Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ήττα με… απώλειες

Ήττα με… απώλειες

0
apolia

 Παραιτήθηκε ο Ν. Καραγεωργίου – σε αναζήτηση προπονητή η Skoda Ξάνθη

 

«Παίζει» δυνατά το όνομα του Νίκου Νιόπλια που έμεινε ελεύθερος από τον πάγκο της Εθνικής Κύπρου

 
Με ένα άτομο… λιγότερο επέστρεψε από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό η Skoda Ξάνθη καθώς μετά τη βαριά ήττα (4-0) που γνώρισε από τους Πειραιώτες, ο – τέως πια – προπονητής της Νίκος Καραγεωργίου υπέβαλλε την παραίτησή του η οποία έγινε δεκτή από το μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ., Χρ. Πανόπουλο.
 
«Κράξιμο» για την βαριά ήττα και παραίτηση Καραγεωργίου
Νωρίτερα βέβαια, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, η ξανθιώτικη ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση όπου «έκραζε» την ίδια την ομάδα αναφέροντας: «Ένα μεγάλο συγγνώμη στους φίλους του Ολυμπιακού που πήγαν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους μ’ αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται Ξάνθη, όπως αυτή παρουσιάζεται στο α’ ημίχρονο κι ένα εξίσου μεγάλο συγγνώμη από τους φίλους της ομάδας μας για την τραγική αυτή εικόνα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι αυτή η ομάδα μας».
Στο αγωνιστικό μέρος, ο Ολυμπιακός πήρε εύκολα τους βαθμούς της νίκης σκοράροντας τρεις φορές στο α’ μέρος για να φτάσει στο τελικό 4-0. Ο Μήτρογλου σημείωσε χατ τρικ (27’, 45’, 73′) ενώ ο Σαβιόλα (3’) είχε ανοίξει το σκορ.
Από την άλλη η εικόνα της ξανθιώτικης ομάδας έμοιαζε με… καράβι σε τρικυμμία που δεν μπορούσε να ανακόψει σε κανένα σημείο τον ρυθμό των γηπεδούχων κι έτσι μοιραία περιορίστηκε σε ρόλο… κομπάρσου.
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο (46’ Μανιάτης), Μπονγκ (36’ Χολέβας), Μετζανί, Μανωλάς, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (62’ Γιαταμπαρέ), Βάις, Σαβιόλα, Μήτρογλου.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Τσέμα, Παΐτο (42’ Μπαξεβανίδης), Βάλλας, Γούτας, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Ντιέ, Βασιλακάκης (71’ Σολάρι), Μαρσελίνιο (46’ Κάλβο), Μαρίν, Σουάρεζ.
Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Νίκος Καραγεωργίου έχοντας προφανώς ενημερωθεί και για την παραπάνω ανακοίνωση, στη συνέντευξη τύπου στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» υπέβαλλε την παραίτησή του δηλώνοντας:
«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, που έπαιξε καλά και κέρδισε. Και ως άνθρωπος και ως προπονητής, βλέποντας μία τέτοια εικόνα της ομάδας μου, ούτε μπορώ να το δεχθώ ούτε να το ανεχθώ. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη της κατάστασης. Έχω μάθει στη ζωή μου να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου για αυτό και σταματάω πια να είμαι προπονητής της Ξάνθης.
Έχω πάρει πολλά πράγματα από αυτήν την ομάδα και θα ήταν άδικο η παρουσία μου να δημιουργεί καταστάσεις. Για αυτό και αποχωρώ προκειμένου να βρει η Ξάνθη την τύχη της με κάποιον άλλον προπονητή».
 
Το… μπαλάκι πλέον στους παίκτες
Βαρύ ήταν το κλίμα στη χθεσινή προπόνηση της Skoda Ξάνθη μετά την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό και την αποχώρηση του Νίκου Καραγεωργίου από την τεχνική ηγεσία. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή της αποστολής οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν στο Αθλ. Κέντρο της ΠΑΕ στα Πηγάδια όπου έκαναν προπόνηση υπό την επίβλεψη των συνεργατών του Καραγεωργίου (Παπαματαθαιάκης, Ζερβίδης, Αμπατζίδης), με αυτούς που έπαιξαν το Σάββατο να ακολουθούν πρόγραμμα αποθεραπείας και τους υπόλοιπους να γυμνάζονται κανονικά. Για τη Δευτέρα στο πρόγραμμα υπάρχει ρεπό και η επιστροφή στις προπονήσεις είναι προγραμματισμένη για σήμερα, έτσι ώστε να ξεκινήσει και η προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι με τον Άρη στα Πηγάδια (Δευτέρα 23/09 – 19:30).
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ¨γκρίνια¨ υπάρχει και για μερίδα παικτών οι οποίοι δεν παρουσιάζουν τα απαιτούμενα στον αγωνιστικό χώρο κι έτσι το ¨μπαλάκι¨ πλέον στρέφεται σε αυτούς που δεν είναι άμοιροι ευθυνών και θα πρέπει να αλλάξουν την εικόνα τους στους αγώνες.
Σε νέα ανακοίνωση του εξάλλου, ο Χρ. Πανόπουλος ανέφερε ότι:
«Θέλω να ευχαριστήσω το Νίκο Καραγεωργίου για την αξιοπρέπειά του και για τον επαγγελματισμό του και σαν άνθρωπο και σαν προπονητή. Είναι σίγουρο ότι σε ένα «διαζύγιο» φταίνε δύο. Έφυγε ο πιο «ευάλωτος» παίρνοντας και τις όποιες ευθύνες του αναλογούν. Αυτοί που μένουν ας αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τις δικές τους, χωρίς να εξαιρώ τον εαυτό μου. Εύχομαι στο Νίκο ότι καλύτερο στην ζωή του και στην οικογένειά του».
 
Νιόπλιας ο «εκλεκτός»;
Οι παραπάνω εξελίξεις οδήγησαν τη Skoda Ξάνθη να βρίσκεται ξανά σε αναζήτηση προπονητή, ο οποίος – εκτός απροόπτου – θα προέρχεται απο τον ελληνικό χώρο.
Το πρώτο όνομα που «ακούστηκε» για αντικαταστάτης του Ν. Καραγεωργίου είναι αυτό του Νίκου Νιόπλια, ο οποίος μόλις πριν λίγες ημέρες αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Κύπρου. Ο Νιόπλιας βρέθηκε και στο παρελθόν στα «υπ’ όψιν» της Ξάνθης, όταν η θέση είχε μείνει κενή, όμως δεν είχε προχωρήσει η συνεργασία. Αυτή τη φορά πάντως ο 48χρονος τεχνικός φέρεται να είναι ο «εκλεκτός», ενώ πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι ήδη έγινε μία πρώτη «κρούση». Έτσι απομένει να δούμε αν θα προχωρήσει αυτή η συνεργασία ή αν η Ξάνθη θα στραφεί σε άλλο προπονητή για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία.
 
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …