Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Σε αργία ο δήμαρχος Τοπείρου

Σε αργία ο δήμαρχος Τοπείρου

0
xatzievaggelou 5-empros
 

Με απόφαση του γ. γραμματέα Αποκεντρωμένης 6 μήνες μετά την πρωτόδικη καταδίκη του και ενώ εκκρεμεί η έφεση

 

Έστειλε Εξώδικο η αντιπολίτευση στον Καρούντζο. Κατέθεσε εναντίον του Χατζηευαγγελου και νέα μήνυση για την ίδια υπόθεση

 

 
Σε προσωρινή αργία τίθεται ο δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου με απόφαση του Γ. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Καρούντζου. Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση έχει υπογραφεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου όμως δεν έχει επιδοθεί ακόμη στο δήμαρχο.
 
Το αποφάσισε μετά από 6 μήνες…
Η αιτιολογία της απόφασης αφορά στην καταδίκη του κ. Χατζηευαγγέλου σε 15μηνη φυλάκιση και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων επί ένα έτος σε δικάσιμο στις 5 Μαρτίου 2013 στο Πρωτοδικείο Ξάνθης. Ο κ. Χατζηευαγγέλου άσκησε έφεση η οποία πρόκειται να εκδικαστεί στις 7 Οκτωβρίου 2013. Το γεγονός ότι ό κ. Καρούντζος υπέγραψε την απόφαση για προσωρινή αργία 6 μήνες μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης και ενώ απομένει ένας μήνας για τη δίκη στο Εφετείο γεννά πολλά ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα. Πληροφορίες του «Ε» αναφέρουν ότι οδηγήθηκε σ’ αυτή την απόφαση επειδή του ασκήθηκαν ασφυκτικές πιέσεις άνωθεν και σε επίπεδο αρμόδιου υπουργού του κ. Μιχελάκη, ενώ λέγεται ότι για το θέμα ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» η αντιπολίτευση του δήμου Τοπείρου με τον επικεφαλής της κ. Θωμά Μιχογλου έστειλε εξώδικο στον κ. Καρούντζο επικαλούμενη καταστρατήγηση του νόμου. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι ο κ. Καρούντζος έχει δεχτεί πιέσεις και από τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ο οποίος του είχε συστήσει να τον θέσει σε αργία και να διατάξει οικονομικό έλεγχο στο Δ. Τοπείρου.  
 
Σύντομο ιστορικό της υπόθεσης
Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Χατζηευαγγέλου οδηγήθηκε σε δίκη μετά από μήνυση της αντιπολίτευσης για παράβαση καθήκοντος για την υπόθεση ενός δημοτικού υπαλλήλου, ο οποίος και καταδικάστηκε και σε τρίτο βαθμό από τον Άρειο Πάγο, για υπεξαίρεση χρημάτων από την θέση του ως ανταποκριτής του ΟΓΑ και παρόλα αυτά ο κ. Χατζηευαγγέλου δεν τον έπαυσε από το δήμο αλλά συνέχισε επί 5ετία να είναι υπάλληλος μέχρι να βγει σε σύνταξη. Η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι αυτό ήταν προϊόν συναλλαγής καθώς ο κ. Χατζηευαγγέλου είχε ως υποψήφια στο συνδυασμό τη σύζυγο του δημοτικού υπαλλήλου η οποία και δεν εκλέχτηκε. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Χατζηευαγγέλου ισχυρίζεται ότι μόλις έγινε η καταγγελία και προτού γίνει η δίκη αντικατέστησε στον εν λόγω υπάλληλο από τη θέση του και περίμενε να τελεισιδικήσει όμως ποτέ δεν του επιδόθηκε και η καταδικαστική απόφαση ώστε να τον παύσει.  
 
Και νέα μήνυση κατέθεσε η αντιπολίτευση…
Σύμφωνα με πληροφορίες μας η αντιπολίτευση κατέθεσε και νέα μήνυση κατά του κ. Χατζηευαγγέλου στις αρχές Αυγούστου με την κατηγορία ότι ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο και ο δήμος που επιβαρύνθηκαν με την μισθοδοσία του συγκεκριμένου υπαλλήλου που διατήρησε την εργασιακή του σχέση με το δήμο και τον ΟΓΑ ενώ είχε καταδικαστεί με υπαιτιότητα του κ. Χατζηευαγγέλου, ζητώντας να επιστραφούν τα χρήματα. Και επειδή έχει υπολογιστεί ότι τα χρήματα που εισέπραξε ήταν πολύ πάνω από 75.000 ευρώ η υπόθεση θεωρείται κακούργημα.
 
Κινδυνεύει να μείνει εκτός εκλογών
Οι δύο αυτές υποθέσεις είναι δυνατόν να στερήσουν από τον κ. Χατζηευαγγέλου τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 σε δύο περιπτώσεις. Στην περίπτωση που είναι καταδικαστική και η απόφαση του Εφετείου – κι αν μεν είναι αθωωτική θα επανέλθει στα καθήκοντά του – και σε περίπτωση που κληθεί που ασκηθεί δίωξη σε βάρος του από τον εισαγγελέα για κατά την προανακριτική διαδικασία απαγγελθεί κατηγορία για κακουργηματική πράξη.
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…