Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο Στράτος Κοντός είναι η …αιτία της παραίτησης Ζερενίδη;

Ο Στράτος Κοντός είναι η …αιτία της παραίτησης Ζερενίδη;

0

Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του – Ο ίδιος δεν έχει κάνει δηλώσεις

 

Αναστάτωση στην λειτουργία του δήμου – Άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του  – Άρχισαν τα …όργανα

 

 

Φωτιά βάζει στο προεκλογικό σκηνικό των δημοτικών εκλογών η παραίτηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Υπηρεσιών κ. Γιάννη Ζερενίδη. Μια απόφαση που  ξάφνιασε τους πάντες εκτός ίσως από τον δήμαρχο καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσέπελης ήταν προϊδεασμένος για την κίνηση Ζερενίδη μήνες πριν.

Επικαλέστηκε «προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους»

Ειδικότερα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ζερενίδης υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Ιουνίου  την παραίτησή του από την θέση του δημοτικού συμβούλου και του αντιδημάρχου Ξάνθης καθώς και όλες τις θέσεις που κατείχε σε επιτροπές. Ως αιτιολογία επικαλείται «προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είπε το ¨ναι” στον Στράτο Κοντό – Δεν έκανε ο ίδιος δηλώσεις

Ωστόσο καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Ζερενίδης είπε το «ναι» στον Στράτο Κοντό και  θα είναι υποψήφιος μαζί του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Ωστόσο μυστήριο παραμένει γιατί ο  κ. Ζερενίδης επέλεξε την δεδομένη στιγμή για  να παραιτηθεί και  δεν περίμενε να ολοκληρώσει την θητεία του.

Αναστάτωση στην λειτουργία του δήμου – Άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες αντικατάστασής του

Είναι γεγονός ότι η παραίτησή του προκαλεί αναστάτωση στη λειτουργία του δήμου καθώς κατείχε ένα κομβικό αξίωμα ως αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και υπηρεσιών με πολλές αρμοδιότητες, σε πολλούς τομείς ενώ συμμετείχε και σε πολλές επιτροπές. Η δημοτική αρχή όπως προβλέπεται θα κινήσει άμεσα τις διαδικασίες αντικατάστασής του.

Άρχισαν τα …όργανα

Οι προσεχείς εκλογές όπως διαφαίνεται δεν θα είναι βουβές ούτε άτονες για τον δήμο Ξάνθης. Όλα δείχνουν ότι θα δοθεί σκληρή μάχη για την επικράτηση και σκληρές συγκρούσεις. Κομματικά έχουμε τρεις συνδυασμούς από την ίδια δεξαμενή ψήφων. Και μπορεί  να λέγεται  ότι  στις αυτοδιοικητικές οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν με αυστηρά κομματικά κριτήρια αλλά κι αυτά παίζουν τον ρόλο τους ιδιαίτερα όταν το κόμμα διέγραψε μεγάλη νίκη στις πρόσφατες εκλογές και είναι κυβερνών. Σ΄ότι  αφορά τον συνδυασμό «Μπροστά» που είναι μια συσπείρωση τριών κομματικών αποχρώσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) αποτελεί στοίχημα να μείνει ενωμένος έως το τέλος και να αντέξει τις πιέσεις από εξωγενείς παράγοντες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…