Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Εικαστικές» παρεμβάσεις σε πινακίδες

«Εικαστικές» παρεμβάσεις σε πινακίδες

0
pinakida 2-web
Πονοκέφαλο προκαλούν στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης
 
Παράπονα των πολιτών που πολλές φορές αδυνατούν να διακρίνουν τη σήμανση
 
 Πονοκέφαλο προκαλεί στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης η συνήθεια κάποιων πολιτών να παρεμβαίνουν «εικαστικά» σε πινακίδες οδικής σήμανσης. Οι «καλλιτέχνες», που στην πλειοψηφία τους είναι νεαροί οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων, καλύπτουν τις πινακίδες κολλώντας αυτοκόλλητα ή βάφοντας τες με σπρέι.
 
Κανονικά προβλέπεται ποινή φυλάκισης για τους παραβάτες
Αν και προβλέπεται από το νόμο διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ και ποινή φυλάκισης έως δώδεκα (12) μήνες για όποιον παραβαίνει τις διατάξεις σχετικά με την φθορά ή καταστροφή των πινακίδων, οι λίγοι παραβάτες που συλλαμβάνονται δεν τιμωρούνται, λόγω του νεαρού της ηλικίας τους. «Στα πενήντα αυτοκόλλητα που κολλιούνται να αφαιρείται το ένα, το οποίο και πάλι αφήνει πάνω στην σήμανση υλικό, το οποίο πολλές φορές δεν καθαρίζει. Όσο για τα σπρέι που χρησιμοποιούνται είναι ανεξίτηλα και δεν βγαίνουν», δήλωσε στο «Ε» ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Νίκος Σπυριδόπουλος. Κλείνοντας ανέφερε ότι θα επιδιώξει την προμήθεια νέων πινακίδων, προκειμένου να αντικατασταθούν αυτές που έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.
Το ίδιο φαινόμενο, βέβαια, παρατηρείται και στις πινακίδες των εθνικών οδών, όπως και σ’ αυτές της εγνατίας οδού. Η βάρβαρη, δηλαδή, αυτή παρέμβαση υφίσταται σε όλο το οδικό δίκτυο, δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας, διότι στερούνται έγκαιρης και σωστής οδικής σήμανσης οι οδηγοί των αυτοκινήτων, γεγονός που ενέχει και κινδύνους ατυχημάτων.
 
Προσεχώς πινακίδες για Βουλγαρία εντός πόλης
Χθες, ο Δήμαρχος, Μιχάλης Στυλιανίδης, ανακοίνωσε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ότι έχει πραγματοποιηθεί μια μελέτη για την προμήθεια τουριστικών πινακίδων. Οι πινακίδες αυτές θα έχουν το λειτουργικό ρόλο να καθοδηγούν τους οδηγούς που κινούνται προς Βουλγαρία, από οδό εκτός Παλιάς Πόλης. Ένα έργο που θεωρείται αναγκαίο, αν λάβει κανείς υπόψη τις ζημιές που έχουν υποστεί διατηρητέα κτήρια από τροχόσπιτα. Να σημειώσουμε, όμως, ότι αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και το έργο είναι στην φάση δημοπράτησης.
Γ.Τ.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…