Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Απανωτοί εμπρησμοί σε ιδιοκτησία στην Ποταμιά

Απανωτοί εμπρησμοί σε ιδιοκτησία στην Ποταμιά

0
pirkagia-web
Τρεις φορές χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα
 
Κάηκε ολοσχερώς μία αποθήκη. Συνελήφθη 46χρονη κάτοικος του οικισμού. Το Α.Τ. Γενισέας ερευνά τις αιτίες που οδήγησαν στους εμπρησμούς
 
Ελένη Διαφωνίδου
 
Ασυνήθιστες περιπέτειες αντιμετώπισε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης το Σαββατοκύριακο, λαμβάνοντας συνολικά τέσσερις κλήσεις για πυρκαγιά σε συγκεκριμένη ιδιοκτησία στον οικισμό της Ποταμιάς του δήμου Αβδήρων.
Ο ιδιοκτήτης, περίπου 70 ετών, δεν προλάβαινε να φύγει από το σπίτι του και ειδοποιούνταν για πυρκαγιά εντός του οικοπεδικού του χώρου, όπου βρίσκεται και η οικία του, μέσα στον οικισμό! Το πρωτοφανές για τους πυροσβέστες, που γρήγορα επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για εμπρησμό, είναι ότι κάθε φορά που επενέβαιναν διαπίστωναν ότι υπήρχαν και άλλες αποτυχημένες απόπειρες πρόκλησης πυρκαγιάς, σε διάφορα σημεία της ίδιας ιδιοκτησίας. Από τις φωτιές καταστράφηκε ολοσχερώς μία αποθήκη, ένα ξύλινο στέγαστρο, καθώς και η δεξαμενή του πετρελαίου με ένα τόνο πετρέλαιο.
 
Στάχτη έγιναν αποθήκη, υπόστεγο και δεξαμενή πετρελαίου
Για πρώτη φορά η πυροσβεστική δέχθηκε κλήση το Σάββατο στις 15:15 από το Α.Τ. Γενισέας, το οποίο την καλούσε, στο πλαίσιο αστυνομικής προανάκρισης, να παρέχει στοιχεία και να διενεργήσει απλή αυτοψία σε αποθήκη και σπίτι ιδιοκτησίας του Δ.Κ. του Σ. Όμως την επόμενη ημέρα, η πυροσβεστική ενημερώθηκε για άλλες δύο πυρκαγιές στον ίδιο χώρο στις 10.30 το πρωί και στις 17:25 το απόγευμα! Για μια ακόμη φορά τη Δευτέρα εκδηλώθηκε φωτιά στις 9:40 το πρωί, που δημιούργησε ψηλό καπνό εξαιτίας της καύσης της δεξαμενής και του υποστέγου, ενώ με τη συνδρομή της πυροσβεστικής αποτράπηκε η επέκταση της φωτιάς στην οικία. Ζημιές προκλήθηκαν επίσης σε στέγη παρακείμενου δώματος που χρησιμοποιούνταν ως πρόχειρη κουζίνα- αποθήκη. Στις επιχειρήσεις της η υπηρεσία επενέβη με δύο οχήματα και 6 άνδρες. Στο χώρο των εμπρησμών μετέβαινε και ο διοικητής της Πυροσβεστικής, πύραρχος Χρήστος Καλογουλίδης με ένας αξιωματικό.
 
Έβρισκαν σε όλο το οικόπεδο στοιχεία για αποτυχημένες απόπειρες εμπρησμών!
Ο ιδιοκτήτης προέβη από την αρχή σε καταγγελία, ενώ υπήρχαν και μαρτυρίες από αυτόπτες μάρτυρες που εξετάζονται στο πλαίσιο της προανάκρισης από το Α.Τ. Γενισέας.
Ο κ. Καλογουλίδης μετέφερε στο «Ε» την έκπληξή του όταν οι πυροσβέστες διαπίστωναν τις αποτυχημένες απόπειρες σε όλο το οικόπεδο, με επίκεντρο της αποθήκη, αλλά και την «τόλμη» του δράστη να προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες μέρα-μεσημέρι! Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης που δουλεύει στις λαϊκές αγορές, κάθε φορά που έφευγε από το σπίτι του, το Σάββατο για την Ξάνθη και την Κυριακή για το Πόρτο Λάγος, ειδοποιούνταν ότι το σπίτι του… πάλι έπιασε φωτιά! Πάντως, γειτονικά σπίτια δεν κινδύνευσαν, ενώ οι συνθήκες δεν δημιούργησαν ανησυχία στους πυροσβέστες, αφού δεν υπήρχε δυνατός άνεμος στην περιοχή.
 
Σύλληψη 46χρονης με βάση έρευνες και μαρτυρίες
Από τις εκτιμήσεις των παρισταμένων, έβγαινε το συμπέρασμα ότι ο δράστης δεν είχε συγκεκριμένο στόχο, ούτε επιδίωκε απαραίτητα να κάψει το σπίτι.
Το Α.Τ. Γενισέας αξιοποιώντας πληροφορίες και μαρτυρίες οδηγήθηκε στη σύλληψη 46χρονης κατοίκου της Ποταμιάς, ενέργεια για την οποία ενημερώθηκε και η Εισαγγελέας. Η αστυνομία ερευνά τους λόγους που οδήγησαν τη γυναίκα σε αυτή την ενέργεια αποκλείοντας προσωπικές διαφορές. Εξετάζεται αν η γυναίκα πάσχει από ψυχολογικά προβλήματα.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καταδίωξη ανηλίκων που έκλεψαν αυτοκίνητο στο νομό Ξάνθης

Έσπασαν τη μπάρα στα διόδια της Μέστης για να ξεφύγουν Αυτοκίνητο έκλεψαν από την Ξάνθη δύ…