Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Επιχείρηση- καθαρισμός πινακίδων στην πόλη

Επιχείρηση- καθαρισμός πινακίδων στην πόλη

0
pinakides_katharismenes_2-empros

Μεγάλο μέρος από τα αυτοκόλλητα έχει απομακρυνθεί, αλλά οι επιτήδειοι συνεχίζουν

Σχέδιο καταγραφής και απομάκρυνσης όλων των πινακίδων που εμποδίζουν και παραπληροφορούν από τη δημοτική αστυνομία

   
Παρά το μεγάλο όγκο ευθυνών με τις οποίες είναι η επιφορτισμένη η δημοτική αστυνομία, από την πλευρά της υπηρεσίας και του αντιδημάρχου Γιάννη Τσεγγελίδη γίνεται μία προσπάθεια να καλυφθεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων και να γίνουν συντονισμένες δράσεις, ώστε να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η ζωή στην πόλη.
Με την αξιοποίηση των τεσσάρων ατόμων που έλαβε στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας, η δημοτική αστυνομία ξεκίνησε ένα σχέδιο καθαρισμού των κυκλοφοριακών πινακίδων της πόλης, με σκοπό να απομακρυνθούν τα αυτοκόλλητα, ώστε να είναι καθαρή και ευκρινής η εντολή κάθε πινακίδας.
Το ζήτημα αυτό απασχολεί συνεχώς πολλές συζητήσεις πολιτών, αλλά έχει φτάσει και επ’ ευκαιρία σε αυτοδιοικητικά όργανα, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις οι πινακίδες είναι τόσο καλυμμένες που είναι αδύνατο ο οδηγός να αντιληφθεί τι συμβολίζει.  
Το συνεργείο ξεκολλάει και κάποιοι ξανακολλάνε
Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης έχει ήδη καθαριστεί μεγάλο μέρος από τις πινακίδες και αυτό υπέπεσε στην αντίληψη πολλών πολιτών. Βέβαια, οι αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν… δρόμο μπροστά τους, αφού ο όγκος είναι μεγάλος και σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται επίμονη προσπάθεια, αφού οι κόλλες είναι δύσκολο να απομακρυνθούν. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά κυρίως το έργο των υπαλλήλων δυσκολεύει το γεγονός ότι διάφοροι επιτήδειοι συνεχίζουν να κολλάνε αυτοκόλλητα, με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζουν τη δουλειά που έχει αναλάβει η δημοτική αστυνομία. Πρόσφατο παράδειγμα από οπαδούς φιλοξενούμενης ποδοσφαιρικής ομάδας (ΠΑΟ) που κόλλησαν αυτοκόλλητα σε ήδη καθαρισμένες πινακίδες.  
Για τα διαφημιστικά αυτοκόλλητα θα πέφτει αμέσως «καμπάνα»
«Θα πρέπει να είμαστε αυστηροί για να τελειώνουμε με αυτό το φαινόμενο. Όπου εντοπίζεται κολλημένο αυτοκόλλητο, οι δράστες θα τιμωρούνται. Θα επιβάλλεται πρόστιμο αμέσως», σημειώνει ο κ. Τσεγγελίδης, που εξηγεί ότι η ταυτότητα αυτών που επιδίδονται σε τέτοιες ενέργειες δε θα είναι τόσο δύσκολο να βρεθεί, αφού μεγάλο μέρος από τα αυτοκόλλητα στις πινακίδες προέρχονται από τοπικά καταστήματα και είναι διαφημιστικά.  
Θα απομακρυνθούν και οι αποπροσανατολιστικές πινακίδες
Παράλληλα με αυτή την προσπάθεια, το συνεργείο που καθαρίζει τις πινακίδες επιχειρεί να καταγράψει και όλες τις πινακίδες στην πόλη οι οποίες είναι λανθασμένα τοποθετημένες ή αφορούσαν διαδρομές και σημεία της πόλης που δεν ισχύουν πλέον και παραπληροφορούν δημότες και επισκέπτες. Παράδειγμα αποτελεί η πινακίδα που δείχνει την κατεύθυνση προς το «τουριστικό γραφείο της νομαρχίας» που δεν ισχύει πλέον, καθώς και αυτή που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και δείχνει το δρόμο προς την καταργηθείσα νομαρχία.  

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…