Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Σήμερα η απόφαση της UEFA που αφορά την Ξάνθη

Σήμερα η απόφαση της UEFA που αφορά την Ξάνθη

0
uefa epo
Στη Νιόν κρίνεται το ευρωπαϊκό εισιτήριο – Αρ. Πιαλόγλου: «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός μας»
 
Μεταγραφές: Στην Α.Ε.Κ. ο Σταύρος Σταθάκης
 
Στη Νιόν της Ελβετίας θα παιχθεί σήμερα το τελευταίο επεισόδιο στο «σήριαλ» με τις αδειοδοτήσεις και το ποια ομάδα θα γίνει η κάτοχος του εισιτηρίου για το Europa League της ερχόμενης περιόδου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ΠΑΣ Γιάννινα που τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος και κατέκτησε βαθμολογικά τη θέση για το Europa League έφαγε «κόκκινη κάρτα» από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία κι έτσι η ευρωπαϊκή θέση χάθηκε για τους Γιαννιώτες. Επόμενη «επιλαχούσα» ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός, ο φάκελος του οποίου όμως επίσης παρουσιάζει ελλείψεις κι έτσι, εάν «κοπούν» και οι «πράσινοι», τότε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League θα καταλήξει στη Skoda Ξάνθη που τερμάτισε στην 7η θέση.
 
Συμπληρωματικές εξηγήσεις από Παναθηναϊκό ζήτησε η UEFA
Το πόρισμα των ελεγκτών της UEFA για τον Παναθηναϊκό, όπως αναφέρουν διαδικτυακά ΜΜΕ (που δεν διαψεύδονται ούτε από τους «πράσινους») δεν ήταν αρνητικό. Δηλαδή ο φάκελος του Παναθηναϊκού δεν απορρίφθηκε, αλλά παραπέμφθηκε σε μία ειδική επιτροπή ακροάσεων της UEFA (Financial Fair Play Panel), προκειμένου να τον μελετήσει ακόμη πιο αναλυτικά και να καλέσει τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» για τυχόν συμπληρωματικά στοιχεία ή εξηγήσεις.
Για το λόγο αυτό άλλωστε ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» Γιάννης Αλαφούζος, επρόκειτο να μεταβεί χθες στα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στη Νιόν, προκειμένου να εκθέσει σήμερα τα επιχειρήματά του και να αναλύσει όλα τα σκέλη του φακέλου.
Επί της ουσίας δηλαδή, αυτή τη στιγμή οι «πράσινοι» είναι στην… παράταση, όσον αφορά την ευρωπαϊκή τους αδειοδότηση και αισιοδοξούν, πως μετά τις εξηγήσεις που θα δώσει στην επιτροπή της UEFA, ο κ. Αλαφούζος, ο φάκελος του Παναθηναϊκού θα πάρει το «πράσινο φως».
Να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος της πράσινης ΠΑΕ σε συζητήσεις με τους συνεργάτες του εμφανιζόταν καθησυχαστικός και βέβαιος πως θα εξασφαλιστεί η άδεια. «Δεν θα έχουμε πρόβλημα με την άδεια. Θα την πάρουμε κανονικά», τόνιζε, τη στιγμή που τις προηγούμενες μέρες εστάλησαν συμπληρωματικά στοιχεία του φακέλου της ομάδας..
Στον Παναθηναϊκό μάλιστα δηλώνουν έτοιμοι όχι απλώς για την αδειοδότηση, αλλά και για τη συμμετοχή στο Europa League αντί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο φάκελος του οποίου φαίνεται πως έχει απορριφθεί.
Σε διαφορετική περίπτωση, εάν η UEFA δεχθεί την 1η εισήγηση της ΕΠΟ που ήταν αρνητική και για ΠΑΣ και για Παναθηναϊκό, τότε το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα καταλήξει στη Skoda Ξάνθη!
 
Αρ. Πιαλόγλου: «Δεν αλλάζει ο σχεδιασμός μας»
Σχετικά με το θέμα των αδειοδοτήσεων και την… πολυήμερη παράταση που έχει πάρει το ζήτημα, τοποθετήθηκε με δήλωσή του στο «Ε» ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Αριστείδης Πιαλόγλου. Ο κ. Πιαλόγλου τόνισε χαρακτηριστικά:
«Περιμένουμε κι εμείς από την πλευρά μας την απόφαση της UEFA καθώς μας αφορά άμεσα. Η ανεπίσημη ενημέρωση που είχαμε είναι ότι η οριστική απόφαση πιθανότατα θα παρθεί την Τρίτη (σ.σ. σήμερα), όμως αυτό που ξέρουμε σίγουρα με βάση τους κανονισμούς είναι ότι το περιθώριο που υπάρχει για την οριστική απόφαση είναι μέχρι τις 20 του μηνός, όταν είναι υποχρεωμένη η ΕΠΟ να ανακοινώσει και να στείλει στην UEFA τις ελληνικές ομάδες που θα παίξουν στην Ευρώπη».
Σχετικά με το αν αλλάζει κάτι στην προετοιμασία της Skoda Ξάνθη η… αργοπορία της UEFA για την απόφαση, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Skoda Ξάνθη ξεκαθάρισε:
«Όχι ο προγραμματισμός μας δεν αλλάζει καθόλου. Ούτε ανυπομονούμε, ούτε αγωνιούμε και η οποιαδήποτε απόφαση δεν θα αλλάξει κάτι στο σχεδιασμό. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει κανονικά την Τετάρτη (19/06)».
Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Πιαλόγλου για ενδεχόμενη εξέλιξη που θα επικυρώσει την έξοδο ΠΑΣ ή Παναθηναϊκού στην Ευρώπη: «Αν η απόφαση της UEFA είναι θετική για τις ελληνικές ομάδες που ελέγχονται (ΠΑΣ, ΠΑΟ), αυτό θα σημαίνει ότι η επιτροπή της ΕΠΟ έκανε σωστά τη δουλειά της…», απάντησε λακωνικά ο κ. Πιαλόγλου.
 
Στην Α.Ε.Κ. ο Σταύρος Σταθάκης
 Και χθες συνεχίστηκαν οι μεταγραφές της Ξάνθης, όχι όμως αυτές που αφορούν την ενίσχυση του ¨ρόστερ¨, αλλά αυτές που γίνονται για το «ξεκαθάρισμα» σε αυτό.
Η τελευταία – χρονικά – αποχώρηση από τη Skoda Ξάνθη είναι αυτή του Σταύρου Σταθάκη ο οποίος συμφώνησε χθες με την ΑΕΚ όπου θα συνεχίσει την καριέρα του τα τρία επόμενα χρόνια.
Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός που ανήκε στην Ξάνθη, την προηγούμενη σεζόν αγωνιζόταν ως δανεικός στην Κύπρο με την Ένωση Παραλιμνίου, ενώ στην πρώτη του δήλωση ως παίκτης του «δικέφαλου» ανέφερε: «Είμαι χαρούμενος και αποτελεί μεγάλη τιμή που θα παίξω στην ΑΕΚ, σε μια ομάδα με ιστορία. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, πιστεύω σε δύο χρόνια η ΑΕΚ θα είναι εκεί που πρέπει».
Ο Σταύρος Σταθάκης γεννήθηκε στις 30/11/1987 στην Αλεξανδρούπολη όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ως παίκτης της ΠΑΕ Θράκη (2004-2007). Στη συνέχεια μετεγγράφηκε στη Skoda Ξάνθη στην οποία ανήκε για έξι χρόνια (2007-2013), έχοντας αγωνιστεί σε 38 παιχνίδια στα οποία σημείωσε 2 γκολ. Τον περασμένο Ιούλιο παραχωρήθηκε δανεικός στο Παραλίμνι όπου έπαιξε σε 23 αγώνες (1 γκολ).
Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Skoda Ξάνθη έχει «κλεισμένες» δύο μετεγγραφές οι οποίες πιθανόν να ανακοινωθούν σήμερα!
 
Δημήτρης Καλτέκης
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …