Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανοίγει το ΚΔΑΥ Ξάνθης

Ανοίγει το ΚΔΑΥ Ξάνθης

0
kayy-web
Σε λειτουργία θα τεθούν και τα ΚΔΑΥ Δράμας και Κομοτηνής. Μιλά στο «Ε» ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ, δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης
 
Σύσκεψη την Τετάρτη στην Αποκεντρωμένη για το περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
 
Σε «ρυθμούς χελώνας» προχωρά ο περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης Απορριμμάτων καθώς 10 χρόνια από την έναρξη της υλοποίησής του και της ένταξης σε ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό πρόγραμμα δεν έχει καταφέρει να ολοκληρωθεί και να θέσει πλήρως σε λειτουργία όλα τα στάδια του σχεδίου. Τέλος Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία της …7ης παράτασης που δόθηκε από την Ε.Ε. και το Ταμείο Συνοχής για την ολοκλήρωση του έργου και μόλις ένα ΚΔΑΥ, αυτό της Αλεξανδρούπολης λειτουργεί όταν και της Ξάνθης και της Δράμας και της Κομοτηνής είναι έτοιμα ενώ το σχέδιο του δυτικού τομέα που προβλέπει ΧΥΤΥ σε περιοχή του δήμου Νέστου μπλοκάρει με την άρνησή του Δ.Σ. να προχωρήσει τη διαδικασία.
Σε λειτουργία θα τεθούν τα ΚΔΑΥ Ξάνθης – Δράμας – Κομοτηνής
«Θα λειτουργήσουν τα ΚΔΑΥ Δράμας , Ξάνθης και Κομοτηνής άμεσα», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ και δήμαρχος Δράμας κ. Κυριάκος Χαρακίδης μιλώντας στο «Ε», προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι το αντικείμενο της σύσκεψης που θα έχει ο ίδιος με τον γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Καρούντζο, την Τετάρτη στις 11 το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν τα μέλη της ΔΙΑΜΑΘ και τεχνοκράτες της περιφέρειας προκειμένου να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης του έργου. Να σημειώσουμε ότι όπως μας πληροφορεί ο πρόεδρος του ΣΔΑΝ Ξάνθης ,   δήμαρχος Τοπείρου κ. Στέλιος Χατζηευαγγέλου που θα συμμετέχει στη σύσκεψη ο ΣΔΑΝ έχει καταθέσει πρόταση να του δοθεί η άδεια να λειτουργήσει το ΚΔΑΥ Ξάνθης που έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του εδώ και 2 χρόνια και παραμένει ανενεργός όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απάντηση σ’ αυτή την πρόταση την οποία και θα επανακαταθέσει στη σύσκεψη.  
Θα δημοπρατηθούν 4.000 μπλε κάδοι για ανακύκλωση
Σε ρυθμούς χελώνας προχωρά και η ανακύκλωση στους νομούς της περιφέρειας. Όπως σημειώνει ό κ. Χαρακίδης στην Δράμα ξεκίνησε δειλά με ανακύκλωσης σε ηλεκτρικές συσκευές , τηγανέλαια κ.λ.π. ενώ όπως είναι γνωστό και στο νομό μας υπάρχει μεγάλη υστέρηση. Ο κ. Χαρακίδης ανέφερε σύντομα θα σημειωθεί πρόοδος στον τομέα της ανακύκλωσης με την λειτουργία των ΚΔΑΥ αλλά και με την δημοπράτηση 4.000 μπλε κάδων (έχουν διανεμηθεί άλλοι 1.000 κάδοι στους 5 νομούς της ΑΜΘ) που πρόκειται να γίνει σύντομα. Γενικώς ο κ. Χαρακίδης παραδέχτηκε ότι η υλοποίηση του σχεδίου προχωρά με αργό ρυθμό και υπαίτιο για αυτό είναι το νομοθετικό πλαίσιο και η γραφειοκρατία. Ωστόσο ανέφερε ότι η περιφέρειά μας είναι από τις πρώτες που έχουν φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο τον περιφερειακό τους σχεδιασμό μετά την Δυτική Μακεδονία στην οποία έχει τεθεί σε λειτουργία. Να σημειώσουμε ότι από τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν απορροφηθεί τα 21 εκ. ευρώ κα πρόκειται να διατεθούν περίπου 19 εκ. ευρώ για εξοπλισμό.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχολικά κυλικεία: Νέα δεδομένα με επίκεντρο την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας

Το έργο θα αναλάβει η νεοσύστατη Εθνική Επιτροπή Διατροφής Τα τρόφιμα που πωλούνται στα σχ…