Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Παπαδημητρίου: «Θα χαμογελάσουμε μετά τις 25 Ιουλίου, αν έχουμε προκριθεί»

Παπαδημητρίου: «Θα χαμογελάσουμε μετά τις 25 Ιουλίου, αν έχουμε προκριθεί»

0
papadimitriou 1
Συνεχίζει την προετοιμασία για τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια η Skoda Ξάνθη
 
Ολοκληρώνονται οι κινήσεις για τη μετεγγραφική ενίσχυση με τέσσερις παίκτες
 
Με το μυαλό στην… Ευρώπη συνεχίζεται η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη, η οποία χθες περιλάμβανε απογευματινή προπόνηση ενώ για σήμερα είναι προγραμματισμένη διπλή (πρωί – απόγευμα). Οι ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας έχουν αρχίσει να ψάχνουν πληροφορίες σχετικά με τις δύο ομάδες που αποτελούν το ζευγάρι, το νικητή του οποίου θα βρει μπροστά της η ομάδα του Ν. Καραγεωργίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά έντονο είναι και το ενδιαφέρον των φιλάθλων σχετικά με την ευρωπαϊκή αναμέτρηση της Skoda Ξάνθη.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι ομάδες Φουγκλάφιορντούρ (Ν. Φερόες) – Λίνφιλντ (Β. Ιρλανδία) θα αναμετρηθούν μεταξύ τους στις 4 και 11 Ιουλίου και ο νικητής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Skoda Ξάνθη στις 18 Ιουλίου (στα Πηγάδια) και μία εβδομάδα αργότερα (25 Ιουλίου) στον επαναληπτικό που θα γίνει είτε στις Νήσους Φερόες, είτε στο Μπέλφαστ.
Για να προχωρήσουν οι όποιες προετοιμασίες της ξανθιώτικης ομάδας πάντως θα πρέπει να έχει αναδειχθεί ο αντίπαλος από το παραπάνω ζευγάρι, οπότε… υπομονή μέχρι το βράδυ της 11ης Ιουλίου.
Την ίδια στιγμή συνεχίζονται και οι κινήσεις για τη μετεγγραφική ενίσχυση της ομάδας, με τέσσερις παίκτες να βρίσκονται σε συζητήσεις με τη Skoda Ξάνθη (οι δύο περιπτώσεις είναι κλεισμένες) και αφορούν έναν αμυντικό (στόπερ), ένα κεντρικό χαφ, ένα μεσοεπιθετικό και ένα επιθετικό περιοχής. Δεν αποκλείεται μάλιστα σήμερα (Πέμπτη) να ανακοινωθούν οι δύο από τις προσθήκες που θα γίνουν…
 
Γ. Παπαδημητρίου: «Θα χαμογελάσουμε αν προκριθούμε»
 
Στις 18 Ιουλίου θα δώσει το πρώτο της επίσημο παιχνίδι η Ξάνθη στην Ευρώπη, με τον Γιάννη Παπαδημητρίου να τονίζει πως στην Ελλάδα θα πρέπει κανείς να περιμένει τα πάντα.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «sportfm» ο τεχνικός διευθυντής της ξανθιώτικης ομάδας, επισήμανε πως ο σχεδιασμός άλλαξε αναγκαστικά, ενώ πλέον αναζητούν περισσότερες λεπτομέρειες για τις αντιπάλους στο Europa League.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπαδημητρίου:
Για την κλήρωση στη Νιόν για τον δεύτερο προκριματικό γύρο, όπου η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει μία εκ των Φουγκλαφιόρντουρ ή Λίνφιλντ: «Θα χαμογελάμε μετά τις 25 Ιουλίου, όταν θα γνωρίζουμε αν έχουμε περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Πρόκειται για δύο ομάδες που δεν τις ξέρουμε, αφού υποτίθεται πως είναι χαμηλής δυναμικότητας. Αυτό που κάνουμε εμείς είναι να μαζέψουμε περισσότερες πληροφορίες και για τις δύο ομάδες, αν και η Λίνφιλντ έχει μεγαλύτερη ιστορία από την άλλη ομάδα».
Για το αν αλλάζει ο σχεδιασμός μετά τη συμμετοχή της ομάδας: «Ναι, αλλάζουν τα πράγματα για την προετοιμασία. Το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε κάποιες μέρες νωρίτερα και έχουμε κάποιο χρόνο περισσότερο για να είμαστε πιο έτοιμοι. Αλλάζουν τα φιλικά προετοιμασίας και ο τρόπος που γίνονται οι προπονήσεις. Δεν θα αλλάξει, όμως, ο μεταγραφικός σχεδιασμός και θα κάνουμε όσα έχουμε πει εδώ και αρκετό καιρό. Δεν περιμέναμε να συμβεί κάτι τέτοιο και προέκυψε. Στην Ελλάδα έχει αποδειχθεί πως πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Και για το μπαράζ δεν το περιμέναμε και πήγαμε και δώσαμε ένα μπαράζ-παρωδία με τον Παναθηναϊκό».
Για το αν είναι στόχος η διάκριση στην Ευρώπη: «Δεν θα αδιαφορήσουμε, από τη στιγμή που εκπροσωπούμε την Ελλάδα και την ίδια την ομάδα στην Ευρώπη. Δεν θα ήμασταν έτοιμοι στις 18 Ιουλίου στο βαθμό που θα θέλαμε. Θα προσαρμοστούμε και η ομάδα στο πρώτο ματς να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη για να υπερασπιστούμε το όνομα της ομάδας και της Ελλάδας επάξια».
Για τους στόχους της επόμενης σεζόν: «Την περσινή σεζόν κάναμε κάποια λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας, αφού υποτιμήσαμε το πρωτάθλημα και τους αντιπάλους μας. Στηριχθήκαμε σε αρκετά νεαρά παιδιά, ενώ κάποιες ομάδες ενισχύθηκαν στις έξτρα μεταγραφικές περιόδους. Βελτιώσαμε κάποια πράγματα με την απόκτηση έμπειρων παικτών και διεκδικήσαμε με καλό ποδόσφαιρο την είσοδό μας στα πλέι οφ. Φέτος στα σχέδιά μας είναι να δημιουργήσουμε μια ανταγωνιστική ομάδα και να είμαστε στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Όταν λέω κακό σχεδιασμό εννοώ ότι έπρεπε να βάλουμε κάποια πιο έμπειρα παιδιά και να μην δώσουμε όλο το βάρος στους νεαρούς παίκτες μας. Είχαμε μια πολύ καλή ομάδα και στο β’ μέρος της σεζόν είχαμε πολύ καλή ομάδα, ενώ ήμασταν και ιδιαίτερα επιθετικοί».
 
Στο «στόχαστρο» του Άρη ο Καθάριος;
 
Την περίπτωση του Παύλου Καθάριου που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από τη Skoda Ξάνθη «βολιδοσκοπεί» ο Άρης, καθώς ο παίκτης ταιριάζει στα κριτήρια της ομάδας της Θεσσαλονίκης και στους ηλικιακούς περιορισμούς που θα υποστεί ο σύλλογος, λόγω εμπλοκής στην αδειοδότηση του. Ο Άρης προσπαθεί να αποκτήσει παίκτες μέχρι 24 ετών, λόγω των περιορισμών από την ΕΠΟ κι έτσι ο 22χρονος Παύλος Καθάριος κρίνεται ιδανική περίπτωση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.
 
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …