Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ο Γιάννης Παπαδημητρίου κάνει τον απολογισμό της σεζόν

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου κάνει τον απολογισμό της σεζόν

0

Αποκαλύπτει τον σχεδιασμό της Ξάνθης για την επόμενη χρονιά

Ο τεχνικός διευθυντής της Ξάνθης αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ομάδας Γιάννης Παπαδημητρίου μίλησε στο περιφερειακό δίκτυο της ΕΡΤ για τη χρονιά που τελείωσε, το μέλλον της ομάδας της Θράκης αλλά και συνολικά το πρωτάθλημα της Super League που κρίθηκε στα δικαστήρια.

Σε γενικές γραμμές έδειξε απόλυτα ικανοποιημένος από την χρονιά που έφυγε με την μικρή πίκρα ότι δεν ήρθε το κερασάκι της εξόδου στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα υποστήριξε ότι κατά 70% το ρόστερ είναι έτοιμο ενόψει της επόμενης περιόδου ενώ εκθείασε το έργο του Ράσταβατς.

Δεν παρέλειψε να σχολιάσει και συνολικά την εικόνα του πρωταθλήματος που όπως τόνισε, κρίθηκε στα δικαστήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο. Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Γιάννης Παπαδημητρίου:

Για την επιλογή του Ράσταβατς: «Το να φύγει ο Λουτσέσκου μετά από τρία χρόνια δουλειάς αλλά ταυτόχρονα και κάποιοι σημαντικοί παίκτες θα έλεγα πως ήταν ένα «σοκ». Έχουμε αποδείξει ότι έχουμε βάση, σωστή οργάνωση και μέσα από τη δουλειά η ομάδα μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Είχαμε ωστόσο, το χρόνο να ψάξουμε τον προπονητή που θα συνεχίσει το έργο του. Από μία λίστα υποψηφίων, επιλέξαμε τον Μίλαν Ράσταβατς και ήταν μία επιλογή που αποδείχθηκε καλή. Από εκεί και πέρα έχουμε δουλειά. Η Ξάνθη απορρόφησε το ‘σοκ’ χωρίς κραδασμούς θα έλεγα και τερμάτισε και ψηλά στη βαθμολογία».

Για τις αλλαγές στο ρόστερ από πέρσι: «Όταν σχεδιάζεις κάτι πρέπει να το πιστεύεις, αλλά δεν ξέρεις πως θα βγει το πλάνο στο πρωτάθλημα. Η ουσία είναι πως δουλέψαμε όλοι μαζί για να πάρουμε το απόλυτο των δυνατοτήτων των νέων παικτών, αλλά στο τέλος μας μένει η γλυκόπικρη γεύση για το γεγονός ότι χάσαμε στην ισοβαθμία την Ευρώπη. Και με Λουτσέσκου και με Ράσταβατς η Ξάνθη συνεχίζει στο ίδιο πλάνο και σκοπός είναι να γίνεται καλύτερη κάθε χρονιά. Η φιλοσοφία της Ξάνθης είναι και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών. Κάθε χρονιά η Ξάνθη οφείλει να παρουσιάζει κάτι καλό είτε από τις ακαδημίες, είτε από το scouting».

Για το αν υπήρξε κάποιο κομβικό σημείο στο πρωτάθλημα: «Κάποια στιγμή είχαμε τραυματισμούς σημαντικών παικτών και προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά τους με νέους παίκτες. Ήταν ένα ‘σοκ’ εκείνες οι στιγμές, αλλά η ομάδα αντέδρασε, βρήκε τις λύσεις και στον β’ γύρο μαζέψαμε αρκετούς βαθμούς».

Για το πρωτάθλημα: «Μέχρι ένα σημείο ήταν ανταγωνιστικό. Από ένα σημείο και μετά όμως έγιναν άλλα πράγματα και το πρωτάθλημα κρίθηκε στα δικαστήρια. Κανείς δεν το θέλει αυτό. Γενικά είχε ένα ανταγωνισμό καλύτερο, χωρίς να σημαίνει ότι ήταν και ποιοτικός και η Ευρώπη παίχτηκε μέχρι την τελευταία στιγμή».

Για το τι χρειάζεται για την βελτίωση του ποδοσφαίρου: «Η ποιότητα εξαρτάται από το πόσα χρήματα επενδύεις. Για τα χρήματα που επενδύουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο η ποιότητα είναι μια χαρά. Αν είχαμε μπάτζετ ανάλογα του 2004 και του 2005, τότε που υπήρχαν χρήματα, θα είχαμε και καλύτερη ποιότητα. Για την πλειοψηφία των ομάδων που κινούμαστε στα ίδια επίπεδα, μια χαρά είναι το πρωτάθλημα».

Για την Ξάνθη της επόμενης σεζόν: «Κατά 70% είναι έτοιμη η ομάδα για τη νέα χρονιά. Το να μην έχεις τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι καταστροφή για μια ομάδα. Η Ξάνθη έχει τον Πανόπουλο που έχει δύναμη και θα βρει την λύση. Εμείς δεν μπορούμε να μένουμε στο ‘αν’, έχουμε μια βάση από τη φετινή ομάδα για του χρόνου».

Για το οργανωτικό επίπεδο στην Ξάνθη και στο πρωτάθλημα: «Στην Ξάνθη υπάρχει ένα πολύ καλό επίπεδο και κάθε μέρα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Με αυτή τη σκέψη κοιτάζουμε να βελτιωνόμαστε κάθε χρόνο. Για το ελληνικό πρωτάθλημα, έχω να πω πως, όταν εφαρμοστούν οι νόμοι τότε τα πράγματα θα γίνουν σωστά».

Για το αν είναι πετυχημένη η σεζόν για τον ΑΟΞ: «Η χρονιά είναι 100% πετυχημένη, η ομάδα διατήρησε το επίπεδο των τελευταίων ετών, μέχρι το τέλος πάλεψε για την Ευρώπη, βάλαμε νέους παίκτες και από την Ακαδημία, είχαμε διεθνείς συμμετοχές με ποδοσφαιριστές της ομάδας και το… κερασάκι στην τούρτα θα ήταν η Ευρώπη. Μία έξοδος που θα ήταν μία επιβράβευση για όλους ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «σκληρή» η 6η θέση».

Για μεταγραφές: «Είναι νωρίς ακόμη για να ανακοινώσουμε κάτι μεταγραφικό. Η ομάδα έχει τη βάση της από πέρσι και έχει ένα πλάνο εδώ και καιρό.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Αγωνίζεται σήμερα με τον ΓΑΣ στην Κομοτηνή

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 24ης αγωνιστικής Συνεχίζεται με την 24η αγωνιστική το πρ…