Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα 7 μήνες απλήρωτοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ. Μύκης

7 μήνες απλήρωτοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» Δ. Μύκης

0
DHMARXEIO_MYKHS_2-empros

17 εργαζόμενοι πηγαινοέρχονται καθημερινά 80 χιλ. και βάζουν τις βενζίνες απ’ την τσέπη τους. Ο δήμαρχος Μύκης τους έδιωξε απαξιωτικά, υποστηρίζουν …

«Την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν…», λέει η Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Μύκης

Επτά μήνες απλήρωτοι παραμένουν οι 17 εργαζόμενοι στις 4 μονάδες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δ. Μύκης , Κοτύλης, Θερμών, Σατρών. Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δ. Μύκης στην οποία υπάγονται δεν τους έχει πληρώσει …ο δήμαρχος κ. Τζουκάλ κατά δήλωσή του στους ίδιους – όπως μας καταγγέλλουν – τους είπε: «Δεν μπορώ ν’ ασχοληθώ μ’ εσάς …έχω κι άλλες δουλειές» και επιπρόσθετα χρειάζονται 300 ευρώ το μήνα βενζίνη για να πηγαινοέρχονται καθημερινά σε απόσταση 80 χιλιομέτρων εξυπηρετώντας συνολικά 400 άτομα, ποσό που καταβάλλουν από την τσέπη τους.  
Τους έδιωξε πριν τους ακούσει ο δήμαρχος Μύκης…
Μ’ ένα «τοίχο» αδιαλλαξίας, αδιαφορίας και αλαζονείας ήρθαν αντιμέτωποι οι 17 εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δ. Μύκης όταν είδαν και απόειδαν ότι δεν πληρώνονται και προσπάθησαν να συναντήσουν το δήμαρχο Μύκης κ. Τζουκάλ, ώστε να συζητήσουν μαζί του πως θα επιλυθεί αυτό το πρόβλημα. Όμως ο κ. Δήμαρχος Μύκης δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα ευγενείας και όπως μας μεταφέρουν κυριολεκτικά τους έδιωξε με απαξιωτικό τρόπο. Όπως υποστηρίζουν δε, χρήματα έρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών και μέσω της Εταιρείας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Τ.Α) αποδίδονται στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δ. Μύκης όμως χρησιμοποιούνται για να «μπαλώσουν άλλες τρύπες» και όχι για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Επιπλέον – υποστηρίζουν ότι ο δήμος Μύκης όπως είναι γνωστό δεν συμπεριλαμβάνεται στους υπερχρεωμένους δήμους και ακόμη και αν δεν αποστέλλονταν χρήματα για το πρόγραμμα έπρεπε ο ίδιος ο δήμος να καλύψει τη δαπάνη και όχι να χρησιμοποιεί τα χρήματα του προγράμματος, στερώντας από αυτούς τα δεδουλευμένα τους.  
Άφαντος ο κ. δήμαρχος Μύκης και ο πρόεδρος της Επιχείρησης
Το «Ε» επεχείρησε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχος Μυκης κ.Τζουκάλ για να δώσει απαντήσεις στις καταγγελίες των εργαζομένων όμως στάθηκε αδύνατο καθώς δεν σήκωσε το κινητό του παρά τις επανειλημμένες κρούσεις μας. Επίσης επεχείρησε να συνομιλήσει με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης κ. Μέτσογλου Ονέρ όμως και αυτό δεν στάθηκε δυνατό γιατί οι υπάλληλοι της Επιχείρησης μας είπαν δεν γνώριζαν το κινητό του και ο ίδιος έλειπε.

Διευθύντρια Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Μύκης: «Την ερχόμενη εβδομάδα θα πληρωθούν…»
Προς τιμήν της όμως και παρά το γεγονός ότι έχει αναρρωτική άδεια 10 ημερών δέχτηκε να μας μιλήσει η Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης κα Ευστρατίου, εξηγώντας ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι η Ε.Τ.Α. δεν αποστέλλει έγκαιρα τα χρήματα και ότι η Κοινωφελής επιχείρηση πολλές φορές εξ ιδίων καλύπτει τη μισθοδοσία των υπαλλήλων: «Έχουν πληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Τα χρήματα για το β΄ εξάμηνο του 2012 δεν έχουν έρθει. Παρόλα αυτά θα πληρώσουμε 2 μήνες και το επίδομα αδείας την ερχόμενη εβδομάδα. Επίσης καταβάλλονται κανονικά από την επιχείρηση και ένσημά τους στο ΙΚΑ. Δεν ευθύνεται για τις καθυστερήσει η Επιχείρηση το αντίθετο κάνει ότι μπορεί για να καλύψει τα κενά προς όφελος των εργαζομένων», επισημαίνει η κα Ευστρατίου.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…