Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τρόφιμα, ρούχα και βιβλία δωρεάν στα καταστήματα της Ομάδας Αλληλεγγύης

Τρόφιμα, ρούχα και βιβλία δωρεάν στα καταστήματα της Ομάδας Αλληλεγγύης

0
omada_allilegyis_xanthis-empros

Λειτουργεί Κατάστημα ένδυσης – υπόδησης και Παντοπωλείο – Βιβλιοπωλείο Αλληλεγγύης

175 οικογένειες έχει αναλάβει υπό την προστασία της

Ξανθιώτικη…Ούντρα η Ομάδα Αλληλεγγύης
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από πέρσι τον Ιανουάριο. Όπως μας πληροφορεί η πρόεδρος της Ομάδας κα Μαίρη Μπεμπέκη τα μέλη της Ομάδας συγκεντρώνουν μεταχειρισμένα ρούχα, παπούτσια, παιδικά ρούχα και παιχνίδια, κουβέρτες και ότι αφορά σε ένδυση υπόδηση αλλά και οικοσκευές όπως ηλεκτρικά είδη, έπιπλα όλα προσφορά των πολιτών. Βρήκαν ένα κατάστημα επί της οδού Αγ. Ελευθερίου 76 – 78 – προσφορά γνωστού εργολάβου της πόλης μας που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του. Με την βοήθεια και άλλων επαγγελματιών όπως του κ. Πανταζίδη που έκανε τα ράφια, την προσφορά υλικών από το Κατάστημα Κόπανου, την μοκέτα από τα Πλαστικά Θράκης τα παιδικά έπιπλα της κας Ψωμά, το έστησαν και με πολύ δουλειά και μεράκι το μεταμόρφωσαν σ’ ένα κανονικό κατάστημα που όμως έχει την ιδιαιτερότητα να δίνει το….εμπόρευμα του δωρεάν σε άτομα που απευθύνονται σ’ αυτό: « Όποιες οικογένειες έρχονται και ζητάνε βοήθεια τους διανέμονται δωρεάν ρούχα παπούτσια ότι μας ζητήσουν. Το κάνουμε από πέρσι τον Ιανουάριο απλά τώρα έγινε πιο οργανωμένα», επισημαίνει η και Μπεμπέκη. Να σημειώσουμε ότι κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη, 3 – 5 μέλη του σωματείου θα βρίσκονται στο κατάστημα της Ομάδας Αλληλεγγύης για να δίνουν ρούχα.  
175 οικογένειες έχει αναλάβει η Ομάδα Αλληλεγγύης
Από τότε που δημιουργήθηκε η Ομάδα πριν ένα χρόνο δηλαδή έχει αναλάβει υπό την προστασία της 175 οικογένειες οι οποίες έχουν καρτέλα δηλαδή έχουν ελεγχθεί από τα μέλη και έχει διαπιστωθεί ότι πραγματικά έχουν οικονομικό πρόβλημα κυρίως από ανεργία των γονιών και αυτές βοηθιούνται σε μόνιμη βάση με τρόφιμα, ρούχα κ.λ.π  
Άνοιξε και το Παντοπωλείο – Βιβλιοπωλείο Αλληλεγγύης
Στη γωνία της Τσιμισκή με την Μ. Καραολή σε ισόγειο κατάστημα προσφορά του κ. Δημήτρη Κεφαλίδη η Ομάδα έστησε Παντοπωλείο και Βιβλιοπωλείο Αλληλεγγύης. Στα τρόφιμα που προσφέρουν οι πολίτες στα καλάθια που έχουν τοποθετήσει σε τρία σούπερ μάρκετ ενώ στον ίδιο χώρο έχει σχεδιαστεί ένα μικρό βιβλιοπωλείο. Τσάντες τετράδια, βιβλία όλα προσφορά των συμπολιτών μας: «Το έχουμε στήσει από τις γιορτές, έχουμε βάλει ράφια και τοποθετήσαμε τα τρόφιμα και τα σχολικά είδη. Κάθε Σάββατο, έχουμε συνεννοηθεί με το σωματείο παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών ν. Ξάνθης και πηγαίνουμε εκεί και από το μεσημέρι. Ότι θέλει καθένας να προσφέρει και ότι περισσεύει τα συγκεντρώνουμε και τα φέρνουμε εδώ. Οπότε Σάββατο απόγευμα ή Κυριακή πρωί θα έρχεται ο κόσμος και θα παίρνει φρέσκα φρούτα και λαχανικά αλλά και τρόφιμα. Μας έχουν βοηθήσει πολύ ο σύλλογος Μηχανικών μελετητών ιδιωτικών έργων ν. Ξάνθης, οι γυναίκες internacional, οι Αιμοδότες, ο σύνδεσμος Παντοπωλών Ξάνθης», επισημαίνει η κα Μπεμπέκη.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…