Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Έπεσε χιόνι αλλά δεν «το’ στρωσε»

Έπεσε χιόνι αλλά δεν «το’ στρωσε»

0
xionia_01_2013

Μικρές διακοπές ρεύματος το Σάββατο λόγω των θυελλωδών ανέμων σε Δράμα και Ίασμο

Δεν υπήρξαν ιδιαίτερα προβλήματα στα ορεινά. Ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το χιόνι στα πέριξ της πόλης

Την πρώτη άσπρη μέρα του φετινού χειμώνα είδε η Ξάνθη το Σάββατο 26 Ιανουαρίου αφού η σφοδρή χιονόπτωση που άρχισε από νωρίς το πρωί συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας ενώ φυσούσαν και σφοδροί άνεμοι που κατά τόπους είχαν χαρακτηριστικά ανεμοθύελλας αφού η έντασή τους έφτανε τα 10 μποφόρ στην περιοχή του Ιάσμου.

«Δεν το’ στρωσε» στην πόλη
Μπορεί η χιονόπτωση να ήταν διαρκής και ισχυρή όμως δεν το’ στρωσε στην πόλη και η αιτία ήταν η βροχή που έπεσε από το βράδυ της Παρασκευής όπως επίσης και το γεγονός ότι η θερμοκρασία δεν έπεσε κάτω από μηδέν και κατά συνέπεια δεν υπήρξε παγετός. Η θερμοκρασία διατηρήθηκε και το Σάββατο και την Κυριακή κοντά στο μηδέν χωρίς όμως να σημειωθεί παγετός  
Το’ στρωσε όμως στα ορεινά
Με την ίδια ένταση έπεφτε το χιόνι και στην ορεινή ζώνη του νομού μόνο που εκεί το έστρωσε. Παρ’ όλα αυτά δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στις συγκοινωνίες ούτε αποκλείστηκαν οικισμοί. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε όπως πάντα στον δρόμο των Θερμών προς τον Αγ. Κωνσταντίνο παρέμεινε όμως ανοιχτός καθώς επιλήφθηκαν τα μηχανήματα της Π.Ε.Ξάνθης που έριξαν αλάτι. Επίσης προβλήματα υπήρξαν και στην επαρχιακή οδό προς το Λειβαδίτη όμως μηχανήματα του Δήμου Ξάνθης άνοιξαν το δρόμο.  
Μικροδιακοπές ρεύματος το Σάββατο
Ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος παρουσιάστηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης. Όπως μας πληροφόρησε ο διευθυντής της ΔΕΗ Ξάνθης κ. Βασίλης Σαρρής οφείλονται σε ανεμοθύελλα που είχε στο νομό Δράμας και παρουσιάστηκαν βλα΄βες στην υψηλή τάση ενώ υπήρξε διακοπή στην γραμμή του Σουνίου έως τον Ίασμο λόγω των θυελλωδών ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα διατηρηθεί ως έχει δηλαδή συννεφιασμένος με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν. Δεν αναμένεται επιδείνωση του.  

Τα μικρά χάρηκαν το χιόνι με την ψυχή τους…
«Πανηγύρι» είχαν οι περιοχές γύρω από την πόλη όπως για παράδειγμα στην περιοχή της Παναγίας Αργχαγγελιώτισσας καθώς την Κυριακή το πρωί γέμισαν από κόσμο κυρίως από οικογένειες με μικρά παιδιά που έσπευσαν να χαρούν το χιόνι . Σειρά στην άκρη του δρόμου οι …χιονάνθρωποι και επειδή ο καιρός ήταν «μαλακός» μεγάλοι και παιδιά το χάρηκαν με την ψυχή τους.    
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Φύσηξε» και γεμίσαμε σκόνη στην Ξάνθη

Καλυμμένα τα αυτοκίνητα, οι δρόμοι και τα μπαλκόνια – Μιλά ο καθηγητής ΔΠΘ και Διευθυντής …