Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Δυο φόνοι για 1.000 ευρώ!

Δυο φόνοι για 1.000 ευρώ!

0
sinenteuxi_fonoi_komnoina-empros

3 Γεωργιανοί οι δράστες του διπλού φονικού των δύο ηλικιωμένων στα Κομνηνά. Συνελήφθηκαν στην Θεσσαλονίκη

Άμεση η εξιχνίαση της υπόθεσης από το Τ.Α. Ξάνθης και Θεσσαλονίκης.
Η μητέρα του ενός από τους δράστες κάτοικος των Κομνηνών


Άμεση ήταν η εξιχνίαση του άγριου διπλού φονικού των 2 ηλικιωμένων αδελφών στα Κομνηνά από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης και το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Λίγες ώρες μετά την τέλεση των εγκλημάτων συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη όπου διέμεναν και μετά από εξέταση ομολόγησαν την πράξη τους, 3 πολίτες Γεωργίας, ηλικίας 24, 27 και 38 ετών αντίστοιχα. Πάνω τους και στο σπίτι τους όπου έγινε έρευνα της αστυνομίας παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκε μέρος του ποσού των 1.000 ευρώ που αφαίρεσαν από το σπίτι των ηλικιωμένων που αποτέλεσε και το κίνητρο των εγκληματικών πράξεων που διέπραξαν οι 3 δράστες. Η εξιχνίαση της κακουργηματικής υπόθεσης καθώς και λεπτομέρειες αυτής ανακοινώθηκαν από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας ΑΜΘ ταξίαρχο κ. Γεώργιο Σαλαμάγκα ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου παρουσία του διοικητής της Α.Δ. Ξάνθης κ. Γιώργου Γκοδοσίδη και του Διευθυντή ΓΕΔΑΜΘ κ. Τσιπλάκη στο γραφείο του διοικητή της Α.Δ. Ξάνθης την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 2 μ.μ.  
Ο ένας δράστης ήταν γνωστός στα Κομνηνά
Όπως αποκάλυψε ο κ. Σαλαμάγκας ο ένας από τους δύο δράστες είχε σχέσεις με την περιοχή των Κομνηνών ενώ οι άλλοι δύο όχι, ενώ 2 απ’ αυτούς ήταν νόμιμα διαμένοντες στη χώρα και ένας παράνομα. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», η μητέρα του ενός δράστη διέμενε μόνιμα στην περιοχή και μάλιστα είχε σχέση και αυτή καθώς και ο σύντροφός της, ο οποίος είναι κάτοικος της περιοχής, με τις δύο ηλικιωμένες οι οποίες και τους βοηθούσαν χρηματικά. Η μητέρα μάλιστα του δράστη συχνά έκανε οικιακές δουλειές στο σπίτι των ηλικιωμένων. Κατά συνέπεια ο γιος της που επισκέπτονταν την μητέρα του ήταν γνωστός στο χωριό και στις δύο ηλικιωμένες και πιθανότατα επειδή τον αναγνώρισαν τις σκότωσαν. Ο κ. Σαλαμάγκας αρνήθηκε να δώσει πολλές λεπτομέρειες γι αυτό το σκέλος και αν υπάρχουν και άλλοι που εμπλέκονται ως ηθικοί αυτουργοί ή ότι συμμετείχαν στο σχέδιο παρέχοντας πληροφορίες καθώς όπως είπε είναι στο στάδιο της προανάκριση η οποία είναι μυστική.  
Τις σκότωσαν για 1.000 ευρώ…
Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σαλαμάγκας οι τρεις δράστες με κίνητρο τη ληστεία μετέβησαν αργά το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι των 2 ηλικιωμένων αδελφών. Οι απ’ αυτούς 2 σπάζοντας το τζάμι μπήκαν μέσα ενώ ο τρίτος κρατούσε τσίλιες. Για να τις εξαναγκάσουν να τους δώσουν χρήματα ή τιμαλφή τις χτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματός τους με κλωτσιές και στο πρόσωπο και στο κεφάλι με αιχμηρό αντικείμενο όπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής κ. Νίκος Κιφνίδης. Στη συνέχεια τις έδεσαν πισθάγκωνα και τις φίμωσαν. Πήραν τα 1.000 ευρώ που βρήκαν στο σπίτι και τράπηκαν σε φυγή από το σημείο που είναι το κοτέτσι του γείτονα των δύο γυναικών (ακριβές απέναντι από το σπίτι) ενώ λίγο πιο κάτω βρέθηκε και το γάντι το οποίο και εξετάστηκε από το εγκληματολογικό.  
Ήταν …επαγγελματίες
Όπως είπε ο κ. Γκοδοσίδης οι δράστες δεν άφησαν άλλα αποτυπώματα ενώ το γεγονός ότι χρησιμοποίησαν γάντι δείχνει πως είναι …επαγγελματίες, πρόσθεσε οκ. Σαλαμάγκας. Διαπερνώντας θαμνώδη περιοχή βγήκαν στον κεντρικό δρόμο και προφανώς με αμάξι που είχαν αφήσει εκεί μετέβησαν στην Θεσσαλονίκη. Ο θάνατος των δύο γυναικών προήλθε από ασφυξία παρά το γεγονός ότι ξυλοκοπήθηκαν άγρια για να μαρτυρήσουν που είναι τα χρήματα.
«Η σύλληψή τους ήταν αποτέλεσμα ενδελεχούς αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων και εμπεριστατωμένης έρευνας στο χώρο και στην ευρύτερη περιοχή διάπραξης του εγκλήματος με τη συμμετοχή ειδικευμένου προσωπικού και αστυνομικού σκύλου» ανέφερε ο κ. Σαλαμάγκας.
Οι τρεις δράστες μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στην Α,Δ., Ξάνθης όπου και κρατούνται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και της ληστείας και πρόκειται να οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…