Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Με απουσίες αλλά και… προσθήκες στο Ο.Α.Κ.Α.

Skoda Ξάνθη: Με απουσίες αλλά και… προσθήκες στο Ο.Α.Κ.Α.

0

Τέσσερις παίκτες έμειναν εκτός – στην αποστολή οι Ντιέ, Παΐτο, Γκλέισον

Δείτε αναλυτικά ποιοι ποδοσφαιριστές ταξίδεψαν στην Αθήνα για το σημερινό (17:15 – Novasports 1) αγώνα με την Α.Ε.Κ.      

     
Με το καθιερωμένο χαλάρωμα πριν τους αγώνες, ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της η Skoda Ξάνθη ενόψει του σημερινού εκτός έδρας αγώνα με την Α.Ε.Κ.
Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης που έγινε σε χαλαρούς ρυθμούς ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανακοίνωσε την αποστολή που αναχώρησε στη συνέχεια για την Αθήνα για το ματς του Σαββάτου.
Στην αποστολή κλήθηκαν για πρώτη φορά οι νεοαποκτηθέντες Σερζ Ντιέ και Μαρτίνιο Παΐτο ενώ για 2η φορά κλήθηκαν οι επίσης νεοαποκτηθέντες Ράιαν Σμιθ και Σάκης Πρίττας. Ο Ράιαν Σμιθ εξάλλου είχε χρόνο συμμετοχής (έπαιξε ως αλλαγή για 18 λεπτά) και στο προηγούμενο παιχνίδι και τη νίκη επί του Ο.Φ.Η.  
Επιστροφή Γκλέισον  
Μετά από περίπου 3,5 μήνες ο Σάντος Γκλέισον είδε το όνομα του να βρίσκεται σε αποστολή για αγώνα, καθώς ο Βραζιλιάνος αμυντικός που επέστρεψε σε «φουλ» ρυθμούς από την προηγούμενη εβδομάδα, κλήθηκε στην αποστολή. Ο Γκλέισον είχε τραυματιστεί στα τέλη Σεπτεμβρίου στον εκτός έδρας αγώνα με τον Πλατανιά Χανίων κι έκτοτε ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπείας και αποκατάστασης. Η δεδομένη απουσία του Βάλλα οδήγησε τον Μαρίνο Ουζουνίδη στο να συμπεριλάβει τον Βραζιλιάνο στην αποστολή, όμως πολύ δύσκολα θα ξεκινήσει ως βασικός καθώς βρίσκεται πολύ καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης και η απότομη επάνοδος του πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα και, όπως όλα δείχνουν ο Γκλέισον πιθανότατα θα παραμείνει στον πάγκο ως αναπληρωματικός. Δεν αποκλείεται μάλιστα η κλήση του στην αποστολή να έγινε και για ψυχολογικούς λόγους, ώστε ο Λατινοαμερικάνος αμυντικός να επιστρέψει σταδιακά.  
Εκτός οι τιμωρημένοι και ο άρρωστος Φλίσκας  
Άλλος ένας παίκτης προστέθηκε στο απουσιολόγιο του Μαρίνου Ουζουνίδη, καθώς στα ονόματα των Βάλλα, Μάνταλο και Μαρσελίνιο που ήταν τιμωρημένοι προστέθηκε και αυτό του Κώστα Φλίσκα ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Έτσι ο προπονητής της Skoda δεν μπορεί να υπολογίζει στους τέσσερις παραπάνω ποδοσφαιριστές, όπως και στους Θόδωρο Τορομανίδη και Κώστα Τσαμούρη οι οποίοι θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Ομάδας Νέων στον αγώνα απέναντι στην αντίστοιχη ομάδα της Α.Ε.Κ.  
«Γρίφος» η 11άδα  
Δύσκολα μπορεί να βγει συμπέρασμα για την αρχική 11άδα που προτίθεται να παρατάξει ο Ουζουνίδης στον αγώνα απέναντι στον «δικέφαλο». Οι πολλές απουσίες σε συνδυασμό με τις αλλαγές και τα νέα πρόσωπα που βρίσκονται στο ¨ρόστερ¨ ίσως κρύβουν εκπλήξεις, με τον Εβρίτη τεχνικό να προσανατολίζεται σε ένα σύστημα όπως αυτό του προηγούμενου ματς απέναντι στον Ο.Φ.Η.
Έτσι, με δεδομένη την παρουσία του Λοντίγκιν στη θέση κάτω από τα δοκάρια, οι «υποψήφιοι» για το αρχικό σχήμα έχουν ως εξής: Στο κέντρο της άμυνας πιθανότατα θα παραταχθεί το νεανικό δίδυμο αποτελούμενο από τους Δημήτρη Γούτα και Δημήτρη Κομεσίδη, με τους Μπέρτο και Μπαξεβανίδη να παίρνουν θέση στα πλάγια της άμυνας δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Σε περίπτωση που επιλεγεί ο Παΐτο για το αριστερό άκρο της άμυνας είναι πιθανό να μετατοπιστεί στη δεξιά πλευρά ο Μπαξεβανίδης και να μείνει εκτός ο Μπέρτος.
Στη μεσαία γραμμή, παρά τις απουσίες των Μάνταλου και Φλίσκα υπάρχουν λύσεις, με τους Ντάνι, Πρίττα και Βασιλακάκη να είναι οι επικρατέστεροι για την τριάδα του κέντρου. Στα δύο άκρα οι Μαρίν και Πλατέλλας (αντί του Μαρσελίνιο) πιθανότατα θα αναλάβουν τις ¨πλαγιοκοπήσεις¨ με τον Ονουάτσι που έχει βρει το ρόλο που του ταιριάζει να παραμένει στην κορυφή της επίθεσης.  
Διαιτητές  
Ορίστηκαν χθες οι διαιτητές της 17ης αγωνιστικής. Την αναμέτρηση της Skoda Ξάνθη με την ΑΕΚ εκτός έδρας, θα διαιτητεύσει ο Γιώργος Κομίνης της ΕΠΣ Θεσπρωτίας και θα έχει για βοηθούς τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ποντίκη (ΕΠΣ Πρέβεζας) και Κοσμά Χαρίση (ΕΠΣ Γρεβενών) ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από την ΕΠΣ Αθηνών.    

           
Η αποστολή της Ξάνθης  


Είκοσι ποδοσφαιριστές επέλεξε στην αποστολή ο Μαρίνος Ουζουνίδης για τον σημερινό αγώνα με την Α.Ε.Κ., από τους οποίους θα ¨κοπούν¨ οι δύο την τελευταία στιγμή ώστε να αναδειχθεί η 18άδα του αγώνα. Οι παίκτες που κλήθηκαν στην αποστολή και ταξίδεψαν χθες για Αθήνα είναι οι:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Γιούρι Λοντίγκιν
Σωτήρης Λυμπερόπουλος
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Μανώλης Μπέρτος
Δήμος Μπαξεβανίδης
Δημήτρης Κομεσίδης
Σάντος Γκλέισον
Δημήτρης Γούτας
Μαρτίνιο Παΐτο
ΜΕΣΟΙ
Ρικάρντο Ντάνι
Θανάσης Πρίττας
Σερζ Ντιέ
Θοδωρής Βασιλακάκης
Ευάγγελος Πλατέλλας
Νικολά Μαρίν
Ράιαν Σμιθ
Στέλιος Νάκα
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Μπέντζαμιν Ονουάτσι
Μάρκο Μαρκόφσκι
Αντώνης Ράνος
Παναγιώτης Τριάδης        

   
SUPER LEAGUE


17η αγωνιστική – το πρόγραμμα
Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013
17.15: A.E.K. – Skoda Ξάνθη (Novasports 1)
Διαιτητής: Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
17.15: Πανθρακικός – Πλατανιάς (Novasports 2)
Διαιτητής: Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)
19.30: Λεβαδειακός – Ολυμπιακός (Novasports 2)
Διαιτητής: Βοσκάκης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013
15.00: ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός (Novasports 1)
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (ΕΠΣ Ηλείας)
17.15: Ο.Φ.Η. – Άρης (Novasports 1)
Διαιτητής: Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά)
17.15: Πανιώνιος – Βέροια (Novasports 3)
Διαιτητής: Αμπάρκιολης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
19.30: Π.Α.Ο.Κ. – Ατρόμητος Αθ. (Novasports 1)
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Δωδ/νήσου)
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013
19.30: Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης (Novasports 2)
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Η Βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 42
2. Π.Α.Ο.Κ. 34
3. Αστέρας Τρίπολης 28
4. Ατρόμητος Αθ. 28
5. Λεβαδειακός 24
6. ΠΑΣ Γιάννινα 22
7. Πανιώνιος 21
8. Πανθρακικός 20
9. Παναθηναϊκός 20
10. Skoda Ξάνθη 18
11. Ο.Φ.Η. 17
12. Πλατανιάς 17
13. Άρης 16
14. Βέροια 15
15. A.E.K. 12
16. Κέρκυρα 12

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …