Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ο φόβος βασιλεύει στα Κομνηνά

Ο φόβος βασιλεύει στα Κομνηνά

0
katoiko_komnoinai-empros

Αισθήματα φόβου και ανασφάλειας στους κατοίκους λόγω του διπλού φονικού. Ζητούν την προστασία του κράτους

Καταγγέλλουν ότι η περιοχή τους είναι «ξέφραγο αμπέλι» Κλείνει ο Αστυνομικός Σταθμός Σταυρούπολης; Δεν απάντησε ο Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ
   
Αίσθημα φόβου και ανασφάλειας διακατέχει τους κατοίκους των Κομνηνών αλλά και της ευρύτερης περιοχής και αυτό μεγιστοποιήθηκε στο έπακρο εξαιτίας του άγριου διπλού φονικού των 2 ηλικιωμένων αδελφών της Ευτέρπης και της Τατιάνας Κορκοτίδου.  
«Κάποιος πρέπει να μας προστατεύσει»
Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι αυτό που μας είπε η κα Ζωή Χατζηηλία γειτόνισσα των δύο αδελφών: «Εγώ 6.30 το απόγευμα κλειδώνω και μπαίνω στο σπίτι γιατί φοβάμαι. Γίνονται ληστείες …κι άλλες φορές έχουν γίνει αλλά τώρα και να σκοτώνουν….Εδώ οι περισσότεροι είμαστε γέροι. Μετά από αυτό φοβόμαστε ακόμη πιο πολύ …Κάποιος πρέπει να μας προστατεύσει». Αλλά και άλλοι κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή μας τηλεφώνησαν για να μας μεταφέρουν το πόσο απροστάτευτοι και φοβισμένοι νιώθουν: «Νιώθουμε τελείως απροστάτευτοι. Εδώ είμαστε οι περισσότεροι γέροι και κυκλοφορούν εγκληματίες. Είμαστε ξέφραγο αμπέλι. Απ’ τα Λιβερά μπαίνουν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες ποιος τους ελέγχει Φοβόμαστε να πέσουμε να κοιμηθούμε …Θα έχουμε κι άλλα θύματα αν δεν μας προστατεύσει το κράτος. Θα φτάσουμε στην αυτοδικία», μας λέει κάτοικος της περιοχής.  
Κλείνει ο Αστυνομικός Σταθμός Σταυρούπολης;
Η αγωνία τους επιτείνεται από την φήμη που κυκλοφορεί ότι θα κλείσει ο Αστυνομικός Σταθμός Σταυρούπολης που είναι η μόνη νησίδα ασφάλειας στην περιοχή. Για το πολύ σημαντικό αυτό θέμα ρωτήθηκε από το «Ε» ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας ΑΜΘ ταξίαρχος κ. Γεώργιο Σαλαμάγκας: «Για το Αστυνομικό τμήμα είναι θέμα που το γνωρίζει μόνο το Αρχηγείο μας. Δεν γνωρίζουμε εμείς τι μέλλει γενέσθαι. Όσον αφορά το θέμα της εγκληματικότητας πρώτο μέλημα των αστυνομικών αρχών είναι η πρόληψη των εγκλημάτων. Κάμουμε ότι είναι δυνατόν για ν’ αυξήσουμε την παρουσία μας και στην πόλη και την περιφέρεια για να μην ανησυχεί ο πολίτης. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να εφησυχάσουμε τον κόσμο να επαναφέρουμε το αίσθημα ασφαλείας που είχε. Αν παρά ταύτα διαπραχθούν εγκλήματα εδώ είμαστε για να τα εξιχνιάσουμε».  
Η αστυνομία ζητά συνδρομή των πολιτών στο έργο της
Παράλληλα ο κ. Σαλαμάγκας ζήτησε τη βοήθεια των πολιτών στο έργο της αστυνομίας: «Για να μπορέσει η αστυνομία να παράξει καλύτερο έργο ζητάμε τη βοήθεια όλων των πολιτών. Να παίρνουν ανωνύμως ένα τηλέφωνο και να μας λένε αν βλέπουν ύποπτες κινήσεις. Αυτό μας βοηθάει στην πρόληψη της εγκληματικότητας».  
Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δυσεύρετο το εργατικό δυναμικό στην Ξάνθη

Προσφορά εργασίας υπάρχει αλλά οι άνεργοι προτιμούν τα επιδόματα –  Παράπονα εργοδοτ…