Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Εργασιακό 21-11-2012

Εργασιακό 21-11-2012

0

Θέμα 1ο


7 προσλήψεις στην ΛΑ’ ΕΠΚΑ (Αρχαιολογία) Ξάνθης
18 θέσεις στην ΙΘ΄ΕΠΚΑ Κομοτηνής και 11 θέσεις στην 12η ΕΒΑ Καβάλας
Η πλειονότητα των θέσεων αφορά εργάτες και μηχανικούς    

Μέσω ΑΣΕΠ θα ξεκινήσει η σταδιακή έκδοση των προκηρύξεων πρόσληψης 1.300 εποχικών υπαλλήλων σε 40 εφορείες προϊστορικών ή βυζαντινών αρχαιοτήτων, καθώς και σε έξι μουσεία όλης της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Μουσείο της Ακρόπολης. Σύμφωνα με την εγκριτική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Τζαβάρα, τα 1.300 άτομα θα εργαστούν με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας έως ένα έτος) στις υπηρεσίες της Γενικής Δ/νσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και την υπηρεσία Συντήρηση Μνημείων Ακρόπολης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των αρχαιολογικών έργων που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ και να καταστεί δυνατή η υλοποίησή τους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που επιτάσσει το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς. Το νέο προσωπικό θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων (Λογιστές, Σχεδιαστές, Μηχανικοί, Διοικητικοί, Γεωλόγοι, Καθαριστές , ενώ ειδικά για τις περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου που εξαιρούνταν από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στον πολιτισμό, προβλέπονται και θέσεις φυλάκων .
Η πρόσληψή τους θα γίνει με βάση τα κριτήρια και τη διαδικασία του άρθρου 21 του Ν. 2190/94 (όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε) ενώ οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα βγαίνουν για την κάθε εφορεία αρχαιοτήτων θα ανακοινώνονται στον δικτυακό τόπο του Α.Σ.Ε.Π. (www. asep.gr) και θα ακολουθεί δεκαήμερη προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.
Υπενθυμίζεται πως παράλληλα με την πρόσληψη των εποχικών σε πολιτιστικούς φορείς θα «τρέξουν» και οι προσλήψεις 1.650 ανέργων φέτος και επιπλέον 1.650 το 2013, σε εφορείες αρχαιοτήτων όλης της χώρας, σε πέντε ειδικότητες.      
ΛΑ ΕΠΚΑ Ξάνθης

Ειδικότητα Θέσεις
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΥΕ Εργατών 6

ΙΘ΄ΕΠΚΑ Κομοτηνής

Ειδικότητα Θέσεις
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών 2
ΤΕ Λογιστών 1
ΥΕ Εργατών 14

12η ΕΒΑ Καβάλας

Ειδικότητα Θέσεις
ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών 1
ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών 1
ΠΕ Γεωτεχνικών 1
ΤΕ Εργοδηγών Σχεδιαστών 3
ΔΕ Εργατοτεχνιτών 5

Θέσεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης


* 1 με Πτυχίο σε Βιολογικές Επιστήμες
* 1 Κατ’ ελάχιστο με Απολυτήριο Λυκείου
Αιτήσεις μέχρι 24.11.2012.  

 

             
Θέμα 2ο


30 προσλήψεις ΔΕ-ΥΕ στον Δήμο Κομοτηνής  
Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από επτά ειδικότητες, εκ των οποίων οι πολυπληθέστερες είναι τέσσερις
 
Αντίστροφα «μετρά» ο χρόνος έως την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου, στον διαγωνισμό του Δήμου Κομοτηνής για την κάλυψη 30 θέσεων εποχικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.  
7 ειδικότητες
Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν από επτά ειδικότητες, εκ των οποίων οι πολυπληθέστερες είναι οι ακόλουθες τέσσερις:
■          ΥΕ Συνοδών Απορριμματοφόρων, 20 θέσεις,
■          ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων, τρεις θέσεις,
■          ΔΕ Μηχανοτεχνιτών Οχημάτων, δύο θέσεις, και
■          ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίου, δύο θέσεις.
Επίσης, θα προσληφθούν ένας Οδηγός Απορριμματοφόρου και Λεωφορείου, ένας Οδηγός Απορριμματοφόρου και Λεωφορείου με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου και ένας Χειριστής Σαρώθρου, όλοι κατηγορίας ΔΕ. Οι επιτυχόντες θα προσληφθούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών. Πέραν τον απαραίτητων τίτλων σπουδών και άλλων τυπικών προσόντων, οι υποψήφιοι θα μοριοδοτηθούν βάσει κοινωνικών κριτηρίων.
Συγκεκριμένα, επιπλέον μόρια μπορούν να λάβουν οι υποψήφιοι βάσει του χρόνου ανεργίας και της προϋπηρεσία τους, της οικογενειακής τους κατάστασης και, ειδικότερα, της ιδιότητάς ως γονέων ή τέκνων πολύτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας, της εντοπιότητας και του αριθμού των ανήλικων -εφόσον υπάρχουν- τέκνων. Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά παρέχονται στο τηλέφωνο 25313 52443.

Θέμα 3ο


Η ΕΛ.ΣΤΑΤ δίνει εργασία σε ιδιώτες
Οι Ιδιώτες Συνεργάτες θα χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση στατιστικών ερευνών και απογραφών  
Το νέο μητρώο θα έχει ισχύ για οκτώ μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2013    

Ιδιώτες συνεργάτες θα εντάξει στο δυναμικό της από τον Ιανουάριο η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Στο Μητρώο Ιδιωτών Συνεργατών μπορούν να εγγραφούν μόνο ιδιώτες και ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οποίοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου, ηλικίας από 21 έως69 ετών. Το νέο Μητρώο θα έχει ισχύ για οκτώ μήνες, από τον Ιανουάριο έως και τον Αύγουστο του 2013, ενώ όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε προηγούμενα Μητρώα Ιδιωτών Συνεργατών, θα πρέπει να υποβάλουν νέα Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση εγγραφής.
Οι Ιδιώτες Συνεργάτες χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση στατιστικών ερευνών και απογραφών (συλλογή και έλεγχο στοιχείων), ενώ τα στοιχεία συλλέγονται, κυρίως, με προσωπικές συνεντεύξεις, στον χώρο των νοικοκυριών ή των επιχειρήσεων και με ειδικά, κατά έρευνα, ερωτηματολόγια.
Η αμοιβή τους καθορίζεται σύμφωνα με προκαθορισμένους κανόνες μέτρησης του έργου τους και προκαθορισμένης αμοιβής ανά μονάδα έργου, ενώ η καταβολή της πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση και την παράδοση της εργασίας τους.  
Υποβολή αιτήσεων – δικαιολογητικά
Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να απασχοληθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχή έως τις 15 Δεκεμβρίου στη διεύθυνση: www.statistics.gr (στην πρώτη σελίδα του Portal, στην ένδειξη «Ιδιώτες Συνεργάτες ΕΛΣΤΑΤ»), ενώ για απευθείας πρόσβαση η διεύθυνση URL είναι η: http://circa.statistics.gr/pls/ htmldb/f?p=SGIDl 3:5558.  
Επίσης θα πρέπει να υποβάλλουν τα εξής δικαιολογητικά:
■ Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ή φωτοαντίγραφο σελίδαq του διαβατηρίου,
■          Βεβαίωση ΑΦΜ και ΔΟΥ που ανήκουν,
■          Επικυρωμένο Φωτοαντίγραφο σε- λίδα5 βιβλιαρίου ή καρτέλας Τραπέζης,
■          Δύο πρόσφατες φωτογραφία,
■          Τίτλους σπουδών ή βεβαιώσει σπουδών (για τους φοιτητές -τριες),
■          Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 όπου θα δηλώνουν ότι οι αμοιβές τους από παροχή υπηρεσιών δεν ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ κατά το προηγούμενο έτος,
■ Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας για υποψηφίου που δηλώνουν ότι δεν κατέχουν τίτλο σπουδών από την Ελλάδα.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Επιθεώρησης και Ιδιωτών Συνεργατών (τηλ.: 213 1352182, 2131353050 και 2131353035).      

400 προσλήψεις υγειονομικών υπαλλήλων στο ΙΚΑ  


Στην πρόσληψη 400 υγειονομικών υπαλλήλων με ετήσια σύμβαση έργου θα προχωρήσει το ΙΚΑ αμέσως μετά τις γιορτές.
Το σχετικό αίτημα ενέκρινε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, ενώ το νέο προσωπικό θα κατανεμηθεί στα κατά τόπους Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), τα οποία λειτουργούν στα 45 υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε ολόκληρη τη χώρα. Στόχος των νέων προσλήψεων είναι η αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής για την επανεξέταση των δικαιούχων συντάξεων αναπηρίας, καθώς σύμφωνα με το νέο σύστημα η πιστοποίηση αναπηρίας γίνεται κατόπιν κρίσης της αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής του ΙΚΑ.
Η διαδικασία πρόσληψης των γιατρών θα ανακοινωθεί μέσα στον Δεκέμβριο, αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η έγκριση της σχετικής δαπάνης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.            

1.291 προσλήψεις-εξπρές σε κοινωνικές δομές δήμων


Προγράμματα απασχόλησης μέσω ΕΣΠΑ από μη κυβερνητικές οργανώσεις

Mε 1.291 ανέργους θα ενισχυθούν άμεσα δεκάδες δήμοι σε Αθήνα και Περιφέρεια, οι οποίοι καλούνται να υλοποιήσουν έργα κοινωνικών δομών μέσω ΕΣΠΑ. Οι πρώτες 211 θέσεις αφορούν δομές Κοινωνικών Παντοπωλείων, Κοινωνικών Φαρμακείων, Ανοιχτών Κέντρων Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Τραπεζών Χρόνου, Γραφείων Διαμεσολάβησης και Δομών Παροχής Συσσιτίων, οι οποίες θα απασχολήσουν ανέργους ηλικίας έως 30 ετών, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας 24 μηνών. Από τα νέα έργα ωφελούνται, μεταξύ άλλων, οι Δήμοι Γλυφάδας, Αχαρνών, Λάρισας, Πάτρας και Νέας Σμύρνης. Στο μεταξύ, με ταχείς ρυθμούς υλοποιούνται και τα ΤΟΠΕΚΟ, καθώς οκτώ συμπράξεις προκήρυξαν δράσεις για 1.080 ανέργους. Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν ήδη τις αιτήσεις τους, ενώ από τα τοπικά σχέδια ξεχωρίζουν οι 440 θέσεις στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο, οι 120 θέσεις στην Κ. Μακεδονία, αλλά και οι 150 θέσεις στη Δ. Μακεδονία.      

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ


ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
Στελέχη, υπάλληλοι σε 14 μεγάλες εταιρείες
Νέες θέσεις εργασίας ανοίγουν σε 14 μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτήν την εβδομάδα ζητούνται στελέχη, πωλητές, αλλά και αρτοποιοί, υπεύθυνοι καταστημάτων, οδηγοί και συνοδοί χρηματαποστολών, γυμναστές, καθώς και προσωπικό σε 4 ξενοδοχειακούς ομίλους.  
ΚΑΡΙΕΡΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ
Γιατροί και μηχανικοί στις χώρες του Κόλπου
Ευκαιρίες εργασίας για Έλληνες γιατρούς και μηχανικούς προσφέρουν εργοδότες από τις έξι χώρες του Κόλπου.
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν πανεπιστημιακό τίτλο σπουδών και πολυετή εμπειρία, ενώ απαραίτητο προσόν θεωρείται και η γνώση της αγγλικής γλώσσας, καθώς και η ευχέρεια στη χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Η επιλογή των επιτυχόντων γίνεται κατόπιν προφορικής συνέντευξης και γραπτής εξέτασης, ενώ οι μισθοί που προσφέρονται από μεγάλες εταιρείες ξεπερνούν τα 8.000 ευρώ μηνιαίως.  
Έρχονται 12 διαγωνισμοί έως το τέλος του έτους  
Αιτήσεις για 187 θέσεις εποχικών

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εργασιακό, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Δύο προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης Δίμηνες συμβάσεις για το Τμήμα Πρασίνου Ο Δήμος Ξάνθης ανα…