Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Πρόσληψη ενός Ειδικού Συνεργάτη στον δήμο Ξάνθης

Πρόσληψη ενός Ειδικού Συνεργάτη στον δήμο Ξάνθης

0

Αιτήσεις έως τη Δευτέρα 8 Απριλίου


Ο δήμος Ξάνθης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να προβεί  στην πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν δύναται να υπερβαίνει τη θητεία της τρέχουσας δημοτικής περιόδου.

Αναλυτικότερα: 

Πρόκειται για μία (1) θέση Ειδικού Συνεργάτη, κατηγορίας Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ ή ΤΕ Μηχανικών, ειδικότητας Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, για την επικουρία του Δημάρχου Ξάνθης, σε θέματα που σχετίζονται με τον έλεγχο, την εκτέλεση και συντήρηση κάθε είδους τεχνικών έργων ηλεκτρολογικής φύσεως.Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για τη με αριθμό πρωτ. 9067/28.3.2024 Γνωστοποίηση του Δήμου Ξάνθης για την πλήρωση μίας (1) θέσης Ειδικού Συνεργάτη για την επικουρία του Δημάρχου Ξάνθης, αρχίζει την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 και λήγει την Δευτέρα 8 Απριλίου 2024.



Πρόσληψη μονίμων  στα δικαστήρια της Ξάνθης


Προσλήψεις σε 56 πόλεις για υποψηφίους ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ

Μόνιμες προσλήψεις σε 56 πόλεις προβλέπει ο επικείμενος διαγωνισμός για την πρόσληψη Γραμματέων στα δικαστήρια. Η προκήρυξη αναμένεται να εκδοθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες και περιλαμβάνει θέσεις για τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης: ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Η ενίσχυση των υπηρεσιών με δικαστικούς υπαλλήλους αποτελεί πάγιο αίτημα της ομοσπονδίας τους και ένας από τους λόγους των στάσεων εργασίας και απεργιών στα δικαστήρια. Με τις 305 νέες προσλήψεις ενισχύονται: Εφετεία όλης της χώρας, Πταισματοδικεία, Ειρηνοδικεία, Διοικητικά Πρωτοδικεία, Εισαγγελίες Εφετών και Εισαγγελίες Πρωτοδικών.Οι θέσεις αυτές, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, κατανέμονται σε 56  πόλεις μεταξύ των οποίων και η Ξάνθη.

Προσόντα

Για υποψηφίους ΠΕ και ΤΕ

Οποιοσδήποτε τίτλος σπουδών ΑΕΙ και ΤΕΙ

Πολύ καλή γνώση ξένης γλώσσας σε επίπεδο Advance (C1)

Γνώση χειρισμού Η/Υ

Για υποψηφίους ΔΕ

Απολυτήριο οποιουδήποτε τύπου Λυκείου

Καλή γνώση ξένης γλώσσας επιπέδου Lower (B2)

Γνώση χειρισμού Η/Υ



ΔΥΠΑ: Έρχεται πρόγραμμα με 25.000 θέσεις και μισθό 830 ευρώ


Προ των πυλών βρίσκεται το νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για την υλοποίηση δράσης που περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας για 25.000 άνεργους νέους, από 18 έως 29 ετών, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η δράση που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Απριλίου ή το αργότερο αμέσως μετά το Πάσχα περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας για 25.000 άνεργους νέους, έως 29 ετών και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (OPEN FRAMEWORK MODEL), δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων μέχρι την κάλυψη όλων των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Οι ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης.Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες (πλήρης απασχόληση). Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό, δηλαδή 830 ευρώ μεικτά μετά και τη νέα αύξηση που ισχύει από 1η Απριλίου 2024. Επιπλέον καταβάλλεται αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας, τα οποία υπολογίζονται σύμφωνα με την προαναφερόμενη αποζημίωση. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προεργασίας, για τον χρόνο συμμετοχής τους σε αυτό, υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ. Ο υπολογισμός των καταβλητέων εισφορών γίνεται επί του ποσού της προαναφερόμενης αποζημίωσης. Από το ανωτέρω ποσό η Δ.ΥΠ.Α. παρακρατεί την προβλεπόμενη εισφορά ασφαλισμένου και την αποδίδει στον e-ΕΦΚΑ μαζί με την προβλεπόμενη εισφορά εργοδότη που βαρύνει την Δ.ΥΠ.Α.



AΣΕΠ: 1.034 υποψηφιότητες για διοικητές υγειονομικών περιφερειών & νοσοκομείων


Συνολικά 1.034 υποψήφιοι για τις θέσεις διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και υποδιοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) και των δημόσιων νοσοκομείων έλαβαν μέρος στο τεστ δεξιοτήτων από το ΑΣΕΠ.

Oι 15 πρώτοι υποψήφιοι (με την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ δεξιοτήτων) για κάθε θέση περνούν στην επόμενη φάση.

Το ποσοστό συμμετοχής στον διαγωνισμό «άγγιξε» το 94% (μετείχαν οι 1.034 από τους 1.101 που υπέβαλαν αίτηση για τις συνολικά 173 θέσεις σε ΥΠΕ και νοσοκομεία).Θα ακολουθήσει η μοριοδότηση των τυπικών προσόντων και των προσόντων εμπειρίας και οι επικρατέστεροι θα κληθούν σε συνέντευξη από την αρμόδια επιτροπή επιλογής, υπό το ΑΣΕΠ.



ΑΣΕΠ: Αντίστροφη μέτρηση για 817 μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο


Στο Εθνικό Τυπογραφείο αναμένεται να σταλεί η προκήρυξη ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία. Tην Παρασκευή αναμένεται εκτός απροόπτου να δημοσιευθεί ο πίνακας με την κατανομή των θέσεων εργασίας στην προκήρυξη ΑΣΕΠ που αφορά 817 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία. Ο διαγωνισμός αφορά απόφοιτους ΠΕ και ΤΕ και βρίσκεται ένα βήμα πριν την έκδοση και στα μέσα του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι αιτήσεις.

Οι θέσεις για τους ΠΕ και ΤΕ είναι: ΠΕ Ακτινοφυσικών, ΠΕ Διαιτολογίας, ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Νοσηλευτικής, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΠΕ Φυσικών- Ακτινοφυσικών, ΠΕ Χημικών- Βιοχημικών, ΠΕ Ψυχολογίας, ΤΕ Διατροφής-Διαιτολογίας, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας, ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού, ΤΕ Λογιστικής, ΤΕ Εργοθεραπείας, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Λογοθεραπείας, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών. Σημειώνεται ότι και στην εν λόγω προκήρυξη θα μοριοδοτείται η ειδική εμπειρία των υποψηφίων, καθώς στόχος του υπουργείου είναι να δοθεί προτεραιότητα σε όσους υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας της Covid-19. Αποτελεί εξάλλου δέσμευση της κυβέρνησης, ήδη από το 2020 και το 2021, η μονιμοποίηση όσων στήριξαν το ΕΣΥ.

Για τις θέσεις ΠΕ Φαρμακοποιών ζητούνται: Πτυχίο ή δίπλωμα Φαρμακευτικής ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Επίσης απαιτείται άδεια άσκησης.επαγγέλματος Φαρμακοποιού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …