Σχόλια 21/11/2012

0

Το ΠΑΣΟΚ έχει πρόταση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Γνωρίζει το αντικείμενο, έκανε ότι μπορούσε για να τα δημιουργήσει…

   
Να μην επαναληφθεί!  


Έληξε αισίως η υπόθεση με τα πιτσιρίκια του Εχίνου και στο εξής θα φοιτούν κανονικά στο Δημοτικό Σχολείο. Η ιστορία όμως είναι και μια ευκαιρία για κάποιες σκέψεις που θα πρέπει να λεχθούν ευθέως.
Και η πρώτη σκέψη είναι να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της μη φοίτησης των μικρών παιδιών στο Νηπιαγωγείο, όπως απαιτεί ο σχετικός νόμος.
Δεύτερο, η υποχώρηση εκ νέου της Πολιτείας στις πιέσεις για διάφορους λόγους δεν πρέπει να επαναληφθεί.
Τρίτο, ο νόμος είναι νόμος –πρέπει – για όλους. Χωρίς διαχωρισμούς και εξαιρέσεις.
Τέταρτο, δεν θα πρέπει να επικαλεστούν κάποια – αστεία – δικαιολογία στο μέλλον βουλευτές, γονείς και προστάτες. Διότι δικαιολογίες επαναλαμβανόμενες παύουν να έχουν αποδοχή σοβαρότητας.
«Ε»    

Πήγε στους Πράσινους  


Στην ομάδα των Πρασίνων Ευρωβουλευτών έχει ενταχθεί ο γνωστός μας για τις ευαισθησίες του για τις φάλαινες του Ιονίου, Κρίτων Αρσένης.
Αναμενόμενο. Ήταν κηπουρός ο άνθρωπος στον μπαξέ του Γιώργου Παπανδρέου και λογικό φεύγοντας να πάει στους Πράσινους (Οικολόγους).
Πήγε εκεί, στο στοιχείο του, αφού δεν πρόσφερε τίποτε στο ΠΑΣΟΚ. Θα λέγαμε δε ότι μόνον πήρε το άτομο, όπως και άλλοι που εμφάνισε από το πουθενά ο Γιώργος και τα έκαναν μαντάρα.
Τέλος πάντων, τα δελφίνια και οι φάλαινες του Ιονίου ας είναι ήσυχες. Ενδιαφέρθηκε γι’ αυτές ο Κρίτων…
«Ε»    

Ο τοίχος  


Φράχτης λέγεται για συντομία και όλοι λίγο πολύ καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για τον τοίχο που φτιάχτηκε και λειτουργεί στα σύνορα μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στον Έβρο.
Ήδη από τις αρχές λειτουργίας του φράχτη-τοίχου, οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν φθάνουν τους 1.439 έναντι 23.565 πέρυσι!
Μάλιστα, τα νούμερα είναι ακόμη πιο μικρά τώρα, αυτή την περίοδο, που από 416 άτομα αλλοδαπών του περασμένου μήνα κατέβηκαν στα 10!
Νούμερα πολύ αισιόδοξα για το θέμα της παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών από τον Έβρο, που παλαιότερα ήταν η κύρια πύλη εισόδου τους στη χώρα μας.
Διότι, εάν δεν σταματήσει η λαθραία είσοδος νέων ανθρώπων, δεν πρόκειται να δοθεί μια σωστή και ανθρώπινη λύση στην υπόθεση των λαθρομεταναστών που ζουν στη χώρα μας.
«Ε»    

Όχι στη βία  


Ο λαός μας λέει το σοφό ότι «η βία φέρνει βία». Προσωπικά το ασπαζόμαστε απόλυτα. Κι αυτό διότι η βία, διαχρονικά δεν έλυσε κανένα πρόβλημα. Απεναντίας, μεγάλωσε το όποιο πρόβλημα, ξεκινώντας έναν ατέλειωτο δρόμο αίματος, θρήνου και απωλειών ανθρώπινων ζωών.
Αφορμή για το σχόλιο μας έδωσε η επίθεση μιας ομάδας νέων, αντιφασιστών όπως αυτοπροσδιορίστηκαν, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην πόλη της Ξάνθης, τα οποία και κατέστρεψαν.
Έτσι, απλά, ξεκίνησε η βία. Η οποία όμως, εάν δεν υπάρξει αυτοσυγκράτηση από την άλλη πλευρά, θα έχει συνέχεια. Και λοιπόν; Οι λοστοί και οι ζημιές και τα «ανοιχτά» κεφάλια θα φέρουν τη λύση; Η απάντηση είναι μία και μοναδική. ΟΧΙ!
Οι διαφορές, κυρίως οι πολιτικές, δεν πρέπει στον 21ο αιώνα να λύνονται με βία και αίμα. Κυρίως δε εδώ στη Θράκη, όπου θα πρέπει να είναι πλέον ευαίσθητα τα πράγματα ως προς την αντιμετώπισή τους.
Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση απ’ όλους, κυρίως τους νέους των παρατάξεων. Όχι στη βία!
«Ε»    

Οκτώ πολιτικοί στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ  


Οκτώ πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και δύο νυν βουλευτές ελέγχονται αυτή την περίοδο από το ΣΔΟΕ.
Πρόκειται για τους νυν βουλευτές της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη, τους πρώην βουλευτές του ίδιου κόμματος Γιώργο Βουλγαράκη και Φαιβρωνία Πατριανάκου και τους πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, Γιάννη Ανθόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου και Απόστολο Φωτιάδη.
Το ΣΔΟΕ ελέγχει αν κάποιοι από αυτούς πλούτισαν εκμεταλλευόμενοι τους θώκους που τους εμπιστεύτηκαν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί ,ενώ όλοι τους ελέγχονται για διαφορετικές υποθέσεις.
Για τον πρώην υπουργό Οικονομικών και Εθνικής άμυνας, Γιάννο Παπαντωνίου έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που χειρίστηκε ως υπουργός καθώς διαπιστώθηκε ότι στους λογαριασμούς που διέθετε η σύζυγός του στην τράπεζα HSBC, που αποκαλύφθηκαν από τη λίστα Λανγκάρντ, διακινήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.  

   
Spiegel: «Ο Σόιμπλε είναι ο άρχων του πολιτικού χάους»  


“Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι ειδήμων στο να απεικονίζει το πολιτικό χάος ως στρατηγική”, γράφει το Spiegel κατηγορώντας ουσιαστικά το Βερολίνο για μπλοκάρισμα μιας πραγματικής λύσης για την Ελλάδα, λόγω των επερχόμενων γερμανικών εκλογών, προς μεγάλη ενόχληση των Ευρωπαίων εταίρων, αλλά και του ΔΝΤ.
Το ΔΝΤ απαιτεί ανοιχτά μια “πραγματική λύση”, την ώρα που “η ελληνική διάσωση είναι μια ιστορία της αυταπάτης”.
Το Spiegel κάνει και μια σύντομη αναδρομή στις «διασώσεις» της Ελλάδας που ξεκίνησαν το Μάιο του 2010, που ναι μεν κόστισαν πολλά δις, χωρίς ωστόσο το ανάλογο αποτέλεσμα, κυρίως λόγω της αναβλητικότητας της γερμανικής πλευράς και του κ. Σόιμπλε…        

Κλείνουν οι αστυνομικές σχολές …Λίγο κράτησε η χαρά των γειτονικών νομών…


Η είδηση κάνει τον γύρο όλων των Sites. «Για τα επόμενα δύο χρόνια, οι δημοφιλείς ακαδημίες, που τα τελευταία χρόνια «σαρώνουν» στις προτιμήσεις των μαθητών, αναμένεται να… βγάλουν απαγορευτικό για τους νεοεισερχόμενους αφού το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι «για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης».
Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει χιλιάδες μαθητές της τρίτης λυκείου που ετοιμάζονται ήδη για τις εξετάσεις να αλλάξουν… ρότα προετοιμασίας και να επιλέξουν άλλες πανεπιστημιακές σπουδές. Επιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), ζητώντας διευκρινίσεις για το αν από τον νέο νόμο θα θιγούν και όσοι αστυνομικοί υπηρετούν ήδη στο Σώμα (ως ειδικοί φρουροί ή χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί υπάλληλοι) και επρόκειτο να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.».
– Καλά την δική μας την …έκλεισαν νωρίς και όπως είναι γνωστό την μετέτρεψαν σε Κέντρο Κράτησης Παρανόμων Μεταναστών και μάλλον έτσι θα παραμείνει. Όμως λίγο κράτησε και η χαρά των Κομοτηναίων και των Εβριτών που κράτησαν τις δικές τους ανοιχτές (με τα γνωστά μέσα). Αλήθεια που πήγαν οι δεσμεύσεις Δένδια;
Μ.Ξ.    

Ο Μπίζνεσμαν με τα κουπόνια…


Πενία τέχνες κατεργάζεται…και ιδού τι ιδέες για μπίζνες κατεβάζουν κάποιοι και συγκεκριμένα κάποιος συμπολίτης μας. Όπως είναι γνωστό η κυριακάτικη εφημερίδα «Το Πρώτο Θέμα» μοιράζει κουπόνια των 6 ευρώ. Έτσι λοιπόν ο συμπολίτης μας που – ως φαίνεται διαθέτει ένα κεφάλαιο – αγοράζει 100 φύλλα από διάφορα περίπτερα της πόλης που στοιχίζουν 200 ευρώ και κερδίζει αμέσως – αμέσως 400 ευρώ! Κάνει δηλαδή καλό σεφτέ την Κυριακή και καθ’ όλα νόμιμο. Κάθε Κυριακή να το κάνει αυτό να ένας παχυλός μισθός χωρίς να δουλεύει! Και βεβαίως και η εφημερίδα είναι ευχαριστημένη καθώς κρατείται έτσι σταθερά στην πρώτη θέση αναγνωσιμότητας αλλά και μάλλον αρκετοί ανά την Ελλάδα που έχουν την …επιχειρηματικότητα στο αίμα τους!
Μ.Ξ.      

Μεγειά τις μπάρες  


Καινούργιες μπάρες τοποθετήθηκαν στο δημοτικό πάρκινγκ την προηγούμενη εβδομάδα. Πολλοί ήταν αυτοί που είπαν «καιρός ήταν», αφού οι περισσότεροι ήξεραν και από μία ιστορία άτυχου που του ήρθε η μπάρα στο κεφάλι, λόγω κακής λειτουργίας του μηχανισμού.
Συμπτωματικά να αναφέρουμε επίσης ότι κατά τις ημέρες κινητοποίησης των εργαζομένων του δήμου εξαιτίας της διαθεσιμότητας, παρέμεινε για 3 ημέρες κλειστό το δημοτικό πάρκινγκ, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες και οι 3 υπάλληλοι εμπίπτουν στη διαθεσιμότητα.
Ε.Δ.      

Η ελληνική κρίση ωφελεί τις τράπεζες της Εσθονίας  


Το χρέος που ταλαιπωρεί την Ελλάδα τα τελευταία τέσσερα χρόνια και το οποίο επηρεάζει τις κυπριακές τράπεζες έχει μία «εκπληκτική συνέπεια» για τις τράπεζες της Εσθονίας. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η εβδομαδιαία εφημερίδα Eesti Ekspress, που εξηγεί ότι ρωσικά κεφάλαια που βρίσκονται στην Κύπρο, μεταφέρονται σιγά σιγά στην Εσθονία, επειδή υπάρχει ο φόβος να ζητήσει στήριξη και η Κύπρος. Σύμφωνα με την εσθονική εφημερίδα «οι Ρώσοι φοβούνται ότι το ευρώ θα αντικατασταθεί από τη δραχμή, που είναι ένα σημαντικά πιο ασταθές νόμισμα…» και αν η Κύπρος προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης θα υπάρξει ένα σοβαρό ηθικό πρόβλημα, αφού μέρος αυτής της βοήθειας που θα προορίζεται για τις κυπριακές τράπεζες, οι οποίες δραστηριοποιούνται δυναμικά στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιηθεί για να εγγυηθεί τις καταθέσεις των ευκατάστατων Ρώσων.
Ε.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…