Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τα «παρατράγουδα» της επένδυσης στο κάμπινγκ Μυρωδάτου

Τα «παρατράγουδα» της επένδυσης στο κάμπινγκ Μυρωδάτου

0
campig_myrodatou-empros

Τσολακίδης – Αμοιρίδης στα δικαστήρια. Τσολακιδης: «Δεν πληρώνουν τα μισθώματα»

Αμοιριδης: «Δεν μας έχουν παραδώσει ακόμη το συμφωνητικό». Νεώτερο ενδιαφέρον από Βουλγάρους επί Τσολακίδη

Συνεχίζεται και εκτός δικαστικής αιθούσης το «μαλλιοτράβηγμα» μεταξύ της δημοτικής αρχής Αβδήρων και της ιδιωτικής εταιρείας«ΘΡΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ», που έχει μισθώσει για 20 χρόνια το δημοτικό κάμπινγκ Μυρωδάτου και από το 2008 προσπαθεί να υλοποιήσει μια τουριστική επένδυση χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Αφορμή δόθηκε από τις δηλώσεις του κ. Τσολακίδη κατά τον απολογισμό, σύμφωνα με τις οποίες η εταιρεία δεν πληρώνει τα μισθώματα πλην μιας προκαταβολής 20.000 ευρώ που έχει καταβάλλει έναντι στο δήμο και για το λόγο αυτό ο δήμος προσέφυγε στα δικαστήρια. Απ’ την άλλη πλευρά η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι πληρώνει κανονικά παρά το γεγονός ότι όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της δεν της έχει παραδοθεί ακόμη επίσημα το παραχωρητήριο : «Ο Δήμος Αβδήρων δεν έχει προχωρήσει ποτέ μέχρι σήμερα, στην υποχρεωτική εκ του Νόμου παράδοση του μίσθιου με τα απαραίτητα δημόσια έγγραφα προς την Εταιρεία μας».  Η διελκυστίνδα αυτή αποτελεί ένα τυπικό και συνηθισμένο δείγμα (για τη χώρα μας) της προβληματικής σχέσης μεταξύ επιχειρηματικότητας και δημοσίου ιδιαίτερα όταν εμπλέκεται η πολιτική και η γραφειοκρατία.

Τσολακίδης: «Δεν πληρώνουν τα μισθώματα»
Κληθείς από το «Ε» ο κ. Τσολακίδης ν’ απαντήσει σ’ όσα του καταμαρτυρά η εταιρεία που έχουν και προσωπικές αιχμές εναντίον όπως για παράδειγμα: « Οι δηλώσεις του Δημάρχου, εν αναμονή της δικαστικής αποφάσεως, που θα κρίνει τη μεταξύ μας διαφορά, προσβάλλουν το θεσμό της δικαιοσύνης και καταδεικνύουν τον τρόπο δράσης και σκέψης της Δημοτικής αρχής αλλά και προδικάζουν το δικαστικό αποτέλεσμα. Τούτο πράττει ο Δήμαρχος Αβδήρων, πιθανόν ορμώμενος από την έπαρση και τη δύναμη της εξουσίας του», τόνισε ότι ο δήμος έπραξε το αυτονόητο, δηλαδή να προσφύγει στη δικαιοσύνη,  απ’ την στιγμή που δεν πληρώνονται τα μισθώματα, θέλοντας να διαφυλάξει τα συμφέροντα του και ότι η εταιρεία είναι ανακόλουθη των υποχρεώσεων της, ενώ επεσήμανε ότι η διαφορά μεταξύ δήμου και εταιρείας θα λυθεί στα δικαστήρια.

Αμοιρίδης: «Δεν μας έχουν παραδώσει ακόμη το συμφωνητικό»
Απ’ την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Μιχάλης Αμοιρίδης επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή ότι παρακωλύει την επένδυση και ότι δεν έχει παραδώσει ακόμη στην εταιρία το συμφωνητικό. Δεν θέλησε δε να δώσει συνέχεια καθώς η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.

Ιστορικό: Πρώτα ήρθαν οι Βούλγαροι…
Να σημειώσουμε ότι  αυτή η επένδυση πέρασε από 40 κύματα….και ακόμη έχει συνέχεια. Ξεκίνησε από το 2008 και στην αρχή φημολογούνταν ότι  επρόκειτο για μια επένδυση Βουλγάρων. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι την επένδυση θα υλοποιήσει η ΘΡΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ». Το Νοέμβριο του 2010 (ρεπορτάζ «Ε» 16/11/2010)  «πήρε το«πράσινο φως» από την γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος η Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Αξιολόγηση (ΠΠΕΑ) για το έργο με την επωνυμία: «Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 5αστέρων, δυναμικότητας 240 κλινών στην παραλία Μυρωδάτου του δήμου Αβδήρων. Πρόκειται για την περιοχή που ήταν το κάμπινγκ Μυρωδάτου το οποίο είναι ιδιοκτησία του δήμου Αβδήρων και μετά από συμφωνία μίσθωσης, η εκμετάλλευση ανήκει στη «Θράκη Τουριστική Αναπτυξιακή Α.Ε.».

Νέο ενδιαφέρον από Βουλγάρους επί Τσολακίδη
Έκτοτε επανήλθαν στο προσκήνιο…οι βούλγαροι επενδυτές και είναι ενδεικτικό ότι σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Χρόνος» Κομοτηνής στις 22/6/2011 ο κ. Τσολακίδης λέει: «υπάρχουν σκέψεις, κουβέντες, κάποιες συνεργασίες που είχαν ξεκινήσει. Είναι αλήθεια ότι συζητάμε μια καλή επένδυση που προετοιμαζόταν με Βουλγάρους και τον δήμο αλλά αρχικά δεν περπάτησε. Τώρα υπάρχει νέο ενδιαφέρον και γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες θα συναντηθώ με τους επιχειρηματίες για να δω τι σκέφτονται. Στις σκέψεις είναι να δημιουργηθεί ένα καλό ξενοδοχείο στο παλιό κάμπινγκ του Μυρωδάτου, 200 κλινών, που θα συμπεριλαμβάνει και ένα συνεδριακό κέντρο. Είναι μία καλή επένδυση».

Και το εύλογο ερώτημα είναι: Μήπως η νέα δημοτική αρχή προτιμά τους βούλγαρους επενδυτές και γι αυτό προσέφυγε στα δικαστήρια, ιδιαίτερα μάλιστα – όπως ισχυρίζεται – όταν δεν της καταβάλλονται τα μισθώματα;. Σημειωτέον ότι  η εταιρεία «ΘΡΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ» συμφώνησε με την προηγούμενη δημοτική αρχή του καποδιστριακού δήμου Αβδήρων. 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα ραντάρ των Ινδών ελληνικά λιμάνια – Τα σχέδια για Αλεξανδρούπολη

Διαγωνισμοί για την πώληση ή και παραχώρηση υποδομών και ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ Τρεις διαγ…