Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Διαμαρτύρεται για «πολυτελείς δράσεις» ο Γ. Παυλίδης

Διαμαρτύρεται για «πολυτελείς δράσεις» ο Γ. Παυλίδης

0
paulidis_amth-empros

Κριτική για το υποέργο των 105.000 € για «φιλοξενία διαμορφωτών κοινής γνώμης στην ΑΜΘ»

Για αποτυχία στον τρόπο προβολής της ΑΜΘ και για έλλειψη ακόμα και σε τουριστικά έντυπα κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση της ΑΜΘ

Την κριτική του Γιώργου Παυλίδη και της περιφερειακής παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση» συγκεντρώνει η έγκριση για προώθηση του υποέργου «φιλοξενία διαμορφωτών κοινής γνώμης στην Περιφέρεια ΑΜΘ» της πράξης «Τουριστική Προβολή της ΑΜΘ 2012-2013», προϋπολογισμού 105.000 ευρώ.
Ο Γιώργος Παυλίδης κάνει λόγο για «πολυτελείς δράσεις που μπορούσαν να γίνουν χωρίς το εργολαβικό κόστος» και μιλά για αποτυχία στην τουριστική προβολή της Περιφέρειας, αφού λείπουν ακόμη και τα στοιχειώδη, πχ τουριστικά έντυπα, όπως καταγγέλλει.

Καταγγελία αντιπολίτευσης: Δεν έχουν συναίσθηση της κρίσης…
Στην ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει: «την στιγμή που η τουριστική κίνηση στην περιφέρεια δοκιμάζεται, η προβολή έχει αποτύχει και  οι ξενοδόχοι έχουν σοβαρά προβλήματα η περιφέρεια προχωρά σε υλοποίηση πανάκριβων και πολυτελών δράσεων, σε «γκρίζα» χρόνια που το κάθε ευρώ εξοικονομείται από το υστέρημα του κάθε πολίτη που αντιμετωπίζει οικονομική δυσκολία ή ανέχεια, του μισθωτού του συνταξιούχου και όχι μόνον. Οι δράσεις αυτές θα μπορούσαν να γίνουν και τα αποτελέσματά τους να επιτευχθούν  με υποπολλαπλάσιο κόστος και δίχως εργολαβικό κέρδος. Ενώ λείπουν πολλά, ακόμη και τα έντυπα τουριστικής προβολής, το στοιχειώδες απαιτούμενο σε όλη την περιφέρεια, σε σχέση με το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα , η περιφέρεια προχωρά σε ανοικτό διαγωνισμό για την επιλογή εργολάβου για την «Φιλοξενία διαμορφωτών κοινής γνώμης»(!), με προϋπολογισμό 105.000 €, που αφορά πρόσκληση και φιλοξενία  δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων, κλπ. Ταυτόχρονα επικαλούνται, κατά περίπτωση, έλλειψη πόρων…
Υποστηρίζουμε μια δυναμική τουριστική προβολή, θέλουμε αποτελεσματικές δράσεις, διαφωνούμε, όμως, κάθετα με επικοινωνιακά κόλπα με τέτοιες πολυδάπανες ενέργειες και δράσεις, που θεωρούμε ότι κινούνται εκτός χρόνου και τόπου!

Γ. Παυλίδης: «χρειαζόμαστε διαμορφωτές δημόσιας διοίκησης!»
Ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, αντιδρώντας στην κατάσταση αυτή, σχολίασε και ζήτησε:
«Χρειαζόμαστε πράγματι «διαμορφωτές» όχι όμως της κοινής γνώμης αλλά της δημόσιας διοίκησης, ώστε η επιμέλεια στα δημόσια πράγματα να είναι ίδια με αυτή στις ιδιωτικές υποθέσεις. Ζητούμε να δώσουν στη δημοσιότητα το συνολικό ποσό που ανατέθηκε από την περιφέρεια σε μελέτες δράσεις αυτού του είδους ,προς ενημέρωση της κοινωνίας αλλά και όλων μας, για να κρίνουμε ότι γίνεται. Πρακτικές και επιλογές με κόστη και λογικές του χθες, τις απορρίπτουμε, δεν τις ανεχόμαστε, δεν σιωπούμε. Προωθούν αμοιβές και πολυτελείς δράσεις με λογικές «λεφτά υπάρχουν», που δεν γίνονται ανεκτές.  Δεν κατάλαβαν ποτέ ότι βιώνουμε ως κοινωνία μια βαθύτατη κρίση και τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Ότι η κοινωνία είναι φτωχότερη, ότι περνάμε «γκρίζα» δύσκολα χρόνια. Ότι το κάθε ευρώ πρέπει να πιάνει τόπο και να δίνει στην κοινωνία ορατό αποτέλεσμα. Οι της διοίκησης Γιαννακίδη να προσγειωθούν στην πραγματικότητα και  να μπει τέλος σε υψηλές αμοιβές και τέτοιες πολυτελείς δράσεις».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δράσεις προβολής εναλλακτικού τουρισμού παρουσιάζει η ΠΕ Ξάνθης

Παραγωγή ντοκιμαντέρ, βίντεο, ιστοσελίδα και εφαρμογή στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθ…