Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ανέλπιστα καλή η τουριστική κίνηση στο νομό μας

Ανέλπιστα καλή η τουριστική κίνηση στο νομό μας

0

Τούρκοι και  Βούλγαροι οι τουρίστες μας – Οι Τούρκοι προτιμούν τα ξενοδοχεία της Ξάνθης

 

«Κατάληψη» Βουλγάρων σε παραλίες Μυρωδάτου και Αβδήρων

 

Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση το μήνα που διανύουμε σ’ όλη την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, ιδιαίτερα στις παραλίες και στην πόλη της Ξάνθης. Παρότι οι επιχειρηματίες του τουρισμού κρατούσαν μικρό καλάθι  για την καλοκαιρινή σαιζόν η πραγματικότητα τους έχει διαψεύσει καθώς κρίνεται ανέλπιστα καλή απ τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πόλης αλλά και καταλύματα στις παραλίες.

Ήρθαν οι τουρίστες στην Ξάνθη (Φτου …φτου!)  

Τη διαπίστωση ότι έχουμε αυξημένη τουριστική κίνηση φέτος μας το βεβαιώνει ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης κ. Απόστολος Αγκόρτσας ο οποίος έχει στοιχεία από κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πόλης αλλά και του νομού. Επισημαίνει δε ότι το 50% στα ξενοδοχεία της πόλης είναι Τούρκοι τουρίστες που έρχονται για διακοπές είτε Τούρκοι της Γερμανίας που κάνουν διακοπές στην χώρα τους και περνώντας από τον νομό μας διανυκτερεύουν. Οι Βουλγάροι προτιμούν τις παραλίες μας ενώ φέτος δεν έχουμε Ρουμάνους τουρίστες. Ο κ. Αγκόρτσας θέτει το ζήτημα της τουριστική διόδου επισημαίνοντας ότι θα μπορούσαμε να έχουμε σαν νομός μεγαλύτερη τουριστική κίνηση αν επιτρέπονταν η διέλευση μικρών τουριστικών λεωφορείων από την δίοδο του Αγίου Κωνσταντίνου και όχι μόνο οχημάτων κάτω των 2,5 τόνων. Θυμίζουμε ότι αυτό επικράτησε μετά τις αντιδράσεις που πρωτοστάτησε το Επιμελητήριο Ξάνθης για  να σταματήσει η μάστιγα του παραεμπορίου και τελικά είχε κόστος στην τουριστική κίνηση.

«Κατάληψη» Βουλγάρων σε παραλίες Μυρωδάτου και Αβδήρων

Να σημειώσουμε ότι όπως παρατηρήσαμε στις παραλίες ιδιαίτερα η παραλία Μυρωδάτου θυμίζει τουριστικό θέρετρο. Οι Βούλγαροι τουρίστες έχουν κάνει …κατάληψη στην τεράστια παραλία αλλά και στις ταβέρνες. Επίσης οικογένειες διαμένουν σε ενοικιαζόμενα της παραλίας ενώ υπάρχουν και τροχόσπιτα που ανήκουν σε Βούλγαρους επιχειρηματίες που τα νοικιάζουν σe ομοεθνείς τους. Γεμάτα από κόσμο είναι και τα καλύμματα των Αβδήρων στη παραλιακή ζώνη αlλά και μέσα στον οικισμό. Σφύζουν από ζωή οι παραλίες, οι ταβέρνες αλλά και τα καφέ στον οικισμό. Δουλεύουν ακατάπαυστα τα μάρκετ, τα κρεοπωλεία και αυτό δίνει ζωντάνια στην τοπική οικονομία.

Όπως όλα δείχνουν το τρένο της τουριστικής ανάπτυξη άρχισε να σφυρίζει και για το νομό μας και να έρχεται με αργό αλλά σταθερό ρυθμό!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…