Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε δράση για αξιοποίηση Λουτρών και κάμπινγκ ο δήμος Αβδήρων

Σε δράση για αξιοποίηση Λουτρών και κάμπινγκ ο δήμος Αβδήρων

0

Προετοιμασία για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης και αδειοδοτήσεις: Από σήμερα ανοιχτά τα Λουτρά Ποταμιάς – Κάμπινγκ Μυρωδάτου για του χρόνου


«Τρέχει» το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» – Γίνονται αιτήσεις γονέων


Δύο στόχους έχει θέσει σε προτεραιότητα η δημοτική αρχή Αβδήρων για το άμεσο διάστημα και προετοιμάζεται να τους θέσει σε τροχιά υλοποίησης,  ώστε να έχει αποτελέσματα σε ένα χρόνο από τώρα τουλάχιστον. Ο ένας αφορά τα Λουτρά Ποταμιάς και ο δεύτερος το κάμπινγκ Μυρωδάτου. Δυο «δώρα» που έχει στα χέρια του ο δήμος Αβδήρων για τουριστική αξιοποίηση και  είναι στο χέρι του να αναδείξει και να καρπωθεί την υπεραξία τους προς όφελος των δημοτών. Παράλληλα ο δήμος Αβδήρων στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, έχει μεριμνήσει και είναι ο μοναδικός από την Ξάνθη που έχει ενταχθεί το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» του υπουργείου εργασίας, παρέχοντας την ευκαιρία στις οικογένειες με μικρά παιδιά να έχουν την νταντά τους. Ένα πρόγραμμα που εντάσσεται στο πλαίσιο μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που είναι οξυμένο στην περιοχή μας, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία.



Από σήμερα ανοιχτά τα Λουτρά Ποταμιάς

Από σήμερα 1η Φεβρουαρίου λειτουργούν και πάλι τα Λουτρά Ποταμιάς παρέχοντας στους επισκέπτες τους τη δυνατότητα μίας ιαματικής λουτροθεραπείας. Να σημειώσουμε ότι είναι αναγνωρισμένος ως φυσικός ιαματικός πόρος από το υπουργείο Τουρισμού, γεγονός που δίνει την δυνατότητα για ένταξη σε πρόγραμμα που χρηματοδοτεί υποδομές με ξενοδοχειακή εκμετάλλευση. «Αυτός είναι ο στόχος μας και είμαστε εν αναμονή της Πρόσκλησης για να το εντάξουμε. Θέλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις στις υφιστάμενες υποδομές, να κάνουμε δωμάτια με ατομικές πισίνες, ώστε ο επισκέπτης να διανυκτερεύει. Αυτή τη στιγμή ξεκινά και πάλι η λειτουργία του με δύο άτομα προσωπικό, εκ των οποίων και νοσηλεύτρια», σημειώνει ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης.

Κάμπινγκ Μυρωδάτου για του χρόνου

Στοίχημα αποτελεί για την δημοτική αρχή η λειτουργία του κάμπινγκ Μυρωδάτου. Όπως ανέφερε ο κ. Τσιτιρίδης: «Μπαίνουμε σ’ έναν αγώνα δρόμου για να βγάλουμε τις αδειοδοτήσεις που απαιτούνται ώστε να είμαστε έτοιμοι να το λειτουργήσουμε του χρόνου. Πιστεύω ότι θα προλάβουμε αν και οι διαδικασίες έχουν πολύ γραφειοκρατία και απαιτείται χρόνος». Να σημειώσουμε ότι έχει ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό του καθεστώς και έχει απεμπλακεί από  τα προβλήματα που είχε στο παρελθόν και είχαν σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί η δημοτική αρχή να το δημοπρατήσει.

«Τρέχει» το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» – Γίνονται αιτήσεις γονέων

Σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» να σημειώσουμε ότι αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από δύο μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι ενός παιδαγωγού-φροντιστή. Σε πρώτη φάση έχει δημιουργηθεί το «Μητρώο Επιμελητών». Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της

πλατφόρμα ntantades.gov.gr Αυτή την στιγμή γίνονται ηλεκτρονικά οι αιτήσεις των γονέων. Πιο συγκεκριμένα, με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή/επιμελήτρια που θα έχουν επιλέξει από το Μητρώο Επιμελητών. Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος/η επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος/η.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, άνεργες μητέρες, γονείς που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν άλλο voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ (από 150 που ήταν αρχικά).

Για περισσότερες πληροφορίες όσες/όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://ntantades.gov.gr.


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…