Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Ισπανικές… σειρήνες για Βασιλακάκη!

Ισπανικές… σειρήνες για Βασιλακάκη!

0
vasilakakis

Στα «υπ’ όψιν» της Μαγιόρκα ο μέσος της Ξάνθης σύμφωνα με ισπανικά ΜΜΕ

Ενίσχυση με ακόμη έναν ομογενή Γερμανό για την ξανθιώτικη ομάδα            

Το ταλέντο και οι ικανότητες του Θοδωρή Βασιλακάκη είναι γνωστές στην Ελλάδα και το ελληνικό πρωτάθλημα, όμως απ’ ότι φαίνεται δεν περιορίζονται μόνο εντός συνόρων, καθώς ενδιαφέρον για την απόκτηση του παίκτη της Ξάνθης φέρεται να εξέφρασε η ισπανική Μαγιόρκα! (8η στο περσινό πρωτάθλημα Ισπανίας).
Μπορεί να ακούγεται λίγο… τραβηγμένο σενάριο, όμως ισπανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα τοπικοί ρεπόρτερς της ισπανικής πόλης που εδρεύει στις Βαλεαρίδες Νήσους ανέφεραν χθες στο διαδίκτυο ότι η ομάδα της Μαγιόρκα ενδιαφέρεται για τον Θοδωρή Βασιλακάκη ή αλλιώς ¨kakis¨ όπως τον ανέφεραν για τη συντομία του λόγου.
Ένα από τα εν λόγω δημοσιεύματα ανέφερε επίσης ότι ο Βασιλακάκης είναι διεθνής με την Ελπίδων Ελλάδος και ότι είχε ¨γεμάτες¨ χρονιές με τη Skoda Ξάνθη, γεγονός που έλαβε υπ’ όψιν του ο προπονητής της ισπανικής ομάδας, Χοακίν Καπαρός!
Να σημειώσουμε βέβαια ότι οι παραπάνω πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν από καμία πλευρά, ωστόσο δεν αποκλείεται να ισχύει το «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Μέχρι πριν λίγο καιρό εξάλλου για την απόκτηση του 24χρονου μέσου της Ξάνθης ενδιαφέρονταν οι ¨αιώνιοι¨ (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός), αλλά και ο Π.Α.Ο.Κ. κι έτσι περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει κάποια επίσημη πρόταση ώστε ο Βασιλακάκης να γίνει «Ισπανός», ή αν οι φήμες παραμείνουν απλώς… καπνός.  
Ενίσχυση με ακόμη έναν «Γερμανό»  
Εν τω μεταξύ πολύ κοντά στο ¨κλείσιμο¨ ακόμη μίας μεταγραφής είναι η Skoda Ξάνθη, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον 19χρονο ομογενή από τη Γερμανία, Δημήτρη Φερφελή. Ο εν λόγω παίκτης αγωνίζεται ως επιθετικός ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια βρισκόταν στις ακαδημίες της Βέρντερ Βρέμης με αξιόλογες επιδόσεις.
Ο υψηλόσωμος (1.92μ.) επιθετικός βρίσκεται από προχθές το βράδυ στα Πηγάδια και δοκιμάζεται, ωστόσο το βιογραφικό του και μόνο μπορεί να οδηγήσει σε συμπεράσματα ότι πρόκειται για έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή.
Ο Φερφελής είναι ένας επιθετικός με εξαιρετικά ποσοστά στο σκοράρισμα.  Η ομάδα του (Νέοι Βέρντερ Βρέμης) στον πρώτο γύρο του περσινού πρωταθλήματος είχε κάνει εξαιρετική πορεία, με τον Μίρκο Βοτάβα, προπονητή της U-19, να μιλάει με κολακευτικά λόγια για τον Φερφελή και τη συνεισφορά του:
«Τον τελευταίο καιρό έχει βελτιώσει πάρα πολλά σημεία του παιχνιδιού του» τόνισε πριν λίγο καιρό στο novasports.gr για τον καλύτερο επιθετικό της ομάδας του.
Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τον 19χρονο άσο, αφού λόγω τραυματισμού έχασε αρκετά παιχνίδια. Με το… σπαθί του κέρδισε την θέση στην ενδεκάδα και σε 9 παιχνίδια πέτυχε 7 τέρματα. «Έχασα κάποια ματς στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Έμεινα λίγο πίσω λόγω του τραυματισμού μου. Αν αγωνιζόμουν από την αρχή θα πετύχαινα περισσότερα γκολ στο γερμανικό πρωτάθλημα Νέων» πρόσθεσε ο ίδιος.
Πλέον απομένει να δούμε εάν θα επέλθει συμφωνία με τις δύο πλευρές, με την ξανθιώτικη ομάδα να επιθυμεί διακαώς να αποσπάσει το «Ja» του νεαρού, έτσι ώστε να αποτελέσει την 3η ανάλογη κίνηση μετά τους Βλαχοδήμο (πέρσι) και Τριάδη (φέτος) που απέκτησε σε δύο διαδοχικές χρονιές.
* Η προετοιμασία της Skoda Ξάνθη θα συνεχιστεί σήμερα και αύριο με διπλές προπονήσεις πρωί – απόγευμα.  
Αρκετοί γνώριμοι με την Πάφο στα Πηγάδια  
Χθες το βράδυ επρόκειτο να φτάσει στο Αθλητικό Κέντρο της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια η κυπριακή ομάδα της Πάφου, καθώς αυτό είναι το μέρος που επέλεξε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της.
Στην κυπριακή αποστολή συμπεριλήφθηκαν αρκετοί παλιοί ¨γνώριμοι¨ από την Ξάνθη και το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ο προπονητής της Πάφου Γιάννης Τοπαλίδης (βοηθός του Ότο Ρεχάγκελ κατά το παρελθόν), ενώ στην κυπριακή ομάδα αγωνίζονται οι Στέφανος Γαρπόζης και Πασχάλης Μελισσάς που στο παρελθόν φόρεσαν τη φανέλα της ξανθιώτικης ομάδας.
Επίσης, στην αποστολή της Πάφου μεταξύ άλλων βρίσκονται οι Δημήτρης Κοιλιάρας, Στέφανος Βοσκαρίδης, Στάθης Καραμαλίκης και Δημήτρης Πετκάκης που παλαιότερα αγωνίστηκαν στο ελληνικό πρωτάθλημα.    

Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ήττες για τις δύο ομάδες της Ξάνθης στη Γ’ Εθνική

Συντριβή γνώρισε ο Άρης Πετεινού στην Κομοτηνή με 6-0 – Εξασφάλισε την παραμονή ο Ορέστης …