Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η σιωπή κάνει κρότο για το «Ελισσώ»

Η σιωπή κάνει κρότο για το «Ελισσώ»

0
Oikonomiki_2012_002-empros

Ζητά απαντήσεις η αντιπολίτευση. Επιφυλάχθηκε για τοποθέτηση του δημάρχου «εν ευθέτω χρόνο» ο κ. Μπένης στην Οικονομική Επιτροπή

«Πέρασε» η εκμίσθωση του ακινήτου στο Ιωνικό που ζήτησε η ΣΕΚΕ.
Στα 900 ευρώ το ετήσιο μίσθωμα


«Φουριόζος» ήρθε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου το μεσημέρι. Παραμονή των Φώτων και ο κ. Βασιλούδης επεχείρησε ν’ «αλλάξει τα φώτα» στον πρόεδρο κ. Μπένη εγκαλώντας σε υψηλούς τόνους τον κ. Μπένη αλλά και τη δημοτική αρχή για κωλυσιεργία και «περίεργη σιωπή του δήμου,  ενώ η κοινωνία βοά» στο θέμα της αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος της επιχείρησης του «Ελισσώ». Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος εμπλέκεται στο θέμα καθώς το κτίριο του «Ελισσώ» είναι δημοτικό και συστήθηκε δημοτική επιχείρηση για τη διαχείριση του μισθώματος, η γνωστή ΕΤΕΝΕΞ που είναι υπό εκκαθάριση.

Η κοινωνία βοά και εσείς σιωπάτε… 
Το θέμα ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή στα εκτός ημερησίας διάταξης και μετά από αίτημα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Πούλιου προς τον κ. Μπένη να του δοθεί ο φάκελος με ότι έγγραφο έχει έρθει στο δήμο και σχετίζεται με το θέμα της μεταβίβασης παραχώρησης ή πώλησης του Ελισσώ. Ο κ. Πούλιος μετά το ξέσπασμα Βασιλούδη,  το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «άκομψο»,  σε ήπιο τόνο ααπευθυνόμενος στον κ. Μπένη του είπε ότι φάκελος είναι ελλιπής και ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι αυτή η εταιρεία,  τι σχέση διατηρεί ο κ. Ανδρικόπουλος μ’ αυτή,  αναφερόμενος στη συμμετοχή του σε ποσοστό 35% όπως αναφέρεται στη σύμβαση. Ζήτησε να μάθει ποιος καταθέτει εγγυητική στην ΕΤΕΝΕΞ και περισσότερα στοιχεία και απαντήσεις από τον ίδιο τον δήμαρχο και από την νομικό σύμβουλο του δήμου , εγκαλώντας με τη σειρά του τη δημοτική αρχή ότι ένα μήνα τώρα και ενώ η κοινή γνώμη βοά ο ίδιος δεν έχει πάρει θέση.  Ο κ. Μπένης τον ενημέρωσε ότι η κα Χατζηηλιάδου που ανέλαβε να εξετάσει νομικά το θέμα έχει άδεια και γι’ αυτό το λόγο δεν παρευρίσκεται στη συνεδρίαση και ότι ο ίδιος του παρέδωσε ότι έγγραφο έχει έρθει στο δήμο. Τόνισε όμως ότι σύντομα θα μελετηθεί το θέμα από τη νομικό και θα δοθούν οι απαραίτητες διευκρινήσεις και απαντήσεις και από το δήμαρχο. Ο κ. Βασιλούδης συνεχίζοντας τόνισε ότι το θέμα είναι πολιτικό, αφήνοντας να διαφανεί ότι αυτή η παρελκυστική τακτική κάτι υποκρύπτει. Επίσης έγινε αναφορά και για το παγοδρόμιο που έχει εγκαταστήσει η εν λόγω εταιρεία και λειτουργεί και ο κ. Τσεγγελίδης είπε ότι δεν έχει άδεια και ότι θα επιληφθεί η δημοτική αστυνομία.   

Με 900 ευρώ ετησίως τα 28,5  στρέμματα στη ΣΕΚΕ
Το επόμενο θέμα αφορούσε την εκμίσθωση ακινήτου του Δήμου εκτάσεως 28,5 στρεμμάτων στην περιοχή του Ιωνικού της τοπικής κοινότητας Νεοχωρίου, στη ΣΕΚΕ. Υπενθυμίζουμε ότι η ΣΕΚΕ πρόκειται να κάνει μια επένδυση 600.000 με συμβολαιακή γεωργία με καπνοπαραγωγούς. Η έκταση αυτή θα χρησιμεύσει για την εγκατάσταση φυτωρίου και ξηραντηρίου. Ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ και αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταρενίδης παρέδωσε στον κ. Μπένη όλα τα δικαιολογητικά και η ΣΕΚΕ σε μια κίνηση …γαλαντομίας αύξησε κατά 50 ευρώ το μίσθωμα που είχε βάλει ο δήμος και έτσι αυτό ορίστηκε στα 900 ευρώ ετησίως.

Όλοι οι σύμβουλοι του δημάρχου
Μετά από σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης για δημοσιοποίηση των στοιχείων και των επιστημονικών συμβούλων των δημάρχων ο κ. Μπένης ανέφερε ότι είναι οι κύριοι,  Αραμπατζής, Χατζηεμανουήλ και οι κυρίες Αχτάρη και Χατζογλίδου.

Τυχερός της Οικονομικής …πίτας ο κ. Κυριακίδης
Τέλος να σημειώσουμε ότι στη αρχή τη συνεδρίαση έγινε η κοπή τη ς βασιλόπιτας από τον δήμαρχο κ. Στυλιανίδη, ο δε τυχερός …που θα παίρνει περισσότερο χρόνο στη συνεδρίαση της Οικονομικής (αυτό ήταν το δώρο) ήταν ο κ. Αλέκος Κυριακίδης.


Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…