Νέες φωλιές βιβλίου

0

ΤοΔίκτυο Λόγου και Πράξης από τονΙούνιο  του 2010προβληματίζεται,πειραματίζεται και παίζει με το καινούριο και το αύριο. 
Παραδίδονταςμέσω του Δημάρχου στην πόλη τοΜονοπάτι της ζωής, δηλώναμε την απόφασή μας να πάρουμε στα χέρια τις τύχες μας. Τι λέει το Δίκτυο;Άμεση,Συμμετοχική, Δημιουργική Δημοκρατία. Αυτό είναι το αντίδοτο στην κρίση.
Εγκαινιάζουμεμια άλλη πορεία, έναν άλλοδρόμο. Δημιουργικής, συμμετοχικής, άμεσης ζωής.
ΤοΜονοπάτι της ζωής, είναι η ίδια η Ζωή.Όλοι χέρι χέρι να διαβούμε τον ωραίο μα δύσκολο δρόμο που μας αξίζει.
 
Απότο Μονοπάτι της Ζωής στο Δρόμο τηςΓνώσης
ΤοΔίκτυο Λόγου και Πράξης εδώ και μήνεςυλοποιεί ένα σχέδιο για υπαίθριες ανοιχτές βιβλιοθήκες, τις οποίεςονομάζουμε«Φωλιές Βιβλίου», που θα τοποθετηθούν σε χώρους της πόλης και τωνχωριών.
Όλοιοι φίλοι και οι φίλες του Δικτύου,όσοι και όσες είμαστε στην όχθη που παλεύει για έναν καλύτερο εαυτό καιγια έναδικαιότερο κόσμο, σιγά σιγά βρίσκουμε το βηματισμό μας.
Όσοι/ όσες θέλουν να χαρίσουν βιβλία γιατις φωλιές, τα πηγαίνουν στη Δημοτική Αστυνομία (καθημερινές 8πμ – 10μμκαιΣάββατα 8πμ – 4μμ).
Σεδημόσιους ανοιχτούς χώρους εγκαθιστούμεσυστήματα προβολής και διάθεσης βιβλίων και άλλων εντύπων. Όσοιεπιθυμούνβρίσκουν κάποιο βιβλίο να διαβάσουν, ή πάλι μπορούν να αφήνουν κάποιοβιβλίο  που τοδιάβασαν. Πολλές φορέςέχουμε βιβλία που θέλουμε να χαρίσουμε, και δεν ξέρουμε πού.
 
Έναδίκτυο ανταλλαγής γνώσης.
Ηπρώτη Φωλιά Βιβλίου εγκαινιάστηκε στηνΚεντρική Πλατεία με την ευκαιρία της 4ης Οκτωβρίου 1919 και τωνΕλευθερίων τηςπόλης. Προηγήθηκε έγγραφό μας προς το Δήμο Ξάνθης, όπου ανάμεσα σε άλλαγράφαμε: «  Όπως γνωρίζετετο Δίκτυο Λόγου καιΠράξης, και με την  αρωγήπολλώνσυμπολιτών, του Δήμου και των Υπηρεσιών του, προχωρεί στη συγκέντρωσηβιβλίωνκαι άλλων εντύπων και στη συνέχεια στην εγκατάσταση σε ανοικτούς χώρουςτηςπόλης  μας και άλλωνοικισμών  Βιβλιοστασίων,με το όνομα ‘Φωλιές Βιβλίου’».
 
Καικαταλήγαμε :«Αιτούμεθανα ενταχθεί στο επίσημοπρόγραμμα εορτασμού των Ελευθερίων, με την ακόλουθη εγγραφή : «Εγκαίνια στηνΚεντρική Πλατεία της πρώτης ‘Φωλιάς Βιβλίου’ του Δικτύου Λόγου καιΠράξης, ωςσύμβολο απελευθέρωσης της γνώσης». 
 
ΤοΔημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα ψήφισε τηνπαραπάνω πρόταση του Δικτύου Λόγου και Πράξης. Έτσι η πρώτη ΦωλιάΒιβλίου είναιμια γλυκιά πραγματικότητα για την πόλη μας.
Συνεχίζουνοι συμπολίτες και οισυμπολίτισσες να προσφέρουν βιβλία, να πηγαίνουν στην πλατεία, στηΦωλιάβιβλίου 10 το πρωί με 7 το απόγευμα, να παίρνουν βιβλία και άλλαέντυπα, να ταανακατεύουν, να αφήνουν κάποιο δικό τους. Πολλοί / πολλές μαςτηλεφωνούν καιπροσφέρουν βιβλία.
Γιαόλα τ’ ανθρώπινα υπάρχει ο επόμενοςσταθμός Είπαμε τα τέσσερα ‘π’ : προβληματισμός, πορεία, πείραμα,παιχνίδι.  Τα άλλα,τα σοβαρά, είδαμε πού μας οδήγησαν.
Ήδηείναι έτοιμες δύο Φωλιές Βιβλίου ναεγκατασταθούν σε Εμπορικά Κέντρα. Ως το τέλος του έτους πιστεύουμε ότιθαεγκαταστήσουμε μια Φωλιά Βιβλίου στο Δροσερό για τα παιδιά τουσυνοικισμού.
Όλοι/ όλες μπορούν να συμμετέχουν στοΔίκτυο. Μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με το Συντονιστή και τα ΜέλητηςΓραμματείας.
 
ΣυντονιστήςΔικτύου Λόγου και Πράξης: Θανάσης Μουσόπουλος, τηλ. Γραφείου 25410 –21001,κιν.  6948578370 – e-mail :musop.scriptor@gmail.com
ΜέληΓραμματείας: Μιχάλης Σπανίδης  25410–27544 – 84404, Info @ Spanidis. gr
ΓιώργοςΚωτούλας: κινητό 6932382721
ΑντώνηςΜουσαδές: 25410 – 64952, Κινητό 6947352846
ΘάνοςΜαυροδής: κινητό 6973205515
ΤριαντάφυλλοςΒαΐτσης: τηλ. Γραφείου 25410 – 64308, κινητό 6977612726 – e-mail :triantafyllos@sarantaporo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…