Στην πυρά η ΣΕΒΑΘ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Στην πυρά …και τα τελευταία απομεινάρια της ΣΕΒΑΘ! Η πυρκαγιά πουεκδηλώθηκε στις 11 το πρωί της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου κατέστρεψε τηνοροφή τουκτιρίου που κάποτε στέγαζε τα ψυγεία συντήρησης. Ισχυρή δύναμη τηςΠυροσβεστικής αποτελούμενη από 7 οχήματα και 15 πυροσβέστες κατέσβησετην φωτιάμέχρι το μεσημέρι, ενώ σ’ ότι αφορά τα αίτια χαρακτηρίστηκε από τηνπυροσβεστική ως «ατύχημα» αποκλείοντας τον εμπρησμό.
 
Η τελευταία πράξη του δράματος
Η ΣΕΒΑΘ τυλιγμένη σε πυκνό καπνό, που όμως δεν ήταν από τα φουγάρατης κατά την περίοδο της καμπάνιας και μια έντονη οσμή από αποκαΐδια…στην ατμόσφαιραήταν η τελευταία πράξη του δράματος της άλλοτε κραταιάς βιομηχανίας πουυπήρξεγια 30 και πλέον χρόνια το καμάρι του νομού μας. Θεατές οι περαστικοίτουδρόμου από τον κόμβο της ΣΕΒΑΘ που παρακολουθούσαν την επιχείρησηκατάσβεσηςτης Πυροσβεστικής αλλά και αρκετοί πρώην εργαζόμενοι που έσπευσαν ναδουν τοεργοστάσιο που τους έδινε ψωμί για χρόνια: «Ματώνει η ψυχή μου», μαςλέει έναςπρώην εργαζόμενος: «Πρώτα την έκλεισαν και τώρα την καίνε…Τι κρίμα…αυτότοεργοστάσιο μεγάλωσε τρεις γενιές…Και το κατάντησαν κουφάρι»! Πέρασανήδη τρίαχρόνια από τότε που έκλεισε και είναι σε εξέλιξη η πτωχευτικήδιαδικασία, ενώτα μηχανήματα της που άλλοτε ήταν τα πιο σύγχρονα των Βαλκανίων έχουνφτάσειμέχρι της Σμύρνη μετά από πλειστηριασμούς και όσα έχουν απομείνει στον τρίτο κύκλο πλειστηριασμών  – σύμφωνα με ρεπορτάζ του«Ε» της 5/10/2011 –έχουν υποστεί δεύτερη μείωση τιμών για να μπορέσουν να προσελκύσουναγοραστές,ενώ κάποια έχουν δοθεί σε εταιρείες scrap 
 
Φωτιά από σπινθήρα…
Μια τέτοια εταιρεία έχει αναλάβει την εργολαβία μετά απόπλειστηριασμό και έκανε εργασίες αποσυγκόλισης κάποιων μηχανημάτων γιανα ταπουλήσει ως scrapχρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία κοπής μετάλλων. Σύμφωνα λοιπόν με τοναντιπύραρχο, υποδιοικητή κ. Χρήστο Καλογουλίδη που προΐστατο τηςεπιχείρησηςτης πυροσβεστικής, η πυρκαγιά προκλήθηκε από σπινθήρα που ήρθε σε επαφήμε τοιδιαιτέρως εύλευκτο μονωτικό υλικό πολυουρεθάνιο που περιέχεται στουςαεραγωγούς της στέγης και γι αυτό το λόγο η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στοστέγαστροτου κτιρίου. Από την πυρκαγιά έχει καταστραφεί μέρος της σκεπής τουενόςτμήματος από τα τρία συνολικά του κτιρίου των ψυγείων συντήρηση πουβρίσκονταιστο πίσω μέρος του εργοστασίου, όμως εκτιμάται ότι η καταστροφή δεν είναι τόση ώστε νακαταρρεύσει. 
 
Θα γίνει αποτίμηση και θα κοπεί αποζημίωση
Σύμφωνα με την σύνδικο κα Λιάκου Σταυρούλα η πυρκαγιά δεν επηρεάζεικαθόλου τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Όπως δε μας πληροφόρησε θαγίνειαποτίμηση της ζημιάς και θα ζητηθεί αποζημίωση από την εταιρεία πουευθύνεταιγια την πρόκλησή της. Να σημειώσουμε ότι – όπως πληροφορηθήκαμε από την κα Λιάκου – δεν υπάρχειασφάλειαπυρκαγιάς οπότε και δεν ευσταθεί οτιδήποτε έχει να κάνει με σκόπιμοεμπρησμόγια είσπραξη ασφάλιστρων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…