Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 Κινέζικη «χείρα βοηθείας» στη ΣΕΚΑΠ

Κινέζικη «χείρα βοηθείας» στη ΣΕΚΑΠ

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Ένα «παράθυρο  ελπίδας»άνοιξεχθες για τη ΣΕΚΑΠ  σεμια εποχή ιδιαίτεραδύσκολη γι’ αυτή. Το «φως» σε μια περίοδο «καταχνιάς» έρχεται από τηνΚίνα καισυγκεκριμένα από αντιπροσώπους του Κινέζικου Μονοπωλίου Καπνού με τουςοποίουςείχε χθες το πρωί συνάντηση εργασίας οπρόεδρος της εταιρείας ο κ. Δημήτρης Πράτσος. Αντικείμενο τηςσυνάντησης, ηδιερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας σε εμπορικό και εταιρικό επίπεδο.
 
Υπογράφτηκε σύμβαση για συμπαραγωγή νέου σήματος για τηνκινέζικηαγορά
«Έδωσαν τα χέρια» οι Κινέζοι αντιπρόσωποι και ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ και υπέγραψαν σύμβαση μεσυγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την συμπαραγωγή νέου σήματος τσιγάρωνπου θακυκλοφορήσουν στην κινέζικη αγορά. Μάλιστα δεδομένου του ενδιαφέροντοςπουέδειξαν οι Κινέζοι για το φίλτρο BFεξετάζεται το ενδεχόμενο τα νέα σήματα να έχουν το φίλτρο.Επίσης η συνεργασία διευρύνεται με την συμφωνία για χρησιμοποίηση τωνδικτύωντης ΣΕΚΑΠ για τη διακίνηση κινέζικων προϊόντων.
 
Έδειξαν ενδιαφέρον για την αγορά μετοχών
Όμως οι Κινέζοι δεν έμειναν εκεί…Όπως μας πληροφόρησε ο κ. Πράτσοςέδειξαν ενδιαφέρον και για συμμετοχή στην εταιρεία σε εταιρικό επίπεδο.Εμφανώςικανοποιημένος ο κ. Πράτσος δήλωσε στο «Ε»: «Όπως έχω ξαναπεί όλες μαςοιπροσπάθειες συντείνουν στο να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις για τηνεταιρείαπου θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Δεν μπαίνουμε στηλογικήκαι στην πρακτική που ακολούθησαν οι …πλιατσικολόγοι με τις εξαγωγέςκαι δενασχολούμαστε με όσα λέγονται για πώληση της ΣΕΚΑΠ ή οτιδήποτε.Εξακολουθούμε ναδουλεύουμε για να τη στήσουμε στα πόδια της…Αυτό μόνο μας ενδιαφέρει…».
 
Στις 28 Μαΐου κυκλοφορεί το Slim της ΣΕΚΑΠ
Όπως μας αποκάλυψε ο κ. Πράτσος στις 28 Μαΐου μπαίνει στην αγορά νέο σήμα της ΣΕΚΑΠ. Πρόκειταιγια τσιγάρο Slimπου έχει καλή διείσδυσηστην αγορά των τσιγάρων. Επίσης ακολουθεί η υπόλοιπη σειρά σε νέατσιγάρα COOPER.Βεβαίως τόσο ησυνεργασία με τους Κινέζους όσο και η κυκλοφορία νέων σημάτων της ΣΕΚΑΠδίνουνμια νέα υπεραξία στην εταιρεία καθιστώντας την πιο ελκυστική γιαεπενδυτικόενδιαφέρον.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλοι οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του Επιμελητηρίου

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr  Με πλειοψηφήσαντα  τοσυνδυασμό «Επ…