Το σασπένς του …ψηφοδελτίου!

0

«Αχός βαρύς ακούγεται…και τρεις τουφεκιές έπεσαν στη ΝΟΔΕ Ξάνθης: Στάμος Τριμίντζιος, Νίκος Λεοντής και Πελαγία Βώβου δεν κατέθεσαν υποψηφιότητες όταν κλήθηκαν από την ΝΟΔΕ. Έτσι το διαθέσιμο δυναμικό (μέχρι τη στιγμή που γράφεται το ρεπορτάζ) είναι: Κώστας Ζαγναφέρης, Πάνος Παπαδόπουλος και Γεωργία Ανδρέου. Η υποψηφιότητα του κ. Κοντού είναι …ελέω Καραμανλή όπως και οι υπόλοιπες τελικά, η δε του κ. Τσαλίδη πιθανολογείται ότι κατατέθηκε κεντρικά όμως ακόμη ο κ. Τσαλίδης δεν παραιτήθηκε της θέσης του ως γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας έχοντας ακόμη το περιθώριο μέχρι το αργότερο στις 15 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με το σχετικό προεδρικό διάταγμα. Στο μεταξύ όπως μαθαίνουμε… Κυριακή κοντή γιορτή για τα ψηφοδέλτια αφού αναμένεται να κατατεθούν το αργότερο μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Το παρασκήνιο ενός «θρίλερ»

Παρότι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης έχει στόμα ερμητικά κλειστό και περιορίζεται μόνο να πει ότι γίνονται «ζυμώσεις», και η… σιωπή κάνει κρότο στη ΝΟΔΕ Ξάνθης. Υπάρχει ένα γενικότερο «μούδιασμα» και όλα ξεκινούν  αλληλοσυνδέονται και αλληλοσυγκρούονται με το αν θα είναι ή όχι στο ψηφοδέλτιο ο κ. Κοντός. Ο ίδιος έφυγε εσπευσμένα την Πέμπτη το βράδυ στην Αθήνα οδικώς και σύμφωνα με πληροφορίες μας την Παρασκευή το πρωί έλαβε τη διαβεβαίωση ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο. Προφανώς την ίδια πληροφόρηση είχαν και ο κ. Τριμίντζιος και Λεοντής και δεν κατέθεσαν υποψηφιότητα ο καθένας για τους δικούς του λόγους με κοινή συνισταμένη όμως την συμμετοχή Κοντού στο ψηφοδέλτιο.

Ο μεν κ. Τριμίντζιος – όπως μάθαμε –  εξέφρασε την ένστασή του με το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας και  διαδικασιών και με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ενώ το ΠΑΣΟΚ ήδη έχει «ξεμπερδέψει» με το επιχείρημα ότι αυτό αποστερεί σ’ ένα νέο υποψήφιο να κάνει ένα σωστό προεκλογικό αγώνα και ουσιαστικά ευνοεί τον παλιό που έχει ήδη «στημένο» το εκλογικό του πελατολόγιο. Όσον αφορά τον κ. Λεοντή κατέθεσε μεν το βιογραφικό του όμως μέσα σε μια ώρα …ανέκρουσε πρύμναν επικαλούμενος προσωπικούς λόγους. Η δε κα Βώβου δέχτηκε πολλές «πιέσεις» να είναι υποψήφια όμως δεν υπέκυψε τελικά. Γενικότερα αυτό που μας μεταφέρθηκε είναι μια νοσογόνος κατάσταση, ένα πολύ αρνητικό κλίμα που αναλυτές του χώρου εκτιμούν ότι δεν «θα αναταχθεί ούτε με την καρατόμηση  Κοντού» . Αυτό που έλεγε στο «Ε» άνθρωπος με πολιτική παιδεία και ιδεολογική ταύτιση, « στρατιώτης» στο χώρο της Ν.Δ. έχει μεγάλο ενδιαφέρον: «Έχει αποϊδεολογοποιηθεί ο χώρος μας. Αυτό που υπάρχει είναι ένα σύμπλεγμα συμφερόντων και λογικών του πάρε – δώσε, επικρατεί ο ευαυτουλισμός…Βιώνουμε μια παροιμιώδη πολιτική απαιδευσία…αυτή η παράταξη δεν είχε ποτέ σχέση με πλιατσικολόγους…».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …