Άλλαξε ο Μανωλιός …στο Δήμο Ξάνθης

0

Ήγγικεν η ώρα της αληθείας για τους αντιδημάρχους και τους αντινομάρχες καθώς Νομάρχης και Δήμαρχος Ξάνθης ανακοίνωσαν επίσημα τα νέα νομαρχιακά και δημαρχιακά σχήματα. Μόνο στους παραλιακούς δήμους Αβδήρων – Βιστονίδας – Τοπείρου δεν γνωστοποιήθηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι καθώς οι δήμαρχοί τους επιμένουν σε μια τυπολατρία που τους καλεί να τα’ ανακοινώσουν στα δημοτικά τους συμβούλια που έχουν οριστεί για την αρχή της χρονιάς επικαλούμενοι μέχρι τέλους την τήρηση ισορροπιών!
Αυτοί που φεύγουν και οι άλλοι που έρχονται
Νομαρχία Ξάνθης:Δύο νέα πρόσωπα καταλαμβάνουν τη θέση του αντινομάρχη στην Νομαρχία Ξάνθης. Ο κ. Δελή Γιουσούφ αντικαθιστά τον κ. Τουρκές ενώ στο σχήμα εισέρχεται ο κ. Δημαρχόπουλος. Επίσης η κα Ευτέρπη Στάντζιου και ο κ. Γαλανόπουλος ολοκληρώνουν το νομαρχιακό σχήμα. Οι αρμοδιότητες των νέων αντινομαρχών δεν έχουν ακόμη οριστεί – όπως μας δήλωσε ο κ. Νομάρχης.
Αποχωρούν ο κ. Καρβουνίδης και ο κ. Παναγιωτάκης και ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Καραπαπάζογλου, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι νέα πρόεδρος νομαρχιακού θα είναι η κα Δημούδη. Σημειώνεται ότι η θητεία τους θα είναι για ένα έτος.
Δήμος Ξάνθης: Μεγάλες αλλαγές και στο Δήμο Ξάνθης. Αποχωρεί ο κ. Φωτιάδης από την Διοίκηση Οικονομικών και αντ’ αυτού και τη θέση του καταλαμβάνει ο κ. Παπασταματίου ο οποίος «κρατά» και την αρμοδιότητα των ΚΑΠΗ.
Ο κ. Κωνσταντινίδης παραμένει στη Δημοτική Αστυνομία όμως περιέρχεται στην αρμοδιότητά του και η Πολεοδομία καθώς «σπάει» η Διεύθυνση Πολεοδομίας. Το κομμάτι του Σχεδιασμού – επεκτάσεις – Κτηματολόγιο αναλαμβάνει ο κ. Στάμος Τριμίντζιος ενώ αποχωρεί ο κ. Μούρκας ο οποίος αναλαμβάνει – σύμφωνα με πληροφορίες – το Δημοτικό Ραδιόφωνο.
Η κα Καραγιαννίδου αποχωρεί από το Δημοτικό Ραδιόφωνο και αναλαμβάνει τη Διεύθυνση πρασίνου, κοινωνικής πολιτικής, παιδείας. Να σημειώσουμε ότι «σπάει» ακόμη μια Διεύθυνση αυτή του περιβάλλοντος, της οποίας το κομμάτι καθαριότητα – νεκροταφεία αναλαμβάνει ο κ. Γιαντζόγλου. Ο κ. Θεοδωρίδης «μετατίθεται» στην ΕΑΠΑΞ ενώ τα ηνία της Στέγης αναλαμβάνει ο κ. Χρηστίδης. Στους Παιδικούς παραμένει ο κ. Φιλίππου, στη ΔΕΥΑΞ και στη ΔΕΑΞ παραμένουν Τσέπελης και Φανουράκης αντίστοιχα (σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνουν αλλαγές στο Διοικητικό της ΔΕΑΞ).
Ο πρόεδρος γραμματέας και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα οριστούν από τον δημοτικό συμβούλιο όμως κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνουν ο κ. Καλαϊτζής και Φανουράκης (πρόεδρος και γραμματέας αντίστοιχα).
Να σημειώσουμε ότι δημιουργείται ένα νέο τμήμα, το τμήμα Καθημερινότητας όμως δεν έγινε γνωστό ποιος θα το αναλάβει.
Δήμος Σταυρούπολης
Οι κύριοι Σιδηρόπουλος και Ντιμπαντής αποχωρούν και τη θέση τους καταλαμβάνουν ο κ. Κοντογιαννίδης Βασίλης και Κιουρετζή Αργυρώ, ενώ πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο κ. Ευφραιμίδης στη θέση του κ. Μετικίδη.
Δήμος Μύκης
Με απόφαση δημάρχου 558,559,560 κ. Αγγά ορίζονται ως αντιδήμαρχοι ο Ιμάμ Χουσεϊν, ο Κουρτσή Αλή και ο Χουσεϊν Μπασιά.
Δήμος Σελέρου
Ο κ. Μπηρόλ ορίζει αντιδημάρχους τον κ. Εφέντη Εράπλ και Ιμπίς Τσεμήλ στη θέση των κ. Γκιρικλή και Ταχήρ Ογλού ενώ ο πρόεδρος θα οριστεί την προσεχή Κυριακή από το Δημοτικό συμβούλιο.
Δήμος Βιστονίδας
Στο δήμο Βιστονίδας ο κ. Ζλάτκος κλειστά ακόμη τα χαρτιά του ενώ στο Δήμο Αβδήρων η κα Τσακίρη προτίθεται κατά πάγια τακτική της οι αντιδήμαρχοί να οριστούν από το δημοτικό συμβούλιο. Στο Δήμο Τοπείρου ο κ. Χατζηευαγγέλου επιμένει να ανακοινώσει τα ονόματα των αντιδημάρχων την ημέρα της Πρωτοχρονιάς και δεν κάνει σκόντο…
Μαριάννα Ξανθοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…