Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

0

Με την υπογραφή της σύμβασης  από τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπαθανασίου για τους 28 πρώην υπαλλήλους των συνεταιριστικών εργοστασίων της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ,  που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουλίου στην Αθήνα,  ουσιαστικά ξεκινά το πρόγραμμα της απασχόλησής τους στην ΕΑΠΑΞ.

Από Δευτέρα η υπογραφή των συμβάσεων με την ΕΑΠΑΞ και… καλή δουλειά!

Όπως μας πληροφορεί ο κ. Θεολόγης Καλαϊτζής πρόεδρος του Δ.Σ. Ξάνθης και Διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΠΑΞ, ο οποίος και μετέβη στην Αθήνα για το σκοπό αυτό, από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να προσέρχονται στην ΕΑΠΑΞ προκειμένου να υπογράψουν τις συμβάσεις τους με την ΕΑΠΑΞ . Θα ακολουθήσει η υποβολή των δικαιολογητικών στο ΙΚΑ προκειμένου να τακτοποιηθεί η ασφάλισή τους.

Ο κ. Καλαϊτζής δήλωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα διεκπεραιωθούν όλες οι εκκρεμότητες και πλέον θα ξεκινήσει η απασχόληση των 28 στην ΕΑΠΑΞ.

Ικανοποίηση από Κοντό

Ικανοποιημένος δήλωσε και ο κ. Κοντός για το αίσιο τέλος, επισημαίνοντας ότι κατά το ήμισυ υλοποιήθηκε η τροπολογία που ο ίδιος κατέθεσε προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι μετά το κλείσιμο της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ. Υπενθυμίζουμε ότι στην ΕΑΠΑΞ θα απασχοληθούν αυτοί οι οποίοι θέλουν να συμπληρώσουν εργάσιμο χρόνο για να βγουν σε σύνταξη.

Για τους υπόλοιπους … υπομονή!

Για τους υπόλοιπους υπάλληλους των δύο επιχειρήσεων, που σύμφωνα με την τροπολογία θα εργαστούν σε υπηρεσίες της περιφέρειας  ωστόσο, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος αφού η ΚΥΑ που τους αφορά βρίσκεται ακόμα στο λογιστήριο του κράτους, ώστε να δοθεί το «πράσινο» φως για την σχετική πίστωση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

 

Φωτο:Kalaitzis 2:Θεολόγος Καλαϊτζής: Από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να προσέρχονται στην ΕΑΠΑΞ προκειμένου να υπογράψουν τις συμβάσεις τους

 

DSC – 1302:Ικανοποιημένος δήλωσε και ο κ. Κοντός επισημαίνοντας ότι κατά το ήμισυ υλοποιήθηκε η τροπολογία που ο ίδιος κατέθεσε προκειμένου να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι μετά το κλείσιμο της ΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αποκάλυψη: Δεν φτάνουν τα 22 εκ. για τους 2 ΧΥΤΥ του Σχεδίου Διαχείρισης

Στο πλαίσιο των δ …