Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Στο στόχαστρο της τουρκόφωνης εφημερίδας και πάλι ο περιφερειάρχης

Στο στόχαστρο της τουρκόφωνης εφημερίδας και πάλι ο περιφερειάρχης

0

Εμπλοκή σε μειονοτικά ζητήματα φαίνεται ότι προκαλεί η κατεδάφιση ενός αυθαιρέτου μικρού κτίσματος σε δασική έκταση, χωρίς όμως να υπάρχει σαφής και επίσημη αντίδραση. Το θέμα ξεκίνησε όταν μουσουλμάνοι προσπάθησαν να χτίσουν ένα αυθαίρετο κτίσμα (βρύση και μνημείο αφιερωμένο σε κάποιο πρόσωπο της μειονότητας) σε χαρακτηρισμένη δασική έκταση στην περιοχή Χίλια Ροδόπης, προς τον Έβρο. Οι καταγγελίες των κατοίκων για το κτίσμα απέφερε  ελέγχους που κατέληξαν ότι πρόκειται για αυθαίρετο κτίσμα σε χαρακτηρισμένη έκταση και φυσικά έπρεπε να κατεδαφισθεί.

Η θυροκόλληση επί σειρά ημερών, της απόφασης, δεν έφερε καμιά αντίδραση, όπως αναμενόταν, από όποιον είχε προχωρήσει στην αυθαίρετη κίνηση και τελικά κατεδαφίστηκε χωρίς να γίνουν επισήμως γνωστοί αυτοί που το ανέγειραν.

Μέχρι του σημείου αυτού η υπόθεση μοιάζει φυσιολογική. Όμως για το συγκεκριμένο θέμα ο Περιφερειάρχης δέχεται βολές από τουρκόφωνη εφημερίδα δημιουργώντας ερωτηματικά για τα κίνητρα αυτής της κριτικής, σημειώνοντας -μάλιστα- ότι η κατεδάφιση του συνέπεσε με την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης! Παράγοντες της περιοχής εκτιμούν ότι πρόκειται προσπάθεια κύκλων να καταστήσουν πολιτικό ζήτημα μεταξύ επίσημης πολιτείας και μειονότητας μια απλή υπόθεση, αποδίδοντας –ενδεχομένως- υπερβάλλοντα ζήλο στην πολιτεία και τους πολίτες που κατήγγειλαν την αυθαιρεσία.

 

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

(πηγή: Xanthipress.gr)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

 «Δεν ανήκω από ιδεολογία στο χώρο της Ν.Δ.» (1)

Ακούστηκαν και γ`…