Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

0

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια


Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και κτηριακής αποκατάστασης που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης


Σε εποικοδομητική φάση βρίσκεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων κι αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία σε μια περίοδο που γενικότερα οι υγειονομικές δομές της Ξάνθης με πρώτο το νοσοκομείο Ξάνθης που παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα λόγω κυρίως της υποστελέχωσης, μια χρόνια «πληγή» που δεν βρίσκει «θεραπεία».

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια

Θέμα ημερών είναι πλέον η παραχώρηση από το ΕΚΑΒ και παραλαβή από την 4η ΥΠΕ ενός ασθενοφόρου για να έχει μόνιμα διαθέσιμο το Κέντρο Υγείας Αβδήρων  Όπως μας ανέφερε η διευθύντρια του Κ.Υ. Αβδήρων Μάρθα Ανδρέου: «Λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα που είχαμε εδώ και 5 χρόνια δεν έχουμε ασθενοφόρο μόνιμο και τα έκτακτα περιστατικά καλύπτονται από το ΕΚΑΒ. Πλέον είμαστε σε μια διαδικασία παραλαβής παράδοσης. Υπάρχει μια καθυστέρηση που οφείλεται σε δημοσιονομικές διαδικασίες για την εκταμίευση κονδυλίων για τα καύσιμα αλλά σε πολύ λίγο χρόνο όπως μας έχουν πει, έως ότου ρυθμιστούν αυτά θα το παραλάβουμε και τουλάχιστον για δύο χρόνια θα είμαστε καλυμμένοι».

Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης και κτηριακής αποκατάστασης

Το Κέντρο Υγείας Αβδήρων είναι μεταξύ άλλων υγειονομικών δομών που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης για ενεργειακή αναβάθμιση και αποκατάσταση κτηριακών φθορών και συντήρησης των υποδομών.

Υπενθυμίζουμε ότι συνολικά 80 νοσοκομεία και 156 κέντρα υγείας θα ανακαινιστούν και θα αναβαθμιστούν με προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με στόχο να βελτιώσουν τις υποδομές του Ελληνικού Συστήματος Υγείας.

Όπως ανέφερε η κ. Ανδρέου έχουν ήδη έρθει οι μελετητές και αναμένονται οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα: «Πιστεύουμε ότι το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε πολύ καλές υγειονομικές υπηρεσίες και να καλύπτουμε όλη την παραθεριστική ζώνη».

Έλλειψη Χειριστή Ακτινολογικού Εργαστηρίου

Σε θέματα στελέχωσης η κ. Ανδρέου είπε πως γενικά το Κέντρο Υγείας Αβδήρων είναι σε καλό επίπεδο εκτός από την έλλειψη που έχει σε χειριστή ακτινολογικού εργαστηρίου. Όπως ανέφερε δεν εγκρίθηκε το αίτημα τους σε αντίθεση με τα Κέντρα Υγείας Εχίνου και Σταυρούπολης τα οποία θα προσλάβουν αυτή την ειδικότητα. Σημείωσε ωστόσο ότι γίνονται ακτινογραφίες και σε περίπτωση που δεν αφορούν έκτακτα περιστατικά αλλά χρόνια τις εξετάζει ένας χειριστής που έρχεται 3 φορές τον μήνα.

Άνοιξαν τα ηλεκτρονικά ραντεβού για μικροβιολογικές εξετάσεις

Αναφορικά με το μικροβιολογικό εργαστήριο η κ. Ανδρέου ανέφερε πως λειτουργεί πολύ καλά και πως ο κόσμος κλείνει ραντεβού για εξετάσεις. Σημείωσε δε πως άνοιξε χθες η πλατφόρμα για ηλεκτρονικά ραντεβού. Τέλος ανέφερε πως ο θεσμός του προσωπικού γιατρού λειτουργεί πολύ καλά και πως το κοινό είτε με ηλεκτρονική συνταγογράφηση είτε δια ζώσης εξυπηρετείται άμεσα χωρίς αναμονή.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πυροπροστασία του περιαστικού άλσους με την σφραγίδα της JTI

Δωρεά συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης και συναγερμού με κάμερες, δεξαμενές για τροφοδοσία ε…