Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Ούτε …συζήτηση για το θέμα δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών

Ούτε …συζήτηση για το θέμα δημιουργίας Κέντρου Μεταναστών

0

Ανέκρουσε πρύμναν… ο πρόεδρος της Διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης κ. Κωνσταντίνος Τάτσης και απέσυρε άρον άρον το πρώτο θέμα ημερήσιας διάταξης  που αφορούσε το σχέδιο για τη δημιουργία κέντρου υποδοχής μεταναστών στις εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις της «Φωνής της Αμερικής», χρησιμοποιώντας την αιτιολογία « λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος», μετά από την αντίδραση που υπήρξε από τοπικούς παράγοντες για το θέμα. Αυτό έγινε στην τακτική συνεδρίαση του συμβουλίου της Διευρυμένης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην Καβάλα παρουσία και του υπουργού τουρισμού κ. Μαρκόπουλου.

Ο κ. Τάτσης απέσυρε το θέμα για τη λειτουργία Κέντρου υποδοχής μεταναστών

Αυτό όμως προκάλεσε την αντίδραση της μείζονος αντιπολίτευσης οι εκπρόσωποι της οποίας ζήτησαν να γίνει ενημερωτική συζήτηση καθώς είναι ένα σημαντικό θέμα που αφορά όλη τη χώρα.

Την άποψη του κ. Τάτση συμμερίστηκε και ο νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης ο οποίος σημείωσε ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα για συζήτηση. Η αντιπολίτευση όμως επέμενε και το αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στο Συμβούλιο της Διευρυμένης.

Μαρκόπουλος: 1 δις στον τουρισμό

Όπως προειπώθηκε στη συνεδρίαση της Διευρυμένης συμμετείχε και ο υπουργός τουρισμού κ. Μαρκόπουλος ο οποίος ήλθε με αρκετή ώρα καθυστέρηση και ανακοίνωσε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα στήριξης του τουρισμού κόστους 1 δις εκ. ευρώ.

Συγκεκριμένα μιλώντας στη συνεδρίαση ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι θα διατεθεί ποσό ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών και τη γενικότερη τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι ο τουρισμός είναι η βιομηχανία και του νομού Καβάλας επισημαίνοντας ότι γίνονται προσπάθειες για την υλοποίηση δράσεων και τη βελτίωση υποδομών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης επισημαίνοντας τη συμμετοχή της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με το ταυτόχρονο άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών, την αποκατάσταση της ειρήνης στη Σερβία, τη δημιουργία του νέου κάθετου αυτοκινητόδρομου και την  ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού.  Αναφέρθηκε επίσης στη συνολικότερη προβολή της χώρας από τις Περιφέρειες και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης λέγοντας πως τις περισσότερες φορές δαπανούνται πολλά χρήματα αλλά με πενιχρά αποτελέσματα, ενώ συμπλήρωσε πως γίνονται προσπάθειες η τουριστική προβολή της Ελλάδας να γίνεται με την ευθύνη του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης.

Τέλος, ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση της εταιρείας των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του νέου Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου για τον τουρισμό λέγοντας ότι αποτελεί ένα πολύ καλό οδηγό ανάπτυξης παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από εμπλεκόμενους φορείς.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…