Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 « Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

0

Μετά την επίκληση του «Ε» προς το τοπικό ΠΑΣΟΚ να απαντήσει αναφορικά με τις θέσεις και τις απόψεις που καταθέτει ο βουλευτής του κ. Τσετίν Μάνταζη για την μειονοτική εκπαίδευση και τις οποίες απέστειλε προς τον υπουργό Παιδείας κ. Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας με μια λιτή αλλά μεστή δήλωση επιχειρεί να χαμηλώσει τους τόνους και να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την  όποια όξυνση επέφερε η επιστολή Μάντατζη.

Το ΠΑΣΟΚ θ’ ανοίξει διάλογο για την μειονοτική εκπαίδευση

Τσαρτσάρας Αχιλλέας, γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης: «Το κομματικό όργανο έχει πάγια αρχή να μην κρίνει τις δηλώσεις κανενός βουλευτή. Είναι γεγονός ότι η μειονοτική εκπαίδευση αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα. Το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει τις θέσεις του για την μειονοτική εκπαίδευση και σαν αυριανή κυβέρνηση θα επιδιώξει ένα διάλογο με όλους τους φορείς της μειονότητας με στόχο την αναβάθμισή της.

Γνωστή είναι επίσης και η θέση του ΠΑΣΟΚ για θέματα αυτοπροδιορισμού της μειονότητας που συνίσταται στα εξής: Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική. Έχει όμως το αναφαίρετο δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Αυτή ήταν η θέση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, του Κώστα Σημίτη που εδραιώθηκε ακόμη περισσότερο από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τώρα …δουλειά στην ΕΑΠΑΞ

Με την υπογραφή τ …