«Αναβάθμιση» της εγκληματικότητας

0

Δύο κατά τα φαινόμενα Έλληνες, αν και η καλή χρήση της ελληνικής γλώσσας δεν μπορεί να θεωρηθεί πλέον ασφαλές αποδεικτικό στοιχείο, εισέβαλαν το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Μαρτίου 2009, στις 14:25, στο «πολύπαθο», από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα, υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας, που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Καραολή, στο κέντρο της πόλης μας.
Φορώντας κουκούλα ο ένας και κράνος ο δεύτερος, εισέβαλλαν στο υποκατάστημα το οποίο έκλεινε εκείνη την ώρα για συναλλαγές με το κοινό και δεν υπήρχε, ευτυχώς, κανένας πελάτης σε αυτό. Με την απειλή όπλων, και ως τέτοια νοείται ακόμη και η εμφάνιση αυτών, υποχρέωσαν το προσωπικό να τους παραδώσει τα χρήματα που υπήρχαν εκείνη την στιγμή διαθέσιμα στο κατάστημα. Λειτουργώντας με μεγάλη ψυχραιμία, ο διευθυντής του καταστήματος, προσπάθησε να κρατήσει ήρεμα τα πνεύματα, όσο οι ληστές βρισκόταν μέσα στο υποκατάστημα, και έτσι τους παρέδωσε περίπου τριάντα επτά χιλιάδες ευρώ, με τα οποία οι τελευταία τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, αφού επιβιβάστηκαν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού.
Περαστικοί πολίτες, που ήταν μάρτυρες του συμβάντος, μπόρεσαν να καταγράψουν τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής, σημείο από το οποίο ξεκίνησαν και οι έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, το οποίο έχει και την ευθύνη τόσο του εντοπισμού των δραστών και της εξιχνίασης του εγκλήματος, όσο και της διενέργειας της σχετικής προανάκρισης.
Όπως δήλωσε στο «Ε» στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας, «τέτοιου είδους ληστείες, όπου οι δράστες διαφεύγουν με ευέλικτα μέσα, όπως δίκυκλα και μηχανές μεγάλου κυβισμού, είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν την ίδια την ώρα του συμβάντος, λόγω της μεγάλης ευελιξίας που έχουν στην διάθεσή τους οι ληστές. Ο κυριότερος τρόπος για ν’ αντιμετωπιστούν έρχεται μέσα από την δουλειά που γίνεται στη συνέχεια από το προσωπικό της υπηρεσίας, μέσω πληροφοριών και της παρατηρητικότητας των πολιτών, οι οποίοι θα πρέπει να την επιστρατεύουν για να βοηθούν το έργο το αστυνομικών, οι οποίοι δεν μπορούν να βρίσκονται συνέχεια παντού».
Οι έρευνες πάντως από την πλευρά του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης συνεχίζονται και προσανατολίζονται προς την κατεύθυνση της συλλογής πληροφοριών από μάρτυρες και άλλους.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…