Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Παραδόθηκαν στον Δήμο οι αιτήσεις για τα οικόπεδα του «Δέρας»

Παραδόθηκαν στον Δήμο οι αιτήσεις για τα οικόπεδα του «Δέρας»

0

Μία σημαντική εξέλιξη υπήρξε σήμερα σε μία υπόθεση που αφορά ένα σημαντικό κομμάτι του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης μας. Ο λόγος για την υπόθεση των οικοπέδων του πρώην εργοστασίου «Δέρας», η οποία φαίνεται να βαίνει προς την ολοκλήρωσή της, αν και χρειάστηκε πολύς κόπος και προσπάθεια για να φτάσει η στιγμή που θα παραδοθούν στις υπηρεσίες του Δήμου οι πλήρεις φάκελοι με τα δικαιολογητικά των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.
Η στιγμή αυτή έφτασε λοιπόν το μεσημέρι της Τρίτης 26 Μαΐου 2009, οπότε ο κ. Γιάννης Σιούτας, μέλος της επιτροπής για την ολοκλήρωση του έργου, παρέδωσε στην υπεύθυνη υπάλληλο του Δήμου Ξάνθης τους φακέλους των ενδιαφερομένων.
Μιλώντας στο «Ε» τόσο για την ολοκλήρωση αυτής της φάσης της διαδικασίας, όσο και για την επόμενη που θ’ ακολουθήσει, ο κ. Σιούτας δήλωσε ότι «σήμερα τελείωσε η πρώτη φάση της υπόθεσης των οικοπέδων του «Δέρας», κάτι που αποτελεί πρόοδο ως ένα βαθμό, αν και το κλείσιμο της υπόθεσης θα γίνει με το να περάσουμε τις ενενήντα δύο αιτήσεις που καταθέτουμε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μαζί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα παραχωρήσει τα εκατόν πενήντα περίπου στρέμματα, εκ των οποίων είναι είκοσι οκτώ οικόπεδα, τα οποία θα πάρουν οι 92 συνάδελφοι επαγγελματίες (οι οποίοι είναι μία ανώνυμη εταιρεία, δύο ετερόρρυθμες εταιρείες, δεκαπέντε ομόρρυθμες εταιρείες και εβδομήντα τέσσερις ατομικές επιχειρήσεις), τελειώνει μία δουλειά έξι χρόνων. Η αλήθεια είναι πως ήταν πολύς ο χρόνος, πολλά τα σκαμπανεβάσματα, αλλά επειδή η σημερινή ημέρα είναι σημαδιακή και καλή, τέλος καλό όλα καλά. Σήμερα καταθέτουμε διπλά ελεγμένα: τους κωδικούς αριθμούς, τα Α.Φ.Μ., τα ονοματεπώνυμα, τις αιτήσεις, τα καταστατικά των εταιρειών (αρχικά συν τις αλλαγές που έγιναν σε αυτά μέχρι σήμερα). Πλέον χρειάζεται σε αυτά ένας έλεγχος από τις εδώ υπηρεσίες του Δήμου, και αν δεν προλάβουμε το τελευταίο Συμβούλιο του μήνα Μαΐου, που νομίζω είναι για τις 30 του μηνός, οπωσδήποτε θα έρθουν για έγκριση στο πρώτο Συμβούλιο, που θα γίνει μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ώστε να περάσει και να κλείσει αυτό το θέμα και να ξεκινήσει μετά η δεύτερη φάση της υλοποίησης πλέον του έργου. Από την πλευρά μας θ’ αγωνιστούμε όσο μπορούμε για να παραδώσουμε αυτό το έργο στην Ξάνθη, τόσο εγώ όσο και οι συνάδελφοί μου που βοήθησαν πάρα πολύ και που αυτή τη στιγμή δεν παραβρίσκονται εδώ».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…