Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Η ψήφος στο Κ.Κ.Ε. στέλνει καθαρό μήνυμα»

«Η ψήφος στο Κ.Κ.Ε. στέλνει καθαρό μήνυμα»

0

Η καταρρακτώδης βροχή που έπεσε στην πόλη μας το βράδυ της περασμένης Παρασκευής 29 Μαΐου 2009, δεν επέτρεψε τελικά την διεξαγωγή της ανοιχτής συγκέντρωσης, που είχε προγραμματίσει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας να κάνει στην Πλατεία Ελευθερίας της πόλης μας, με ομιλήτρια την υποψήφια ευρωβουλευτή του κόμματος, κα Φανή Τρέλλη.
Αντί λοιπόν της υπαίθριας ομιλίας της, η κα Τρέλλη αναγκάστηκε (καιρού μη επιτρέποντος…) ν’ απευθυνθεί στους πολλούς, είναι αλήθεια, συμπολίτες μας που θέλησαν να την ακούσουν, από το βήμα της αίθουσας συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης.
Την παρουσία της κας Τρέλλη, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι χαιρέτησε και παρουσίασε ο κ. Σήφης Κωτσαντής, μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., ο οποίος μετά από μία σύντομη εισαγωγή, της παραχώρησε την θέση του στο βήμα.
Η κα Τρέλλη, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός της για τις Ευρωεκλογές, στάθηκε ιδιαίτερα στην ομιλία της σε ορισμένες από τις βασικές θέσεις του Κ.Κ.Ε., όπως την δυνατότητα για έκφραση της αντίθεσης των λαϊκών στρωμάτων στις αντιλαϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που της εκπροσωπούν και έχουν συνυπογράψει αυτές τις πολιτικές στην χώρα μας. Κατονόμασε λοιπόν σαν τέτοια όλα τα υπόλοιπα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και την νέα ανερχόμενη, κατά τις δημοσκοπήσεις πολιτική δύναμη, αυτή του κόμματος των Οικολόγων, κατηγορώντας τους ότι «αποδέχονται την Ε.Ε. σαν μονόδρομο για τους λαούς της Ευρώπης». Η κα Τρέλλη ζήτησε από τους παρευρισκόμενους «να καταδικάσουν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και να ρίξουν την ψήφο τους στο Κ.Κ.Ε., που συστηματικά και με συνέπεια εναντιώνεται στα συμφέροντα των μονοπωλίων, που αντιτίθενται με την σειρά τους στα συμφέροντα του λαού», όπως χαρακτηριστικά είπε. Σύμφωνα με την υποψήφια ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε., «μία τέτοια επιλογή αποτελεί το μόνο πράγμα που το σύστημα φοβάται αλλά ταυτόχρονα θ’ αποτελέσει και την μόνη «ασπίδα προστασίας» των λαϊκών δικαιωμάτων, απέναντι στα χειρότερα που έρχονται».
Ένα δεύτερο, βασικό σημείο αναφοράς της κας Τρέλλη, αποτέλεσε η συνέχεια και η συνέπεια με την οποία το κόμμα της αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε και η ίδια «Το ΚΚΕ δεν ψηφοθηρεί ούτε κρύβει τις θέσεις του, αντίθετα είναι αυτό που αντιτάχθηκε από την πρώτη στιγμή στην ένταξη της χώρας στην Ε.Ο.Κ., στις συνθήκες τύπου Μάαστριχτ και Λισσαβόνας, προειδοποιώντας ότι η Ε.Ε. δεν αποτελεί μονόδρομο για τον Ελληνικό λαό αλλά μόνο για την πλουτοκρατία του τόπου μας», κάτι που, σύμφωνα με την ίδια «έχει γίνει πλέον προφανές».
Ο τρίτος άξονας της ομιλίας της κας Τρέλλη, περιελάμβανε την θέση του κόμματός της αναφορικά με την λεγόμενη «ψήφο διαμαρτυρίας», η οποία αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην έκβαση της συγκεκριμένης εκλογικής αναμέτρησης. Σύμφωνα λοιπόν με την υποψηφία ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε. «η πιο αποτελεσματική ψήφος διαμαρτυρίας, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί κανείς σε όλα ή όχι με το Κ.Κ.Ε., είναι η κόκκινη ψήφος, γιατί αυτό ήταν που έλεγε πάντα την αλήθεια και αγωνίστηκε σκληρά όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί αυτό ήταν που δεν έβαλε την υπογραφή του στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. αλλά και γιατί είναι αυτό που δηλώνει απερίφραστα ότι δεν πρέπει να πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα μία οικονομική κρίση που δημιούργησαν άλλοι». Παραδέχτηκε βέβαια ότι και τα υπόλοιπα κόμματα έχουν τα επιχειρήματά τους, τα οποία όμως χαρακτήρισε ως παραπλανητικά, «απηχώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων», ενώ δεν παρέλειψε να καταφερθεί τόσο κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όσο και κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των Οικολόγων, κατηγορώντας τους ότι «λένε ψέματα μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης, όταν αυτοί ήταν που «έβαλαν πλάτη» με την συγκατάθεσή τους, για την ισχυροποίηση και την οικοδόμηση μιας Ε.Ε. των συμφώνων σταθερότητας, του Μπαρόζο, του νεοφιλελευθερισμού και της στυγνής εκμετάλλευσης των λαών της Ευρώπης». Κλείνοντας την ομιλία της η κα Τρέλλη τόνισε ότι ο μόνος πραγματικός και ρεαλιστικός δρόμος για μία λαϊκή εξουσία που θα εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με καλύτερες αμοιβές και λιγότερες ώρες δουλειάς, περνάει μέσα από την ψήφο στο Κ.Κ.Ε., «κάνοντας έτσι ένα βήμα μπροστά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

« Η μειονότητα είναι μία και μουσουλμανική»

Μετά την επίκλησ_…