Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Παρέμβαση Πούλιου για τις 91 προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης

Παρέμβαση Πούλιου για τις 91 προσλήψεις στον δήμο Ξάνθης

0

Σχετικά με τις πολυθρύλητες 91 θέσεις για 36 μήνες, που ανακοινώθηκαν από τα μέσα Μαΐου, από το Υπουργείο Απασχόλησης και την ΚΕΔΚΕ, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Πολύ νωρίς θέσαμε επίσημα και δημόσια το θέμα της διαφάνειας στη διαδικασία των προσλήψεων από το Δήμο της Ξάνθης. Θυμίζουμε ότι στο Δήμο της Ξάνθης, από το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναλογούν 91 άτομα.

Δυστυχώς, κι ενώ οδεύουμε προς το τέλος Ιουλίου δεν είδαμε ακόμα ούτε εμείς ούτε οι συνδημότες μας πόσες από αυτές τις θέσεις και για ποιες ειδικότητες έχει ανάγκη, ενδιαφέρον και δυνατότητα ο Οργανισμός του Δήμου Ξάνθης και τα Νομικά του Πρόσωπα να προσλάβουν. Θυμίζουμε ότι ένα μέρος του κόστους εργασίας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα βαρύνει τον ίδιο το Δήμο.  

Προς το παρόν, δε θέλουμε να πιστέψουμε και να δώσουμε βάση στους ψιθύρους και στη φημολογία ότι οι θέσεις αυτές είναι ήδη καλυμμένες από ημετέρους.

Καλούμε το Δήμαρχο να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα ενημερώνοντας επίσημα το Σώμα για τα εξής:

1. εάν έχει προχωρήσει (ως όφειλε) τόσο ο Δήμος όσο και τα Νομικά του Πρόσωπα σε καταγραφή, αποτύπωση και αιτιολόγηση των αναγκών τους σε προσωπικό, πόσα άτομα και ποίων ειδικοτήτων,

2. εάν έχει προχωρήσει (ως όφειλε) τόσο ο Δήμος όσο και τα Νομικά του Πρόσωπα σε υπολογισμό του κόστους αυτών των προσλήψεων για το ταμείο του Δήμου σε βάθος τριετίας.

Αναμένουμε από το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να εισάγουν ως τακτικό θέμα την έγκριση των ανωτέρω προσλήψεων ακολουθώντας τις συστάσεις της ΚΕΔΚΕ που ήδη από τις 7 Ιουλίου έχει αποστείλει στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις της χώρας «Σχέδιο Απόφασης Δημοτικού/Κοινοτικού Συμβουλίου ή Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικής Επιχείρησης» (παρατίθεται ακολούθως) που αφορά στην υλοποίηση του Ειδικού Συνδυασμένου Προγράμματος Απασχόλησης και για το οποίο έχει υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Απασχόλησης – ΚΕΔΚΕ – ΟΑΕΔ. 

Η έγκαιρη καταγραφή και σταχυολόγηση των αναγκών του Δήμου Ξάνθης και των Νομικών του Προσώπων σε αριθμό και ειδικότητες εργαζομένων φρονούμε πως αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την ρεαλιστική υλοποίηση του προγράμματος ώστε να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι λειτουργικές ανάγκες του Δήμου. Τις εξελίξεις για το πρόγραμμα παρακολουθούμε έτσι κι αλλιώς προκειμένου να ενημερώνουμε έγκαιρα και έγκυρα τους συνδημότες μας. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το θέμα είναι σοβαρό κι έχει να κάνει με τα ίδια τα παιδιά μας

Και η δημοτική πα …