Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 Το θέμα είναι σοβαρό κι έχει να κάνει με τα ίδια τα παιδιά μας

Το θέμα είναι σοβαρό κι έχει να κάνει με τα ίδια τα παιδιά μας

0

Και η δημοτική παράταξη Πολίτες για την Αλλαγή συμφωνούν και δηλώνουν έτοιμοι να συνεργασθούν με την δημοτική αρχή στην πρόταση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου για την αξιοποίηση του Λιμνίου για τις ανάγκες των μαθητικών εκδρομών.
Αναφέρουν σχετικά:

ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΛΙΜΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
Εμείς λέμε: να επεκταθεί η ιδέα σ’ όλο το Δήμο
Όταν οι πολίτες, οργανωμένοι σε συλλογικότητες, εκφέρουν δημόσιο λόγο διατυπώνοντας πρόταση με άποψη για διόλου αφηρημένα ζητήματα που αφορούν την ποιότητα της καθημερινότητας όλων μας, τότε χρέος της Πολιτείας είναι να τους ακούσει. Πόσω δε μάλλον όταν η πρότασή τους έχει να κάνει με την κοινωνικοποίηση και την ψυχαγωγία των παιδιών μας που συγκροτούν τις μαθητικές κοινότητες του Δήμου. Αυτό το χαρακτήρα έχει και η από 30/03/09 επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Α΄ Γυμνασίου Ξάνθης προς το Δήμαρχο (που κοινοποιήθηκε και στον επικεφαλής των «Πολιτών για την Αλλαγή»), στην οποία αφού περιγράφεται το γνωστό πρόβλημα των ημερήσιων σχολικών περιπάτων ζητείται να δοθεί συγκεκριμένη λύση δια της αναβάθμισης κι αξιοποίησης του χώρου του Λιμνίου.
Οι «Πολίτες για την Αλλαγή» συμφωνούμε κι επαυξάνουμε. Θα λέγαμε, μάλιστα, πως ο Δήμος οφείλει όχι απλά να υιοθετήσει την (απλή και ορθή) πρόταση ως αίτημα προς ικανοποίηση αλλά κυρίως να εγκολπωθεί το σοβαρό προβληματισμό που διατυπώνεται στην επιστολή, ακριβώς επειδή αυτός προέρχεται από μία ενεργό κοινωνική συλλογικότητα κι αντικατοπτρίζει μία πραγματική κι οξεία ανάγκη για τους μαθητές της πόλης μας.
Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει ότι δίδεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στο Δήμο ν’ αποδείξει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία, κοιτάει το δάσος κι όχι το δέντρο… Πώς;;; Αποτυπώνοντας καταρχήν τους χώρους στα όρια του Δήμου Ξάνθης που προσφέρονται για «κοινωνικοποιητικού, ψυχαγωγικού, παιδαγωγικού κι εκπαιδευτικού» χαρακτήρα σχολικούς περιπάτους κι αναμορφώνοντάς τους όλους με τρόπο που να εξυπηρετούν τον παραπάνω σκοπό. Ιδέες και προτάσεις μπορεί κάλλιστα ν’αντλήσει συνδιαλεγόμενος με τις ίδιες τις σχολικές κοινότητες (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς) που γνωρίζουν καλύτερα απ’ όλους τους υπόλοιπους τα «θέλω» και τα «πρέπει» της διαδικασίας υγιούς ανάπτυξης των παιδιών.
Από τη δική μας πλευρά είμαστε πάντοτε έτοιμοι να συμβάλουμε σε μια τέτοια διαδικασία, όπως άλλωστε έχουμε κάνει πλείστες όσες φορές έως τα τώρα, τιμώντας το θεσμικό μας ρόλο. Ας μη λησμονούμε πως το δικαίωμα στη «συνδιαμόρφωση» του παρόντος και του μέλλοντος της ζωής μας στην πόλη, το διατηρούμε όλοι οι πολίτες στο ακέραιο καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου που μεσολαβεί μεταξύ δύο εκλογικών αναμετρήσεων, ασχέτως αν αυτό έχει δείξει πως δυσκολεύεται να το αντιληφθεί η παρούσα πολιτική διοίκηση του Δήμου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η σειρά της Ανδρέου Δημητρίου ν’ αναπλαστεί

Το είπε και το έκα&#…