Στο επίκεντρο η γυναίκα

0

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ξάνθης διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ομίλου, με επίκεντρο τη γυναίκα.

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2006, στις 19.00΄, στο ξενοδοχείο ‘Νατάσσα’, πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ξάνθης που σημείωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μεγάλη επιτυχία.

Όπως μας λέει η Πρόεδρος του Ομίλου κ. Χ. Ζλάτκου-Μίτογλου: «μετά την επιτυχία που είχαμε πέρυσι, αποφασίσαμε να διοργανώσουμε και φέτος το μπαζάρ και το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Οι ξανθιώτισσες ανταποκρίθηκαν και πουλήθηκαν σχεδόν όλα τα γλυκά και οι συνθέσεις που ήταν προσφορά των μελών του Ομίλου».

Ο Σοροπτιμισμός ήρθε στη Ξάνθη το 1974 κι από τότε προσφέρει στην πόλη όπου παραστεί ανάγκη, τις φιλανθρωπικές και άλλες εθελοντικές υπηρεσίες των μελών του. Σήμερα αριθμεί 28 ενεργά μέλη και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται στόχοι που αφορούν στην ενημέρωση της γυναίκας της Ξάνθης αλλά και στην προστασία της κακοποιημένης γυναίκας. Η Πρόεδρος μας αναφέρει: «τα έσοδα από το μπαζάρ θα διατεθούν στην προσπάθεια κατασκευής ‘Στέγης για την κακοποιημένη γυναίκα’ την οποία θα προσπαθήσουμε να ‘στήσουμε’ στη Ξάνθη. Το κόστος ενός τέτοιου έργου είναι τεράστιο για τις δυνατότητες ενός συνόλου όπως εμείς, γι’ αυτό θα λειτουργήσουμε συντονιστικά σε συνεργασία με τις αρχές του τόπου κι ελπίζουμε να πραγματοποιηθεί». Όπως μας ενημερώνει η κ. Ζλάτκου – Μίτογλου που είναι νοσηλεύτρια : «εκτός από Πρόεδρος, είμαι και συντονίστρια Υγείας του Ομίλου και στο πρόγραμμά μας να βρεθεί ένας χώρος στο νοσοκομείο ή στο Ψυχολογικό Κέντρο, μετά από συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς, για να συναντώνται οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν κοινά προβλήματα όπως π.χ. μαστεκτομή ή και άλλα ζητήματα όπως προβλήματα με τα παιδιά τους κτλ. Έχουμε προσφορά εθελοντικής αφιλοκερδούς εργασίας από γιατρούς οι οποίοι θα συζητούν, θα ενημερώνουν και θα συμβουλεύουν αυτές τις γυναίκες» ενώ κλείνοντας μας αναφέρει: «η επόμενη εκδήλωσή μας θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου 2007 και θα αφορά στον καρκίνο του μαστού με ομιλητές τον Καθηγητή Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου κ. Καλοκύρη, τον Διευθυντή της χειρουργικής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Χιώτη και τον ψυχίατρο νοσοκομείου Ξάνθης κ. Βαγιόπουλο. Θα έχουμε χίλιες πλαστικοποιημένες κάρτες για εξέταση μαστού και μπλουζάκια της αντικαρκινικής εταιρείας. Τα έσοδα θα διατεθούν στην αντικαρκινική εταιρεία».

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Βιστονίδας

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βιστονίδας η Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμ…