Στα «χαρακώματα» οι εκπαιδευτικοί

0

Με βασικό αίτημα τις αυξήσεις στους μισθούς τους έχουν ξεκινήσει από την Δευτέρα την πενθήμερη κινητοποίησή τους οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί.

Τα αιτήματα της απεργίας είναι:

•           H αύξηση της χρηματοδότησης προς την Παιδεία στο 5% του AEΠ

•           H διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης

•           H άμεση κάλυψη με μαζικές προσλήψεις των κενών θέσεων στα σχολεία οι οποίες την περασμένη χρονιά αυξήθηκαν κατά 50%

•           H επιστημονική αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με έμφαση στην επιμόρφωση των δασκάλων

•           H σωστή επιμόρφωση των δασκάλων σε σχέση με τα νέα συγγράμματα

•           Nα ενσωματωθούν στον μισθό όλα τα επιδόματα και να ανέλθει ο μισθός του πρωτοδιοριζόμενου δασκάλου στα 1.400 ευρώ

•           Στάση αναμονής τηρούν προς το παρών οι φοιτητές και οι καθηγητές των AEI και

Την πρώτη ημέρα το ποσοστό συμμετοχής πανελλαδικά ανήλθε στο 80%, ενώ στο νομό Ξάνθης την Δευτέρα το 67% των δασκάλων και νηπιαγωγών συμμετείχαν στην κινητοποίηση και το αντίστοιχο ποσοστό την Τρίτη ανήλθε στο 46%.

Απεργιακό ξέσπασμα άνευ προηγουμένου

Στη μεγάλη συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση εστίασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Ξάνθης κ. Δ.Ντούμος: «Την πρώτη ημέρα της απεργίας παρατηρήθηκε ένα απεργιακό ξέσπασμα άνευ προηγουμένου, με τα ποσοστά να είναι πολύ υψηλά σε όλες τις περιοχές της χώρας. Όλοι οι συνάδελφοι είναι ενωμένοι και αποφασισμένοι να βάλουν ένα τέλος στα χρόνια προβλήματα που εντοπίζονται στον χώρο της Παιδείας και την Τετάρτη θα λάβουμε μέρος στη μεγάλη παλλαϊκή συγκέντρωση στην Αθήνα με την συμμετοχή και άλλων φορέων όπως η ΟΛΜΕ και οι φοιτητές».

Καμία ουσιαστική απάντηση

Για την χθεσινή συνάντηση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γ.Καλό, ο κ.Ντούμος προσέθεσε: «Η Υπουργός Παιδείας κα Μ.Γιαννάκου απουσίαζε , παρόλο που γνώριζε για την κινητοποίηση εδώ και 3 μήνες, ενώ στην συνάντηση που είχε η Δ.Ο.Ε. με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γ. Καλό δεν πήραμε καμία ουσιαστική απάντηση στα αιτήματά μας, παρά μόνο διαβεβαιώσεις όσον αφορά το επίδομα των 103 ευρώ ότι θα το λάβουμε σε δόσεις από 1/1/2007 χωρίς να προσδιορίζεται ακριβώς το χρονικό διάστημα.

Τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας και των εκπαιδευτικών είναι χρόνια και πρέπει επιτέλους να σκύψει από πάνω τους η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας».

Οι κινητοποιήσεις, όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν, ο Σύλλογος Δασκάλων Ξάνθης θα συνεδριάσει το απόγευμα της Πέμπτης και το Σάββατο στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η ολομέλεια των Προέδρων των Διδασκαλικών Συλλόγων, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκαινιάστηκε το Κ.Α.Π.Η. Θαλασσιάς

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2006, το ιδιόκτητο κτίριο του ΚΑΠΗ Θαλασσιάς. Τον…