Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Επίσκεψη του νέου Γενικού Πρόξενου της Τουρκίας στην Κομοτηνή στον Δήμαρχο Ξάνθης

Επίσκεψη του νέου Γενικού Πρόξενου της Τουρκίας στην Κομοτηνή στον Δήμαρχο Ξάνθης

0

Στα πλαίσια της γνωριμίας και της συνεργασίας με τους τοπικούς άρχοντες, ο νέος Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αχμέτ Ριζά Ντιμιρέρ πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδη.

Οι δυο άνδρες είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση στο γραφείο του Δημάρχου για την Ξάνθη, τον πολιτισμό, την ιστορία και την αναπτυξιακή της πορεία, ενώ ο κ. Αχμέτ εξέφρασε τον θαυμασμό του για την Παλιά Πόλη και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το κοντινό μέλλον, καθώς συμφώνησαν ότι η συνεργασία τους θα είναι στενή, στα πλαίσια σύσφιξης των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.

Για το πνεύμα της συνάντησης ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε:

«Ο κ. Αχμέτ είναι ο νέος Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή και κατ΄επέκταση στην περιοχή μας και με ιδιαίτερη χαρά, όπως και ικανοποίηση τον δέχθηκα στο Δημαρχείο για να γνωριστούμε. Είναι η πρώτη του επίσκεψη., η πρώτη μας επαφή, τελείως εθιμοτυπική. Είπαμε δυο λόγια για την Ξάνθη και μάλιστα κάνοντας μια βόλτα όπως μου είπε στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, του άρεσε ιδιαίτερα και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το μέλλον, όταν και θα μπορούμε να πούμε πολλά περισσότερα. Η σημερινή επίσκεψη ήταν τελείως εθιμοτυπική».

Ο κ. Αχμέτ από την πλευρά του, για τον σκοπό της επίσκεψής του τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αξιότιμο κ. Δήμαρχο για την θερμή υποδοχή που μου επιφύλαξε. Είναι η πρώτη μου επίσκεψη εδώ, καθώς έχω αναλάβει τα καθήκοντά μου μόλις εδώ και μια εβδομάδα. Όπως είπα και στον κ. Δήμαρχο, ανέλαβα καθήκοντα σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας θα ενδυναμώνονται συνεχώς.

Σήμερα είχαμε μια εθιμοτυπική συνάντηση με τον κ. Στυλιανίδη, όμως τύχαμε μιας πολύ θερμής υποδοχής και είμαι σίγουρος ότι οι επισκέψεις συνεργασίας θα συνεχιστούν.

Είχα πολύ περιορισμένο χρόνο για να γυρίσω την Ξάνθη, ωστόσο διαπίστωσα ότι είναι μια πολύ ωραία πόλη, που έχει διατηρήσει το ιστορικό της μέρος και υποσχέθηκα στον κ. Δήμαρχο να την επισκέπτομαι συχνά».\

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Βιστονίδας

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βιστονίδας η Απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμ…