Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Φ. Σαχινίδης: «Οι ευρωεκλογές αφορούν την καθημερινότητά μας»

Φ. Σαχινίδης: «Οι ευρωεκλογές αφορούν την καθημερινότητά μας»

0

 

Υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο πρώην υπουργός Οικονομικών ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια με ομιλία του από την Ξάνθη

«Προσπαθήστε να πείσετε τους συνομιλητές σας να πάνε να ψηφίσουν γιατί διαφορετικά οι ακροδεξιοί θα είναι οι νικητές»

 

Την υποψηφιότητά του ως ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ανακοίνωσε από το βήμα του Επιμελητηρίου Ξάνθης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Ξάνθη στις 19:00 της Πέμπτης 4 Απριλίου, ο Φίλιππος Σαχινίδης. Ένα διακεκριμένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, συνοδοιπόρος του ξανθιώτη υπουργού Σωκράτη Ξυνίδη. Σε μια κατάμεστη αίθουσα με παρών το «Όλον ΠΑΣΟΚ» της Ξάνθης, παλαιά και νέα στελέχη, ο κ. Σαχινίδης ανέφερε ότι επέλεξε να ξεκινήσει την προεκλογική του καμπάνια για συμβολικούς λόγους από την ακριτική Ξάνθη ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με τις αναφορές του φάνηκε ότι είναι γνώστης των προβλημάτων της Ξάνθης και της περιφέρειας ΑΜΘ.

«Γιατί πρέπει να ψηφίσω στις ευρωεκλογές»; Τι απαντά ο Φ. Σαχινίδης

Η επιχειρηματολογία του ξετυλίχθηκε με την παραδοχή ότι στις ευρωεκλογές ψηφίζουμε για την επόμενη μέρα της Ευρώπης και της χώρα μας αλλά και την θλιβερή διαπίστωση ότι οι προηγούμενες εκλογές είχαν το χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής γεγονός που, όπως είπε, είναι ένα καμπανάκι ότι ο πολίτες κρατούν αποστάσεις από τα κόμματα και θεωρούν ότι δεν αφορούν την καθημερινότητά τους οι ευρωεκλογές. Στην συνέχεια θέτοντας και απαντώντας σε τρία βασικά ερωτήματα κατέδειξε την σημασία των ευρωεκλογών σε κάθε χώρα της Ε.Ε. και πόσο άμεσα επηρεάζουν οι αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου την καθημερινότητά μας. Ειδικότερα στο ερώτημα «Γιατί να ψηφίσω», η απάντηση του κ. Σαχινίδη ήταν ότι η αποχή ευνοεί τα κόμματα της ακροδεξιάς: «Παράκληση: Προσπαθήστε να πείσετε τους συνομιλητές σας να πάνε να ψηφίσουν, όχι τι να ψηφίσουν αλλά να πάνε να ψηφίσουν, γιατί διαφορετικά οι ακροδεξιοί θα είναι οι νικητές», τόνισε εμφατικά.

Σε τι επηρεάζουν οι Βρυξέλλες την καθημερινότητά μας;

Το δεύτερο ερώτημα που έθεσε είναι αν μας αφορούν ή όχι οι ευρωεκλογές: «Πολλοί λένε ότι αυτό που μας αφορά είναι η ακρίβεια, η εγκληματικότητα όχι οι Βρυξέλλες. Κι όμως είναι λάθος. Η καθημερινότητά μας συνκαθορίζεται στις Βρυξέλλες. Όλα εκεί ψηφίζονται», σημείωσε ο κ. Σαχινίδης και ανέφερε το παράδειγμα των κινητοποιήσεων των αγροτών: «Το αφήγημα της κυβέρνησης ήταν ότι τα προβλήματα των αγροτών οφείλονται στο ενεργειακό κόστος. Όμως οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους, όπως και οι Ευρωπαίοι έτσι και οι Έλληνες, αφού διαπίστωσαν ότι μειώθηκαν τα χρήματα των επιδοτήσεων με τη νέα ΚΑΠ. Οι Έλληνες αγρότες είναι οι πρώτοι που κατάλαβαν τι σημαίνει ευρωπαϊκή απόφαση. Δεν είμαι ενάντια στο πρασίνισμα και στους ποιοτικούς ελέγχους που θέτει η νέα ΚΑΠ αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν φρόντισε να προετοιμαστεί κατάλληλα. Η νέα ΚΑΠ έθεσε τους στόχους και ανέθεσε στην κυβέρνηση να καταθέσει επενδυτικά σχέδια, τα οποία και ήταν ανεπιτυχή αφού 3 φορές τα γύρισαν πίσω.

Γιατί να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ;

Ο κ. Σαχινίδης αναφέρθηκε επίσης και στην αποβιομηχάνιση που υπέστη ο νομός της Ξάνθης καθώς και στο ότι χάθηκαν 6.000 θέσεις εργασίας που δεν έχουν ανακτηθεί και ότι η Ξάνθη έχει το χαμηλότερο ΑΕΠ στην Περιφέρειά ΑΜΘ αλλά και στην χώρα ενώ συνολικά η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι από τις τελευταίες στην Ευρώπη. Τόνισε δε ότι πρέπει να τεθεί προτεραιότητα να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας μέσα από κατάλληλες πολιτικές. Το τρίτο ερώτημα αφορούσε «Γιατί να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ;». Η απάντηση που έδωσε ο κ. Σαχινίδης «Οι ευρωβουλευτές είναι πρέσβεις της χώρα μας. Εάν έχουμε ισχυρή εκπροσώπηση θα έχουμε και ενισχυμένη διαπραγματευτική δύναμη και θα είναι ισχυρή η θέση μας. Ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ και θέτουμε ως σημειολογικό το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ το 1977 (13,58%) για να διασφαλίσουμε ότι θα διεκδικήσουμε την συνέχιση του Ταμείου Ανάκαμψης, απορρόφηση πόρων και την κατανομή τους σε δράσεις και έργα καινοτομίας που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή».

Παρόντες στην ομιλία

Παρόντες στην ομιλία του κ. Σαχινίδη ήταν ο βουλευτής Μπαράν Μπουρχάν, ο πρώην υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης, ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Μήτρου, ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Μελισσόπουλος, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, ο πρώην γραμματέας Ανέστης Αντωνιάδης, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Δαβιτίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δόντζος, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Αχιλλέας Τσαρτσάρας και Χαράλαμπος Χρυσοχοΐδης καθώς και πολλά άλλα στελέχη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…