Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν ήρθε …Άνοιξη στην αγορά της Ξάνθης

Δεν ήρθε …Άνοιξη στην αγορά της Ξάνθης

0

Από τα χειμωνιάτικα κατευθείαν στα καλοκαιρινά! Μένουν στοκ οι παραγγελίες των ανοιξιάτικων


Περίπου 100 μικροπωλητές καταθέτουν τις άδειές τους και μεταναστεύουν –

Προβλήματα και σύγχυση στους επαγγελματικούς κλάδους για τα pos


Δεν βλέπει …Άνοιξη η αγορά της Ξάνθης, παρότι οι βιτρίνες έχουν στολιστεί στα ανοιξιάτικα! Η κίνηση είναι σχεδόν μηδενική παρότι ευνοεί την ψυχολογία καλός καιρός αλλά και την τσέπη η πρόσφατη εξαγγελία για αύξηση του κατώτατου μισθού. Στους γνωστούς οικονομικούς λόγους που συνήθως οφείλεται η μειωμένη κίνηση στην αγορά έρχεται να προστεθεί και ένας ακόμη. Η κλιματική αλλαγή που μείωσε τις εποχές από τέσσερις σε δύο, εξαφανίζοντας Άνοιξη και Φθινόπωρο!


«‘Έχουμε ενημερώσει τα μέλη μας πως θα χρησιμοποιούν το pos αλλά δεν είναι έτοιμοι οι πάροχοι”
Η. Συμεών
Προέδρος Μικροπωλητών Λαϊκών αγορών Ξάνθης

Από τα χειμωνιάτικα κατευθείαν στα καλοκαιρινά!

Μεγάλο πρόβλημα έχουν τα εμπορικά καταστήματα ένδυσης καθώς τα ανοιξιάτικα ρούχα που έχουν παραγγείλει δεν αγοράζονται: «Θα μας μείνουν στοκ. Κάναμε παραγγελίες για ανοιξιάτικα αλλά ο κόσμος δεν αγοράζει. Βλέποντας τον καλό καιρό πάει κατευθείαν στα κοντομάνικα και στα καλοκαιρινά!», σημειώνει ιδιοκτήτρια μπουτίκ της πόλης μας.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι έμποροι βιομηχανικών ειδών ένδυση που δραστηριοποιούντα στην λαϊκή αγορά: «Τα ανοιξιάτικα ρούχα θα μας μείνουν στοκ στις αποθήκες μας. Παρότι μάθαμε να προσαρμοζόμαστε και να κάνουμε τις προμήθειες που θεωρούμε ότι θα διαθέσουμε ωστόσο η κλιματική αλλαγή μας ξεγέλασε. Η Άνοιξη έχει εξαφανιστεί και έτσι τα ανοιξιάτικα είναι στα αζήτητα!», τονίζει ο πρόεδρος Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ξάνθης Ηλίας Συμεών.

Περίπου 100 μικροπωλητές καταθέτουν τις άδειές τους και μεταναστεύουν

Ιδιαίτερα οι μικροπωλητές αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Όπως ανέφερε ο κ. Συμεών έχουν καταθέσει 40 μέλη του συλλόγους τις  άδειές τους και άλλοι 58 ετοιμάζονται να τις καταθέσουν και να τερματίσουν την επαγγελματική του δραστηριότητα μεταναστεύοντας σε Γερμανία και Ολλανδία: «Έχουμε μόνο το Σάββατο στην Ξάνθη οι άλλες λαϊκές είναι πολύ μικρές και δεν μας συμφέρει να μετακινούμαστε. Ειδικά η ένδυση και η υπόδηση έχει μεγάλο πρόβλημα. 40 συνάδελφοί μας έχουν καταθέσεις τις άδειές του και άλλοι 58 είναι έτοιμοι να τις καταθέσουν . Μεταναστεύουν στην Γερμανία και στην Ολλανδία».

Μέχρι 30 Απριλίου η παράταση για τα pos στις λαϊκές

Όσοι όμως απομένουν έχουν και το …βάσανο να εκσυγχρονιστούν και να μάθουν την διαδικασία των POS, την πληρωμή με κάρτες που ήταν  υποχρεωμένοι να εγκαταστήσουν στους πάγκους τους μέχρι τις 31 Μαρτίου.  Όπως όμως αναφέρει ο κ. Συμεών δόθηκε παράταση έως τις 30 Απριλίου: «Εμείς είμαστε θετικοί και έχουμε ενημερώσει τα μέλη μας πως θα τα χρησιμοποιούν αλλά δεν είναι έτοιμοι οι πάροχοι.  Οι τράπεζες έχουν κλείσει τα ραντεβού τους για τον Απρίλιο. Είναι μεγάλος ο φόρτος δουλειά γιατί πρέπει να ανοιχτούν επαγγελματικοί λογαριασμού για 35 επαγγελματικούς κλάδους. Η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε δική μας υπαιτιότητα. Τα μέλη μας θα συμμορφωθούν και θα μάθουν να χρησιμοποιούν τα pos όπως έμαθαν τις ταμειακές», αναφέρει ο κ. Συμεών.


“Επικρατεί σύγχυση τους επαγγελματικούς κλάδους καθώς δεν έχουν διευκρινιστεί πολλά ”
Μ. Τσιακίρογλου
Πρόεδρος ΟΕΒΕ Ξάνθης

Σύγχυση στους επαγγελματικούς κλάδους για τα pos – Τι πρέπει να κάνουν για να μην φάνε πρόστιμο

Πρόβλημα έχουν με την διασύνδεση των pos και άλλοι επαγγελματικοί κλάδοι, όπως η εστίαση και υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου: «Έχουμε ενημερώσει τους συναδέλφους μας ότι όσοι δεν έχουν διασυνδέσει την ταμειακή με το pos και δεν έχουν κλείσει ημερομηνία μέσα στον Απρίλιο στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν δήλωση με το κάτωθι κείμενο: «Εντός του Απριλίου θα κάνω αναβάθμιση στην ταμειακή  μου ή θα αποκτήσω το only one pos. Αυτό θα τους καλύπτει έναντι των φορολογικών προστίμων». Η κα Τσιακίρογλου σημείωσε πως επικρατεί σύγχυση τους επαγγελματικούς κλάδους καθώς δεν έχουν διευκρινιστεί πολλά και η ΑΑΔΕ δείχνει ανέτοιμη να ανταποκριθεί σε κάποια ζητήματα. Επίσης ανέφερε πως παρατηρείται δυστοκία στις καθημερινές συναλλαγές στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς πρέπει ο πελάτης εκ των προτέρων να πει αν θα πληρώσει με κάρτα και η απόδειξη να κοπεί όταν γίνει η συναλλαγή με την κάρτα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …