Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Υποτονικό το αποκριάτικο κλίμα στην πόλη μας

Υποτονικό το αποκριάτικο κλίμα στην πόλη μας

0

«Καμπανάκι» από τους συλλόγους σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο πολιτισμού


 Έχουν πρόβλημα στην διάθεση των στολών – Ζήτησαν στολισμό και μουσική και δρώμενα στα γραφεία τους για να ενεργοποιήσουν τον κόσμο


Ανησυχία και άγχος διακατέχει τους πολιτιστικούς  συλλόγους, βασικούς στυλοβάτες του θεσμού του Ξανθιώτικου καρναβαλιού, καθώς φέτος είναι αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη απροθυμία του κόσμου να προμηθευτεί τις στολές που ετοίμασαν και έτσι κινδυνεύουν να τους μείνουν στοκ!

«Καμπανάκι» σε δήμαρχο και αντιδήμαρχο πολιτισμού από τους συλλόγους

Σοκ όμως τους προκαλεί και η  υποτονικότητα που επικρατεί καθώς όπως μας είπαν δύο εκπρόσωποι από τους μεγαλύτερους συλλόγους: «10 μέρες πριν την παρέλαση και η πόλη δεν έχει μπει σε mood αποκριάς»! Να σημειώσουμε πως η έναρξη την Κυριακή και οι εικόνες των Ξανθιωτών να χορεύουν υπο βροχή δεν συμβαδίζουν με την εικόνα που παρουσιάζουν οι σύλλογοι, ενώ στα γραφεία τους δεν έχουν καθόλου κίνηση.

Ο δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μιχάλης Τσέπελης επισκέφτηκαν την Τρίτη τα γραφεία των συλλόγων και συνομίλησαν με τα διοικητικά τους συμβούλια κα με μέλη.

«Διόνυσος»: «Η εικόνα που έχουμε είναι ότι μόνο 4 – 5 σύλλογοι από τους 38 που είμαστε συνολικά έχουν διαθέσει όλες τις στολές τους»

 Όπως μας αναφέρει η υπεύθυνη επικοινωνίας του συλλόγου «Διόνυσος» κα Ρούλα,  εξέφρασαν τις ανησυχίες τους στο δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο για το υποτονικό κλίμα που επικρατεί και πρότειναν: «Ζητήσαμε και μάλιστα κάναμε υπόμνημα στον δήμο, να οργανώσουμε κάποια δρώμενα στα γραφεία μας , κάποια happenings με μουσική, με χορευτικά συγκροτήματα, με ζωγραφική για παιδιά, με ξυλοπόδαρους. Έτσι θα ενεργοποιήσουμε τον κόσμο να έρθει. Είμαστε πολύ προβληματισμένοι φέτος γιατί ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται, όπως άλλοτε. Η εικόνα που έχουμε είναι ότι μόνο 4 – 5 σύλλογοι από τους 38 που είμαστε συνολικά, έχουν διαθέσει όλες τις στολές τους. Εμείς από τις 250 που ετοιμάσαμε έχουμε διαθέσει 150. Πέρα από το γεγονός ότι θα μας μείνουν οι στολές οι οποίες έχουν κόστος και τις διαθέτουμε σχεδόν στο κόστος γιατί ουσιαστικά θέλουμε να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο και όχι να βγάλουμε κέρδος, αυτό που μας προβληματίζει είναι ότι θα έχουμε πολύ λιγότερους καρναβαλιστές. Το καρναβάλι της Θεσσαλονίκης ξεκινά με 6.000 καρναβαλιστές. Θα απορροφήσει όλους από την Βέροια και την Ασπροβάλτα, τις Σέρρες. Επιπλέον είμαστε 10 μέρες από την παρέλαση και τίποτε στην πόλη δεν θυμίζει αποκριά. Είναι αυτή εικόνα για το δεύτερo καρναβάλι στην Ελλάδα; Δεν επαρκεί ο στολισμός, δεν έχουμε μουσική. Είναι κρίμα έχουμε κάνει τόση δουλειά όλοι οι σύλλογοι για το καρναβάλι τόσο χρόνια και βλέπουμε να φθίνει…».

Άνοιξη: «Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιο υποτονικό κλίμα λίγες μέρες πριν την παρέλαση»

Την ανησυχία της κας Ρούλας συμμερίζεται και επαυξάνει και ο πρόεδρος του συλλόγου «Άνοιξη» Μίμης Μίλκογλου: «Είμαι 32 χρόνια στον σύλλογο και αυτή την κατάσταση δεν την έχουμε ξαναδεί. Έχουμε φτιάξει 350 στολές και διαθέσαμε 180. Φταίει η οικονομική δυσπραγία αλλά και άλλοι παράγοντες. Το καρναβάλι της Θεσσαλονίκης θα μας επηρεάσει αρνητικά. Θα τραβήξει πολύ κόσμο από εμάς. Μεταφέραμε τις ανησυχίες μας στον δήμαρχο. Ζητήσαμε να στολιστεί η πόλη, να μπει μουσική, να νιώσει ο κόσμος ότι έρχονται αποκριές . Πρώτη φορά βλέπουμε τέτοιο υποτονικό κλίμα λίγες μέρες πριν την παρέλαση».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…