Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Το ΤΕΕ σχεδιάζει την Ελλάδα του αύριο»

«Το ΤΕΕ σχεδιάζει την Ελλάδα του αύριο»

0

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του το ΤΕΕ Roadshow ήταν την Παρασκευή στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

 

«Η ώρα της δράσης είναι τώρα», η φράση κλειδί του προέδρου του ΤΕΕ Γ. Στασινού

 

Τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του γιορτάζει φέτος το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με διάφορες δράσεις που αποσκοπούν στην ανάδειξη του έργου του και στην συμβολή του τεχνικού κλάδου στην οικονομική ανάπτυξη, στην αναδιάρθρωση των υποδομών στην παραγωγή πλούτου και υπεραξίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί μια σειρά από δράσεις σε 45 πόλεις με το ΤΕΕ Roadshow. Πρόκειται για  οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή των εορταστικών δράσεων που ταξιδεύει επί τρίμηνο περίπου σε όλη τη χώρα, όπου μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο.

Το ΤΕΕ Roadshow στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

Η κινητή πλατφόρμα του ΤΕΕ Roadshow βρίσκονταν την Παρασκευή 22/3 στην κεντρική πλατεία της πόλης μας και αρκετοί Ξανθιώτες σταματούσαν και παρακολουθούσαν από  τις δύο οθόνες τα έργα του ΤΕΕ, ενώ έπαιρναν μέρος και στον διαγωνισμό με έπαθλα τάμπλετ και άλλα δώρα.

Να σημειώσουμε ότι η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση του ΤΕΕ πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου στην Κομοτηνή παρουσία του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, ο Πρόεδρος Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων.

«Η ώρα της δράσης είναι τώρα»

Στην κεντρική ομιλία που πραγματοποίησε, ο Γιώργος Στασινός αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και έθεσε τα προστάγματα του μέλλοντος για του Μηχανικούς: «Δεν έχει πια σημασία να συζητάμε αιώνια, ούτε να σχεδιάζουμε επί δεκαετίες. Η ώρα της δράσης είναι τώρα. Γιατί και η αδράνεια είναι ευθύνη…».

«Το ΤΕΕ και εγώ προσωπικά αγωνιστήκαμε επί χρόνια, προτείναμε, συζητήσαμε, αναλύσαμε πολλά έργα που σήμερα υλοποιούνται» ανέφερε επίσης και πρόσθεσε ότι «το ΤΕΕ δεν κρύβεται. Όταν χρειάζεται, όχι μόνο προτείνει αλλά αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη να υλοποιήσει όσα το κράτος δυσκολεύεται να κάνει με τις υπάρχουσες δομές του».

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι «μπορούμε όλοι να κερδίσουμε αν εστιάσουμε στη δουλειά μας και αν φροντίσουμε να κερδίζουν μαζί με τις επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που τις αποτελούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτή την κατεύθυνση «το δημόσιο πρέπει να σχεδιάζει ορθά, να επιβλέπει επαρκώς, να παραλαμβάνει εγκαίρως, και να πληρώνει στην ώρα του. Και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να τρέξει να προλάβει τα χρονοδιαγράμματα, να υλοποιεί σωστά και οικονομικά, να αναλαμβάνει την ευθύνη της πράξης».

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των αμοιβών υπογραμμίζοντας ότι «μπροστά στις μεγάλες ευκαιρίες του σήμερα και του αύριο, με τους μεγάλους προϋπολογισμούς και τα διαθέσιμα κονδύλια, ας αναλογιστούμε ότι όλα υλοποιούνται από ανθρώπους που πρέπει να αμείβονται δίκαια για την εργασία τους».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …