Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε κόμμα εξελίχθηκε η Νέα Αριστερά

Σε κόμμα εξελίχθηκε η Νέα Αριστερά

0

Με επιτυχία στέφθηκε η τριήμερη ιδρυτική συνδιάσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε από τη 1 έως 3 Μαρτίου


Στο «Ε» μίλησαν ο βουλευτής Ξάνθης Νέας Αριστεράς, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και ο Στάθης Γιαννακίδης σχετικά με το κλίμα που επικράτησε και τα επόμενα βήματα – Στις επικείμενες ευρωεκλογές θα υπάρξουν υποψήφιοι από την Θράκη


Η Νέα Αριστερά πλέον είναι κόμμα. Η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη, η οποία έλαβε χώρα από την 1 έως 3 Μαρτίου, αποτέλεσε εναρκτήριο λάκτισμα για τη συγκρότηση του μεταβατικού Πανελλαδικού Συντονιστικού που αριθμεί 238 μέλη και θα οδηγήσει τη Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές και το συνέδριο του προσεχούς φθινοπώρου.

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης της Νέας Αριστεράς μιλώντας στο «Ε» ανέφερε ότι συμμετείχαν πάνω από χίλιοι αντιπρόσωποι ενώ στο νέο όργανο συμμετέχουν ισόποσα άνδρες και γυναίκες. Παράλληλα το Πανελλαδικό Συντονιστικό αποτελείται κατά το 1/3 του από νέα στελέχη και πρόσωπα που εντάχθηκαν με τη Νέα Αριστερά, ενώ τα υπόλοιπα 2/3 είναι στελέχη που κατείχαν θέσεις ευθύνης.

Στο νέο Πανελλαδικό Συντονιστικό συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Νατάσα Ρωμανού, καθηγήτρια στο Columbia και συνεργάτης της NASA., ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη (Ψυχολόγος και ακτιβίστρια στο Orlando LGTB+), η Μαρία Αποστολάκη (δικηγόρος και στέλεχος της Διοτίμα), η Κατερίνα Σαράντη (αθλήτρια και ενεργό μέλος του αναπηρικού κινήματος, η Μυρτώ Τσιγκούλη (δημοτική σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδος, ο καθηγητής Πνευμονολογίας στον Ευαγγελισμό Γιάννης Καλομενίδης, ο Αλέξανδρος Καφετζάκης, (πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Ηρακλείου) και ο δημοσιογράφος εκ Θεσσαλονίκης, Άκης Σακισλόγλου.



Χ. Ζεϊμπέκ: «Η αθρόα συμμετοχή στην Συνδιάσκεψη μας δίνει θάρρος και ελπίδα»

Ο κ. Ζεϊμπέκ τόνισε ότι «είδαμε αρκετούς συντρόφους οι οποίοι για πολλούς λόγους είχαν αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική με δεδομένο ότι οι διασπάσεις “σπρώχνουν” ένα τμήμα στην εσωστρέφεια», ενώ σημειώνει ότι «αυτοί οι άνθρωποι φάνηκε ότι επέστρεψαν δίνοντας μας θάρρος και ελπίδα». Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι ο κόσμος που συμμετείχε τούς έδωσε την αίσθηση ότι «πάμε προς την σωστή κατεύθυνση» και ότι «ένα κόμμα όπως η Νέα Αριστερά πρέπει να είναι γειωμένο ακούγοντας στους πολίτες ώστε να μπορέσει να προτείνει κατάλληλες λύσεις στα καθημερινά προβλήματα τους.

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα ο κ. Ζεϊμπέκ ανέφερε ότι «το επόμενο καθοριστικό βήμα είναι το συνέδριο του κόμματος όπου θα μπουν ξεκάθαρα οι θέσεις και το πρόγραμμα της Νέας Αριστεράς».

Στ. Γιαννακίδης: «Θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις κεντρικών στελεχών στην περιοχή ώστε να αναδειχθούν τα πολλαπλά ζητήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Θράκη»

«Τριήμερο χαράς και ανακούφισης» χαρακτήρισε την Ιδρυτική Συνδιάσκεψης ο Στάθης Γιαννακίδης μιλώντας στο «Ε». «Δεν αποχώρησαν απλά έντεκα βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ για ζητήματα “καρέκλας” αλλά αντίθετα υπήρξε ένα ευρύτερο ρεύμα ανησυχίας και αμφισβήτησης της στροφής που είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Ο κ Γιαννακίδης δήλωσε ότι η Συνδιάσκεψη χαρακτηρίστηκε από έναν πλούσιο δημοκρατικό διάλογο και «φυσικά υπήρξαν αντιπαραθέσεις, πάντα εντός πολιτικού πλαισίου και όχι με γιουχαΐσματα όπως συνέβη στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ». Το θετικό αποτέλεσμα όλου αυτού του εγχειρήματος, όπως αναφέρει ο κ. Γιαννακίδης, είναι ότι όλο και περισσότερος κόσμος ενδιαφέρεται για το πώς μπορεί να συνεισφέρει στη Νέα Αριστερά.

Όσον αφορά στις επικείμενες ευρωεκλογές θα υπάρξουν υποψήφιοι από την Θράκη, όπως δήλωσε ο ίδιος ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις κεντρικών στελεχών στην περιοχή ώστε να αναδειχθούν τα πολλαπλά ζητήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Θράκη. «Κύριος στόχος μας είναι η σύγκρουση με την ιδεολογία της Δεξιάς

Η σύνδεση με τα κοινωνικά κινήματα αποτελεί βασικό συστατικό της Νέας Αριστεράς

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης κατά την επίσκεψή του στην Ξάνθη ανέφερε ότι η Νέα Αριστερά επιδιώκει την σύνδεση της με τα κοινωνικά κινήματα. Η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη επιβεβαίωσε την πρόθεση της Νέας Αριστεράς καθώς υπήρξαν εκπρόσωποι από την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αλλά και από το Κέντρο Διοτίμα, μια γυναικεία μη κερδοσκοπική οργάνωση εξειδικευμένη σε ζητήματα φύλου και ισότητας.

Ο κ. Ζεϊμπέκ ανέφερε ότι «είμαστε ένα αριστερό κόμμα υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και πολλές οργανώσεις δήλωσαν παρών στο κάλεσμα μας» ενώ πρόσθεσε ότι «παρούσα ήταν και η Παλαιστινιακή Αρχή μέσω του πρόξενού τους».

Με τη σειρά του ο Στάθης Γιαννακίδης υποστήριξε ότι «αν η Αριστερά θέλει να είναι αποτελεσματική, δεν αρκεί να συμπεριφέρεσαι με όρους επικοινωνίας, αλλά μέσω αυτής να εκφράζονται το φεμινιστικό κίνημα, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, το φοιτητικό κίνημα όπως και οι εργαζόμενοι. Πρέπει να αφουγκραστούμε και να ενσωματώσουμε τα αιτήματα των κοινωνικών κινημάτων στην ρητορική και στην καθημερινή μας παρέμβαση τόσο εντός αλλά και εκτός Βουλής».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…