Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

Παράταση έως σήμερα 27/3 για 1.213 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία

0

Επίσημη ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή – 4 προσλήψεις για την Δημοτική Αστυνομία Τοπείρου


Παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων, ανακοίνωσε επίσημα το ΑΣΕΠ (asep.gr), για την προκήρυξη 1Κ/2024.

Η προκήρυξη για τις 1.213 μόνιμες προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, ολοκληρώνεται σήμερα το μεσημέρι, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024 και ώρα 14:00 μ.μ.

Ενισχύονται τα νοσοκομεία τους επόμενους μήνες με έξτρα προσωπικό. Έρχονται τον Απρίλιο μόνιμες προσλήψεις 817 μόνιμων υπαλλήλων μέσω ΑΣΕΠ.

Στο Εθνικό τυπογραφείο αναμένεται να σταλεί το επόμενο διάστημα η προκήρυξη που αφορά 817 μόνιμες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στα νοσοκομεία.

Ο διαγωνισμός αφορά απόφοιτους ΠΕ και ΤΕ και βρίσκεται ένα βήμα πριν την έκδοση, καθώς τον Απρίλιο αναμένεται να βγει προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι αιτήσεις.

Οι θέσεις για τους ΠΕ και ΤΕ είναι: ΠΕ Ακτινοφυσικών, ΠΕ Διαιτολογίας, ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Μηχανικών, ΠΕ Νοσηλευτικής, ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Φαρμακοποιών, ΠΕ Φυσικών- Ακτινοφυσικών, ΠΕ Χημικών- Βιοχημικών, ΠΕ Ψυχολογίας, ΤΕ Διατροφής-Διαιτολογίας, ΤΕ Διοίκησης Μονάδων Υγείας, ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού, ΤΕ Λογιστικής, ΤΕ Εργοθεραπείας, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων, ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΤΕ Λογοθεραπείας, ΤΕ Μαιευτικής, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας, ΤΕ Φυσικοθεραπευτών.



ΑΣΕΠ: Σε νέα ημερομηνία ο διαγωνισμός για τις 817 προσλήψεις στα νοσοκομεία

Το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου αναμένεται να σταλεί τελικά στο Εθνικό Τυπογραφείο, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την πλήρωση 817 μόνιμων θέσεων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι ο εν λόγω διαγωνισμός έπρεπε να έχει εμφανιστεί ήδη από τον Μάρτιο, ωστόσο το υπουργείο Υγείας καθυστέρησε να δώσει το τελικό «οκ», με αποτέλεσμα να πάει πίσω όλη η διαδικασία.

Η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ θα προβλέπει την πλήρωση 817 μόνιμων θέσεων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Στην προκήρυξη θα υπάρχουν θέσεις αποκλειστικά για απόφοιτους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Αφού θα φύγει για το Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη θα χρειαστούν περίπου 10 ημέρες προκειμένου να λάβει ΦΕΚ και ακόμα τόσες μέχρι να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Οι αιτήσεις δεν πρόκειται να ανοίξουν πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Πώς θα γίνουν οι 817 προσλήψεις – Τι θα ισχύσει με την ειδική εμπειρία

Οι 817 προσλήψεις στα νοσοκομεία θα γίνουν εκτός γραπτού διαγωνισμού, με σύστημα μοριοδότησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω προκήρυξη θα μοριδοτείται και η ειδική εμπειρία των υποψηφίων, καθώς στόχος του υπουργείο είναι να δοθεί προτεραιότητα σε όσους υπηρέτησαν στα νοσοκομεία την περίοδο της πανδημίας του Covid-19. Αποτελεί εξάλλου δέσμευση της κυβέρνησης, ήδη από το 2020 και το 2021, η μονιμοποίηση όσων στήριξαν το ΕΣΥ.



ΕΣΠΑ: Δράση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 άνεργους νέους 18-29 ετών

Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας

Η δράση, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας έως 25.000 ανέργων νέων, και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων (open framework model), δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων, μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Στους ωφελούμενους καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ, μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας και για τον χρόνο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ. Στους παρόχους των θέσεων προεργασίας (επιχειρήσεις) δεν καταβάλλεται αποζημίωση. Οι ανακοινώσεις για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνονται από την ΔΥΠΑ, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.



2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Πρόβα τζενεράλε από το ΑΣΕΠ


Tι πρέπει να γνωρίζουν όλοι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο για τις βαθμίδες ΠΕ και ΤΕ θα περνούν πλέον μόνο μέσα από τους πανελλήνιους γραπτούς διαγωνισμούς.

Πρόβα τζενεράλε για τον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ αποτελούν γραπτές ηλεκτρονικές εξετάσεις για την επιλογή διοικητών και υποδιοικητικών στις Υγειονομικές Περιφέρειες και τα νοσοκομεία, που θα διεξαχθούν το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Μαρτίου 2024 αντίστοιχα.

Στη γραπτή δοκιμασία για την επιλογή στελεχών στο χώρο της Υγείας θα δοκιμασθούν, κατ΄ ουσία, δύο πράγματα

1) Τα προσαροστικά τεστ CAT (Computerized Adaptive Testing – CAT), τα οποία θα χρησιμοποιηθούν και στον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ

2) Η χρήση Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στις γραπτές εξετάσεις που είναι απαραίτητη για τα τεστ CAT

Ο 2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός θα έχει δύο καινοτομίες σε σχέση με τον 1ο γραπτό: Προσαρμοστικά τεστ CAT και εξετάσεις με τη χρήση Η/Υ.

2ος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την διεξαγωγή του

Το ΑΣΕΠ κινείται ήδη στους ρυθμούς του 2ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού. Συγκρατήστε δύο πρόσφατες εξελίξεις με ιδιαίτερη σημασία:

Πρώτον, ο πρόεδρος της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής, Αθ. Παπαϊωάννου, έχει ξεκινήσει… οδοιπορικό για τον εντοπισμό των εξεταστικών κέντρων.

Δεύτερον, τον Ιούνιο το ΑΣΕΠ θα διακηρύξει δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια προσαρμοστικών τεστ CAT.

Δικαίωμα συμμετοχής στον 2ο πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό έχουν όλοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, δεδομένου ότι οι προκηρύξεις που θα εκδοθούν, στην συνέχεια, για τους επιτυχόντες θα περιλαμβάνουν όλες τις “κλαδο-ειδικότητες”.

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να ξεκινήσουν άμεσα την προετοιμασία τους, καθώς τόσο τα τεστ CAT όσο και οι πολλαπλές επιλογές (multiple choice) απαιτούν συνεχή εξάσκηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι του 1ου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού είχαν στη διάθεσή τους μόλις 73 μέρες προετοιμασίας

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Μαριάννα Ξανθοπούλου
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …