Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Γενικό Νοσοκομείο και Κέντρο Ψυχικής Υγείας υποστηρίζουν τις δράσεις για την βελτίωση της ψυχικής υγείας

Γενικό Νοσοκομείο και Κέντρο Ψυχικής Υγείας υποστηρίζουν τις δράσεις για την βελτίωση της ψυχικής υγείας

0

Οι ομάδες συζήτησης και ομαδικής θεραπείας έχουν ήδη αρχίσει στοχεύοντας στην υποστήριξη και την αντιμετώπιση διαφόρων ψυχοκοινωνικών θεμάτων


Ελ. Ροφαέλα στο «Ε»: «Θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερες παροχές στο κομμάτι κυρίως της ψυχικής υγείας το οποίο μας ενδιαφέρει πολύ»


Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης ανακοίνωσε ότι το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ξάνθης σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου, θέτουν σε προτεραιότητα την έναρξη λειτουργίας ομάδων συζήτησης και ομαδικής θεραπείας, με στόχο την υποστήριξη και την αντιμετώπιση διαφόρων ψυχοκοινωνικών θεμάτων. Πιο συγκεκριμένα παρακάτω αναφέρονται οι ομάδες, οι οποίες θα λειτουργήσουν άμεσα:

  • Γυναίκα και Ψυχική Υγεία
  • Πένθος και Υποστήριξη Γονέων με απώλεια τέκνου (Ανοιχτή ομάδα – ενεργές αιτήσεις για συμμετοχή)
  • Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη Ατόμων με ογκολογικά νοσήματα (Ανοιχτή ομάδα – ενεργές αιτήσεις για συμμετοχή)

Για κάθε αίτηση συμμετοχής ακολουθεί ατομική συνάντηση και εκτίμηση και εν συνεχεία δίνονται ειδικές οδηγίες για την παρακολούθηση της ομαδικής θεραπείας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 2541355300 και 2541355301.

Αναλυτικότερα, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ξάνθης διοργανώνει έναν νέο κύκλο ομαδικών συζητήσεων. Η έναρξη βέβαια έγινε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 με επίκεντρο θέματα που αφορούν την Γυναίκα και την Ψυχική Υγεία.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις εξής ημερομηνίες:

20/3, 27/3, 3/4 , 10/4, 17/4 στον χώρο του Κ. Ψ. Υγείας Αϊδανίου 73 από τις 10:00 έως τις 12:00, ενώ οι ομάδες θα είναι ολιγομελείς(8-10 άτομα)

Σχετικά με τα παραπάνω η διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, Έλενα Ροφαέλα, τονίζει στο «Ε»:

«Μέσω των συγκεκριμένων ομάδων μας δίνεται η δυνατότητα να παρέχουμε άμεσα τις υπηρεσίες μας στην κοινότητα και στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη».

Επισημαίνει μάλιστα πως πρόκειται για κάτι καινοτόμο με την έννοια ότι πρόκειται για ‘’group therapy’’ που συνήθως δεν λειτουργεί στην επαρχία.

«Αναντίρρητα αυτά τα γκρουπ λειτουργούν με πρωτοβουλία των ψυχολόγων, των ψυχιάτρων και όλου του προσωπικού που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας», όπως σημειώνει.


Ατάκα
«Το κοινό ζητά τέτοιου είδους δράσεις, υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί το κομμάτι της ψυχικής υγείας»
Έλενα Ροφαέλα
Διοικήτρια Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Ελ. Ροφαέλα: «Αφουγκραζόμενοι τα αιτήματα των πολιτών δημιουργήσαμε τα γκρουπ τα οποία σκοπεύουμε να τα διευρύνουμε»

«Ο λόγος που θέλουμε να το διευρύνουμε είναι, γιατί το κοινό ζητά τέτοιου είδους δράσεις, υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί το κομμάτι της ψυχικής υγείας. Εμείς, λοιπόν αφουγκραζόμενοι τα αιτήματα των πολιτών δημιουργήσαμε τα γκρουπ τα οποία σκοπεύουμε να τα διευρύνουμε. Μάλιστα, θα προσπαθήσουμε να εξασφαλίσουμε περισσότερες παροχές στο κομμάτι κυρίως της ψυχικής υγείας το οποίο μας ενδιαφέρει πολύ».

Τέλος, ακόμη και σε περιπτώσεις πληρότητας η κ. Ροφαέλα σημειώνει ότι λαμβάνουν την πρόθεση και μπορούν μετά να προσαρμόσουν και τις δικές τους λειτουργίες με βάση τις ανάγκες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε απεργιακή συγκέντρωση την 1η Μάη καλεί το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

«Η αγωνιστική στάση όλων μας θα τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τη θυσία των πρωτοπόρων του …